مسئولان کمیته مشترک رسانهها و حکومت افغانستان میگویند که این کمیته اخیراً ۱۷۲ قضیه خشونت به شمول تهدید، کشتار و دیگر موارد غیر قانونی در برابر خبرنگاران و کارمندان رسانهها را بررسی کرده و شماری از این قضایا را به ارگانهای عدلی و قضای سپردهاند.
فهیم دشتی معاون این کمیته روز شنبه در یک نشست خبری در کابل اطمینان داد که این کمیته در کار هایش جدی بوده و این گونه قضایا بدون کدام تأخیر در مرکز و ولایات بررسی و در برابر آن اقدام قانونی میشود.
آقای دشتی در نشست نهم کمیته مشترک رسانهها و حکومت در موردگفت:
"۱۷۲ قضیه که زیر کار شان بود از این جمله حدود ۴۰ قضیه پیگیری و به مراجع عدلی فرستاده شدهاست ۱۵مورد قتل ۲ مورد مجروحیت ۴ مورد بازداشت، ۱۱ مورد لت و کوب و ۴ مورد اختطاف قضایای استند که یا دوسیههای شان تکمیل و به سارنوالی سپرده شده و یا هم تحت کار قرار دارند."
آقای دشتی گفت که در میان قضایا، شماری از قضیههای هم وجود دارند که بیش از ۱۵ سال از آن سپری شده و حالا تلاش میشود تا نتیجه آن دیگر به تأخیر انداخته نشود.
وی این را نیز گفت که در این میان در مورد ۶۹ قضیه به ارگانهای عضو کمیته مشترک وظیفه سپرده شدهاست که به زودی آنرا بررسی کرده و در مورد آن اقدام نماید و به گفته وی بررسی ۶۰ قضیه دیگر به جزئیات نیاز دارد که کار روی آن جریان دارد.
این در حالیست که نی یا اداره حمایت از رسانههای آزاد افغانستان در یک گزارش تازهاش گفته است که با وجود تلاشهای حکومت تا حال در وضعیت خبرنگاران کدام تغییری رونما نشدهاست.
این اداره همچنان گفته است که در پنج ماه سال روان خورشیدی ۷۵ قضیه خشونت علیه خبرنگاران را به ثبت رساندهاند.
خبرنگاران افغان میگویند که کمیته مشترک رسانهها و حکومت افغانستان باید نمونۀ از برخورد قانونی حکومت با عاملین خشونت علیه خبرنگاران را برملا سازد تا باور مردم نسبت به این کمیته بیشتر گردد.
حبیب الرحمن ابراهیمی یکی از این خبرنگاران به رادیو آزادی گفت:
"اینها باید به جامعه یک نمونه را نشان بدهند که ما قضیه این خبرنگار را تعقیب کردیم و اگر وی شهید شدهاست عامل قتل وی را محاکمه کردیم و کسی که زخمی شدهاست عامل زخمی ساختن وی را به محکمه کشاندیم و یا کسی که مانند من قربانی شدهاست حقاش را دادهاند"
کمیته مصونیت خبرنگاران سال ۲۰۱۶ را یک سال خونین برای ژورنالیستان خوانده و از حکومت خواسته بود تا زمینه را برای فعالیت ژورنالیستان مساعد سازد.
اما حکومت گفته بود که به حمایت از خبرنگاران متعهد بوده و کمیته مصونیت ژورنالیستان را به رهبری معاون دوم ریاست جمهوری مکلف ساخته است تا بخاطر کاهش مشکلات مختلف در برابر ژورنالیستان تلاش نماید.
جاوید حسن زاده