حیاتالله حیات والی هلمند میگوید، رهبری طالبان فعلاً هم در شهر کویتۀ پاکستان است.
آقای حیات گزارشها در مورد منتقل شدن شورای طالبان به هلمند را نادرست خواند ولی رفت و آمد اعضای بلند پایه شورای کویته به هلمند را رد نکرد.
والی هلمند در صحبت تیلیفونی دیشب به رادیو آزادی توضیح داده گفت:
"اعضای شورای کویته و همچنان والیهای نام نهاد، ولسوالهای نام نهاد و دیگر مسئولان نظامی طالبان از کویته به هلمند و دیگر ولایتها رفت و آمد دارند، ولی هرگز شورایشان انتقال نیافته. فعلاً هم تمام اراکین بلند رتبۀ طالبان در کویته و پشاور پاکستان زندهگی میکنند."
به تازهگی، خبرگزاری اسوشیتد پرس از احتمال منتقل شدن شورای رهبری طالبان به افغانستان گزارش داد.
بر اساس این گزارش، ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان گفتهاست که شورای رهبری طالبان چند ماه پیش به افغانستان منتقل شدهاست.
اسوشیتد پرس به نقل از یک مقام طالبان که نامش ذکر نشده، گفته که شورای طالبان به هلمند منتقل شدهاست.
اما، والی هلمند گفت که تلاشهای طالبان برای انتقال شورای کویته به هلمند ناکام ماندهاست.
وی افزود:
"طالبان تلاش داشتند تا شهر لشکرگاه مرکز هلمند را سقوط دهند و هدفشان هم این بود که اگر اینها بتوانند لشکرگاه را بگیرند و هلمند را سقوط دهند و اینها شورای کویته را به اینجا انتقال بدهند. اما آنان با عکسالعمل جدی نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان رو به رو شدند و در پلان خود کامیاب نشدند. درین وقت اعلان کردند که به اصطلاح ما شورای کویته را به جنوب هلمند انتقال دادهایم."
دواخان مینهپال یک معاون سخنگوی رئیس جمهور افغانستان هم به رادیو آزادی گفت که شورای طالبان به افغانستان منتقل نشدهاست.
آقای مینهپال در مورد گفت:
"شک نیست که جنگ گسترده شدهاست. اما، اینکه آنان رهبریشان را منتقل کرده باشند، اینکه مراکز دایمی داشته باشند. کاملاً در تمام افغانستان چنین نقطۀ ندارند."
به گزارش اسوشیتد پرس، شورای رهبری طالبان شانزده مقام منتخب دارد که این وظایف را انجام میدهند، نظارت بر فعالیت این گروه در سراسر افغانستان، اجازه دادن به هر گونه تغییر در برنامهریزی و استراتیژی و میانجیگری برای حل منازعات میان قوماندانان نظامی.
اما، پرسش این است که چرا اکنون از منتقل شدن شورای رهبری طالبان به افغانستان گزارش داده میشود؟
تحلیل را که والی هلمند ارائه میدهد، این است:
"پاکستان از سوی جامعه بینالمللی به خصوص امریکا زیر فشار زیاد است که این کشور باید از حمایت طالبان دست بکشد و مراکز طالبان که در خاک پاکستان است را باید بیرون کند و بالای آنها بعضی قیودات را وضع کند تا که پاکستان به جامعه بینالمللی جوابی داشته باشد. اینها همین شایعات را پخش میکنند که اصلاً درست نیست."
مقامهای افغان همواره پاکستان را به حمایت از طالبان متهم ساختهاند.
ولی مقامهای پاکستانی اتهامات مبنی بر اینکه ادارۀ استخبارات پاکستان، «آی، اِس، آی» از شورشیان حمایت کرده باشد را رد کردهاند.