لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۲

برون فیلد: برای ختم جنگ در افغانستان مبارزه با مواد مخدر باید جدی‌تر شود


در حالی که جنگ جاری در افغانستان بیشتر از طریق کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر تمویل می‌گردد، ویلیم برون فیلد، معاون وزیر خارجه امریکا در اداره بین‌المللی مبارزه با مواد مخدر و حاکمیت قانون تأکید می‌کند که بدون مبارزه جدی در برابر مواد مخدر، پیروزی در جنگ بر ضد تروریزم ممکن نخواهد بود.

ویلیم برون فیلد که طی سفر رسمی به کابل آمده‌است، پس از دیدار با مقام‌های افغان، شام سه شنبه به خبرنگاران گفت، در صحبت با مقام‌های افغان به این نتیجه رسیده‌اند که برای پایان جنگ در افغانستان باید مبارزه بر ضد مواد مخدر جدی‌تر شود.

ویلیم برون فیلد معاون وزیر خارجه امریکا در اداره بین المللی مبارزه با مواد مخدر و حاکمیت قانون
ویلیم برون فیلد معاون وزیر خارجه امریکا در اداره بین المللی مبارزه با مواد مخدر و حاکمیت قانون

وی افزود:

"ما به این توافق دست یافتیم که ناممکن خواهد بود که تهدید برخاسته از تروریزم و مواد مخدر را در افغانستان از هم جدا بپنداریم. زیرا گروه‌های که در فعالیت‌های تروریستی دست دارند، همین گروه‌ها در قاچاق مواد مخدر نیز دخیل اند."

پیش از این حکومت افغانستان به ایالات متحده امریکا پیشنهاد کرده‌است که برای پیروزی در جنگ افغانستان، منابع تمویل جنگجویان را که بخش اعظم آن از کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر به دست می‌آید، نابود سازد و مبارزه در برابر مواد مخدر باید شکل منطقوی را به خود بگیرد.

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان نیز گفته‌است، تا زمانی که کشورهای منطقه نیز در مبارزه بر ضد مواد مخدر سهیم ساخته نشوند و صادقانه در برابر آن مبارزه صورت نگیرد، تلاش‌های حکومت افغانستان به تنهایی نتیجه مطلوبی را به دست نخواهد داد.

از یک و نیم دهه به این‌سو مبارزه بر ضد مواد مخدر در افغانستان ادامه دارد و برخی از کشورها، به ویژه امریکا و بریتانیا میلیون‌ها دالر را در این بخش به مصرف رسانده‌اند، اما به باور آگاهان، این تلاش‌ها نه‌تنها نتیجۀ مطلوبی را در پی نداشته است، بلکه با گذشت هر روز کشت و تولید مواد مخدر افزایش می‌یابد.

آقای برون فیلد، اما تلاش‌های نیروهای افغان در مبارزه با مواد مخدر را تأثیرگذار می‌داند و بر هماهنگ‌سازی استراتژی‌های حکومت افغانستان و جامعه جهانی در بخش مبارزه با مواد مخدر تأکید می‌کند.

وی گفت:

"من به مقام‌های افغان پیشنهاد کردم که این فرصت خوبی است تا کابل و واشنگتن استراتژی‌های خود در بخش مبارزه با مواد مخدر را ارزیابی کنند و اراده قاطع در بخش از بین بردن کشت‌زارهای کوکنار نیز به وجود آید."

در همین حال، شهزاده شاهد عضو کمیسیون مبارزه با مواد مخدر ولسی جرگه، پیشبرد استراتژی‌های جداگانه از سوی حکومت افغانستان و جامعه جهانی را یکی از عوامل عدم موفقیت در مبارزه با مواد مخدر می‌داند.

شهزاده شاهد پیشنهاد می‌کند که برای جلوگیری از تولید مواد مخدر در افغانستان و قاچاق آن به بازارهای جهانی، استراتژی‌های ملی و بین‌المللی در این بخش با هم هماهنگ ساخته شوند.

شهزاده شاهد عضو کمیسیون مبارزه با مواد مخدر ولسی جرگه افغانستان
شهزاده شاهد عضو کمیسیون مبارزه با مواد مخدر ولسی جرگه افغانستان

وی افزود:

"اگر ما می‌خواهیم که افغانستان از شر مواد مخدر نجات یابد و مواد مخدر تولید شده به شکل قاچاق به کشورهای جهان انتقال نیابد، برای این کار به یک استراتژی دقیق نیاز است و باید بالای این استراتژی به‌گونه صادقانه عمل شود."

شماری از کارشناسان به این باور اند که برای موفقیت در مبارزه با مواد مخدر باید تجارب ناکام گذشته تکرار نشود.

خالد سادات آگاه سیاسی می‌گوید، اگر ایالات متحده امریکا می‌خواهد که جلو تولید مواد مخدر در افغانستان و قاچاق آن به کشورهای جهان گرفته شود، باید در رابطه به استراتژی جدید با حکومت افغانستان مشوره صورت گیرد و در این استراتژی به پیشنهادات و نظریات مقام‌های افغان جا داده شود.

گزارش: عبادالله حنانزی

XS
SM
MD
LG