لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۶ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۱۰

توحیدی: امسال ده خبرنگار کشته و ۱۰۰ قضیه خشونت علیه آنان ثبت شده‌اند


کمیته مصونیت خبرنگاران افغان می‎گوید، با تلاش‎های حکومت و نهادهای دفاع از رسانه‎ها، خبرنگاران افغان زنده‎گی مصون ندارند.

این کمیته می‎گوید، در کنار گروه‎های تروریستی، مقام‎های حکومت، زورمندان و شماری از اعضای شورای ملی زنده‎گی خبرنگاران افغان را تلخ ساخته‎اند.

این کمیته به بزرگداشت از روز جهانی پایان معافیت جرایم در برابر خبرنگاران تاکید کرد و گفت که با توجه تلاش‎های آنان؛ اما هنوز هم خبرنگاران افغان زنده‎گی مصون ندارند.

صدیق الله توحیدی عضو هئیت رهبری این کمیته روز پنج شنبه «۱۱ عقرب» در نشست مشترک خبری با مقام‎های حکومتی و نهادهای مدنی گفت که در سال روان میلادی ده تن از خبرنگاران کشته شده‎اند و قضایای خشونت علیه آنان نیز ثبت این کمیته شده‎است.

صدیق الله توحیدی
صدیق الله توحیدی

توحیدی در نشستی که در همین مورد در کابل برگزار شده بود گفت آزار و اذیت خبرنگران امسال نیز نگران کننده بوده‎است.

وی افزود:

"در سال ۲۰۱۷ تا نیمه‎های نوامبر سال روان، ده خبرنگار در کشور به قتل رسیده‎اند و بگونه مجموعی حدود ۱۰۰ قضیه خشونت در برابر خبرنگاران در این کمیته به ثبت رسیده‎اند، این به این معناست که افغانستان هنوز هم یکی از کشورهای خطرناک برای کار روزنامه نگاران و خبرنگاران است."

مقام‎های حکومت، زورمندان و شماری از اعضای شورای ملی زنده‎گی خبرنگاران افغان را تلخ ساخته‎اند.

آقای توحیدی می‎گوید این کمیته ۶۷۲ قضیه خشونت در برابر خبرنگاران را به حکومت سپرده‎است و حدود ۲۰۰ قضیه آن در حال حاضر زیر بررسی‎ها قرار دارد و اما آنان انتظار دارند که این قضایا به گونه علنی بررسی شوند.

این نگرانی‎ها در حالی مطرح میگردد که به گفته کمیته مصونیت خبرنگاران افغان از سقوط رژیم طالبان تا کنون ۷۰ خبرنگار افغان و خارجی در این کشور کشته شده‎اند و این وضعیت همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارش دفتر یونسکو یا نماینده‎گی علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد در افغانستان، با توجه به این رقم از خشونت و قتل خبرنگاران، افغانستان یکی از کشورهای مملو از خطر برای خبرنگران است.

مینه پال: در برخی موارد قبول می‎کنم که مشکلات وجود دارند.
مینه پال: در برخی موارد قبول می‎کنم که مشکلات وجود دارند.

در این میان، دواخان مینه پال معاون سخنگوی رئیس جهور در این نشست خبری چالش‎ها در برابر خبرنگاران را رد نمی‎کند؛ اما می‎گوید که حکومت وحدت ملی اقدامات لازم را برای مصونیت خبرنگاران انجام می‎دهد.

او افزود:

"کارکرد افراد باید در چهار چوب حکومت حساب نشود یعني این‎که ما در برخی موارد قبول می‎کنم که مشکلات وجود دارند؛ اما این مشکلات به این معنا نیست که حکومت افغانستان به آزادی بیان عقیده ندارد و یا این‎که به آن باور ندارد."

با این همه، یوناما یا دفتر هئیت معاونت سازمان ملل در افغانستان می‎گوید، شورای امنیت این سازمان از افزایش کشتار خبرنگاران و مردم عام در افغانستان نگران است.

ریناود داتل یک نماینده یونما در کابل در این نشست خبری گفت که جامعه جهانی با نهادهای حامی رسانه‎ها و خبرنگاران یکجا کار می‎کند تا صدای عدالت خواهی برای پایان دادن به فرهنگ معافیت از خشونت در برابر خبرنگاران پایان داده شود.

نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG