نیروهای بحری امریکا گفته اند بنابر تقاضای قوماندانی مرکزی امریکا و نیروهای امریکایی در افغانستان، برای حمایت از ماموریت حمایت قاطع به رهبری ناتو، تقریباً سه صد سرباز بحری در بهار سال ۲۰۱۷ در ولایت هلمند مستقر خواهند شد.
نیروهای بحری امریکا دیروز جمعه در یک خبرنامه گفتند، این سربازان رهبران کلیدی قول اردوی ۲۱۵ و فرماندهی پولیس زون ۵۰۵ را آموزش و مشوره خواهند داد.
در خبرنامه آمدهاست، مشوره دهی برای نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و یاری رساندن به آنها در بخش حفظ دست آوردهای که به طور مشترک با افغانها حاصل شده، کمک خواهد کرد.
عمر زواک، سخنگوی والی هلمند اعزام این سربازان به هلمند را گام موثر میخواند.
او امروز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"در جا هایی که سطح تهدیدها بلند و در بخش جنگ مشکلات موجود باشد، آموزش و مشوره دهی از سوی نیروهای امریکایی موثر تمام خواهد شد، بخاطری که پیش از این هم کمکهای نیروهای بینالمللی در زمینه آموزش نیروهای افغان موثر تمام شدهاست."
بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن پُست، این نیروها در یک کمپ در لشکرگاه مستقر خواهند شد.
برید جنرال راجر بیتونر، یک مقام نظامی امریکا گفته است، این را یک ماموریت بسیار خطرناک میداند و نیاز است نظامیانشان از پیش برای این ماموریت آموزش کافی دریافت کنند.
نیروهای بحری امریکا در سال ۲۰۱۴ هلمند را ترک کرده بودند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که سازمان پیمان اتلانتیک شمالی یا ناتو بخش اعظم نیروهایش را از افغانستان بیرون کرد و مسئولیت رهبری جنگ علیه طالبان را به عهده نیروهای افغان گذاشت.
نیروهای بحری امریکا در میان نخستین گروه سربازان امریکایی شامل بودند که پس از حملههای تروریستی سال ۲۰۰۱ میلادی در امریکا به افغانستان اعزام شدند.
در آن زمان، چندین هزار سرباز بحری امریکا در هلمند، ولایت تولید کننده تریاک مستقر شدند، جایی که آنها در مبارزه شدید با شورشگری طالبان دخیل شدند.
بر اساس گزارشها، حدود ۲۵ هزار سرباز امریکایی و بریتانیایی تا سال ۲۰۱۴ در هلمند وظیفه اجرا میکردند.
گفته شدهاست که در ولایت هلمند بیشترین تلفات به این نیروها وارد شدهاست.
اداره بارک اوباما، رئیس جمهور امریکا ابراز امیدواری کرده بود که بخش اعظم نیروهای امریکایی را از افغانستان بیرون کند و شمار کم سربازانش را در این کشور نگهدارد.
اما ایالات متحده امریکا هنوز حدود هشت هزار و چهارصد سرباز در افغانستان دارد.
جنرال جان نیکلسن، قوماندان عمومی ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان در اوایل دسمبر سال گذشته گفت، طالبان بخصوص در هلمند فعال هستند و در بخش تریاک با قاچاقبران کار میکنند.
به گفته او، میان شورشگری و شبکههای جنایتکار در هلمند ارتباطی وجود دارد که جنگ هلمند را به یک جنگ دشوار مبدل میسازد.
افغانستان بزرگترین تولید کننده تریاک در جهان خوانده میشود.
بر اساس تخمین سازمان ملل متحد، در سال ۲۰۱۶ بین ۴۸۰۰ تُن تا ۶۰۰۰ تُن تریاک در افغانستان تولید شده بود.
در گزارش گفته شده که این رقم در سال ۲۰۱۵ میلادی۳۳۰۰ تُن بودهاست.