واشنگتن پست
نوشته پامیلا کانستبل خبرنگار شناخته شده واشنگتن پست که به دست نشر رسیده، مینویسد که از یک منطقه پر ازدحام که چهار اطراف آن را دوکانهای پرزه فروشی و ورکشاپهای موتر و انبارهای از کثافات گرفته، یک راه گذشته و به محلی سرسبزی پر آب منتهی میشود که در آن تنها چند خانواده و پرندههای خوش خوان زندهگی میکنند.
این منطقه کول حشمت خان نام دارد که زمانی افغانان ثروتمند و حتی خانوادههای شاهی برای خوش گذارانی و شکار به آنجا میرفتند. اما به نوشته روزنامه این منطقه در دوران جنگها به یک منطقه متروک مبدل شد.
واشنگتن پست در ادامه این مقاله مینویسد، حکومت و جامعه مدنی افغانستان در همکاری مالی سازمان ملل متحد پروژه پاک کاری آبهای این باتلاقها را آغاز کرده که به زودی تکمیل میشود.
به نوشته روزنامه با ایجاد دیوارهای استنادی و گذاشتن بوجیهای بزرگ ریگ، اکنون آب را از دریای لوگر به این منطقه جاری ساختهکه یک بار دیگر این ساحه را به ساحه سرسبز و شادابمبدل ساختهاست.
واشنگتن پست مینویسد، در چمنهای کول حشمت خان بازهم صدای مرغان خوشخوان به گوش میرسد.
سازمان ملل متحد چند روز قبل منطقه کول حشمت خان را به حیث یک محل قابل حفاظت طبیعی و محیط زیست برای پرندهگان اعلان کرد.
سوت چاینا
نشریه سوت چاینا چاپ هانکانگ در شماره اخیر خود مقاله را در باره سفر اخیر وزیر خارجه چین به افغانستان و پاکستان به نشر رسانده مینویسد که پکینگ مقامهای در کابل و اسلام آباد را برای کنترول و جلوگیری از بحران به ایجاد یک میکانیزم سه جانبه تشویق کرد.
به نوشته نشریه، چین در حالی برای چگونگی تحکیم روابط اش با افغانستان تاکید میکند، که امریکا مصروف فیصله اعزام هزاران عسکر دیگر به افغانستان میباشد.
سوت چاینا میافزاید، حکومت چین در مورد گروههای اسلام گرای افراطی، بطور خاص فعالیت اویغورهای مسلمان در مناطق سرحدی بین افغانستان- پاکستان هراس دارد.
نشریه به یک دلیل دیگر که افغانستان و پاکستان را برای چین خیلی با اهمیت میسازد، اشاره کرده میگوید، افغانستان و پاکستان کشورهای اند که حکومت چین در آنجا سرمایه گذاری هنگفت کردهاست.
چین در پاکستان بیش از ۶۰ میلیارد دالر بر پروژههای مرتبط به بندر گوادر سرمایه گذاری کرده و همچنانقرارداد استخراج مس عینک را با افغانستان امضا نمودهاست.