برخی از اعضای شورای ولایتی و فعالین مدنی در هرات ولسوالی شیندند را مرکز نا امنیهای این ولایت میدانند.
این افراد میگویند مخالفان مسلح دولت نا امنیها در دیگر مناطق این ولایت را ازین ولسوالی سازماندهی میکنند.
آنان هشدار میدهند اگر حکومت جلوی فعالیتهای گروه هراس افگن در شیندند را نگیرد، آنان مناطق بیشتری درین ولایت را تحت کنترول خود خواهند آورد.
بیشتر از ده سال میشود که طالبان در ولسوالی شیندند علیه نیروهای امنیتی افغان میجنگند.
منطقه زیرکوه یکی از پایگاههای اصلی این گروه درین ولسوالی است.
افراد وابسته به این گروه هرازگاهی بالای پوستههای امنیتی حمله میکنند و در بعضی مواقع افراد مسلح ناشناس به کشتن و یا هم اختطاف برخی از مردم از جمله متنفذین قومی درین ولسوالی اقدام میکنند.
سید عظیم کبرزانی یک عضو شورای ولایتی هرات افزایش افراد وابسته به گروه طالبان در مناطق مختلف شیندند را تهدید بزرگ امنیتی به دیگر مناطق این ولایت میداند.
او این وضعیت را خطرناک توصیف کرده و از مقامات مرکزی افغانستان میخواهد که جلو گسترش نفوذ طالبان درین ولسوالی را بگیرند.
او افزود:
"هم مرز بودن شیندند با فراه و نا امنیهای که در فراهاست و حضور پر رنگ طالبان که در فراهاند، این را نفی نمیکند که طالبان بیایند در آنجا به خصوص در زیر کوه ولسوالی شیندند ایجاد بکنند.
فلهذا این را نفی نمیکنم نا امنیهای که در ولسوالی غوریان یکی دوبار شد از ولسوالی شیندند نشات گرفت و سازماندهیهای آن نیز از ولسوالی شیندند شد. متاسفانه دولت برنامه لازم به این موضوع نداشته است تا بحال."
این نگرانیها در حالی گفته میشوند که حدود یکماه قبل مقامات امنیتی یک موتر مملو از مواد انفجاری را در نزدیکی میدان هوایی هرات کشف کرده بوند.
در آن زمان داد محمد حریفی رئیس امنیت ملی هرات به خبرنگاران گفت که این موتر مملو از مواد انفجاری به هدف حملات هراس افگنانه از ولسوالی شیندند به سمت شهر هرات فرستاده شدهاست.
با این وجود فعالین مدنی هرات از اوضاع امنیتی و فعالیت طالبان در شیندند نگران اند.
سید اشرف سادات یکی از مسئولین شبکه نهادهای مدنی در غرب افغانستان هشدار میدهد در صورتیکه حکومت افغانستان به این وضعیت توجه فوری نکند، طالبان قادر خواهند بود تا برخی دیگر از مناطق این ولایت را در کنترول خود قرار دهند.
او افزود:
"شیندند همیشه متاسفانه نقطه ضعف بوده برای امنیت هرات و تا زمانیکه مشکل امنیتی در شیندند حل نشود و لانههای که در آنجا از مخالفان مسلح دولت درست شدهاند، برچیده نشود و یک راهکار بنیادی تری برای اداره شیندند روی دست گرفته نشود، این مشکلات وجود دارند. و اگر روند به همین شکل پیش برود من فکر میکنم که آهسته آهسته ساحه هرات تحت پوشش مخالفان مسلح دولت قرار خواهد گرفت."
از سوی هم جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات از ولسوالی شیندند به عنوان مرکز گروههای تروریستی درین ولایت یاد میکند.
اما او تاکید میکند که با ایجاد تشکیلات جدید و استقرار نیروی امنیتی بیشتر این مناطق از وجود گروههای مسلح غیر مسئول پاکسازی خواهد شد.
فرهاد افزود:
"ولسوالی شیندند از مدتهای زیادیست که در سطح این ولسوالی هراس افگنان، طالبان و گروههای تروریستی فعالیت دارند و به یک مرکز گروههای تروریستی تبدیل شدهاست.
اما ما به هر عملیات که برنامه ریزی کردهایم در سطح این ولسوالی موفق شدیم که تا آخرین ساحات نیروهای امنیتی ما بروند.
همزمان با تشکیل جدید در سطح ولسوالی شیندند و توظیف نیروهای کافی، شمااطمینان داشته باشید که عملیات پاکسازی بخاطر از بین بردن هراس افگنان راه اندازی خواهد شد و این ساحه بکلی ساحه امن خواهد شد."
گفته میشود که طالبان در برخی از مناطق شیندند از جمله زیرکوه پایگاه دارند.
این ولسوالی بیش از هفتصد هزار نفوس دارد و یکی از ولسوالیهای کلان در افغانستان به شمار میرود.
حدود یکسال قبل حکومت افغانستان بخاطر بهبود وضعیت امنیتی این ولسوالی را به پنج ولسوالی تقسیم کرد. اما تشکیل و نیروی امنیتی لازم از سوی حکومت مرکزی به آن تاکنون نهایی نشدهاست.
شاه پور صابر