وزارت شهر سازی تصمیم گرفته تا بخاطر جلوگیری از آسیب رسیدن به محیط زیست نظریات متخصصین را گرد آوری کرده و بر اساس آن، پلانِ را تهیه کند.
به همین هدف نشست علمی زیر نام (جلوگیری از خراب شدن محیط زیست) روز یکشنبه با شرکت شماری از متخصصین در کابل راه اندازی شد.
خشکسالی، گرمی هوا، عدم مدیریت درست از دریاها و آبهای زیر زمینی، افزایش نفوس، قطع جنگلات، ساخت منازل و مارکیتها در زمینهای زراعتی ازعوامل استند که بالای محیط زیست شهرها و مناطق دوردست تاثیرمنفی بر جا گذاشتهاست.
سید سعادت منصور نادری وزیر شهر سازی درین نشست گفت که محیط زیست کنونی در کشور، مردم را با مشکلات زیادی رو به رو کرده و نیاز است تا برای جلوگیری از این مشکل پلانی ترتیب و از سوی ادارات مربوط عملی گردد.
او افزود:
" امروز عوامل طبیعی، خشکسالی در بحرانی شدن محیط زیست ما نقش دارند، تداوم جنگها، رشد متوازن شهرها، بی توجهی به منابع طبیعی همه دست به دست هم داده و فضای زندهگی در شهرهای ما را غیر قابل تحمل ساختهاست."
وی گفت که متخصصین امور باید روی مشکل محیط زیست به گونه بحث و مشوره کنند که بر اساس آن، یک پلان عملی ترتیب شده وقابل تطبیق باشد.
در کنار این، مسئولان اداره حفاظت از محیط زیست افغانستان نیز نسبت به وضعیت ناگوار محیط زیست در کشور نگرانی نشان داده و گفتند که عامل بزرگ مشکل موجود، عدم کنترول آبها در کشور است.
عبدالولی مدقق معاون پالیسی این اداره گفت، ازحدود پنج سال به این طرف آبهای کشور رو به کم شدن است و از آب موجود نیز مدیریت درست صورت نمیگیرد.
آقای مدقق گفت که حالا وقت آن رسیدهاست تا، تلاشها برای حل این مشکل بیشتر گردد.
او افزود:
"در اثر ازیاد درجه حرارت در پنجاه سال گذشته، یخچالهای بزرگتر و کوههای پامیر و هندوکش تا ۳۰ درصد کوچک شدهاند،بیش از ۲،۵ میلیون نفوس افغانستان از خشکسالی متضرر شدهاند و یا در مقابل اثرات خشکسالی اخیر و کمبود آب آسیب پذیر میباشند."
مسئولان میگویند، افغانستان برای حفظ محیط زیست خود منابع بسیاری دارد؛ اما در کنار دولت، نقش مردم نیز در حفظ محیط زیست بسیار مهم است.
یوسف پشتون مشاور ارشد رئیس جمهور بر آگهی دهی برای باشندهگان بخاطر حفظ محیط زیست تاکید کرد و گفت که استفاده درست از آبهای زیر زمینی، پرهیز از قطع جنگلات و همسان این میتواند خطرهای محیط زیستی را از میان بردارد.
نظیفه محبوبی