لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۷

ولسی جرگه: حکومت باید به وضعیت معتادین بطور جدی رسیدگی کند


ولسی جرگه افغانستان وضعیت معتادین و خانواده‌های‌شان را در شهر کابل نگران کننده خوانده و می‌گوید در کنار معتادین زنان و اطفال‌ شان نیز از طرف شب در زیر پل سوخته و برخی از جاده‌های این شهر می‌خوابند.

عبدالرؤف ابراهیمی رئیس این جرگه در نشست عمومی روز شنبه با نگرانی در این مورد از حکومت خواست تا به وضعیت معتادین بخصوص اطفال آنان توجه جدی نماید.

ابراهیمی: حکومت باید به وضعیت معتادین بخصوص اطفال آنان توجه جدی نماید.
ابراهیمی: حکومت باید به وضعیت معتادین بخصوص اطفال آنان توجه جدی نماید.

وی گفت:

"ما در سطح کودکان افغانستان که هنوز به نوازش ضرورت دارند و آینده افغانستان وابسته به آن‌ها است در این سن کودکی به این تکلیف مصاب استند و حکومت موقف بی‌تفاوتی را در برابر شان دارد این بسیار درد آور است لطفاً مراجع ذیربط در رابطه به سرنوشت آن‌ها تداوی متعادین و انتقال ‌شان در جای مناسب اقدامات عملی خود را داشته باشند."

آقای ابراهیمی این اظهارات را پس از نگرانی برخی وکلا در حالی مطرح کرد که آنان گفتند، شماری از خانواده‌های معتادین در فصل سرما اطفال خرد سال ‌شان را با خود در زیر پل سوخته کابل محل تجمع معتادین آورده و شب را در هوای سرد سپری می‌کنند.

نادرشاه بحر یکی از این وکلا با نگرانی از این وضعیت گفت، این کار از یک طرف سبب مرگ و میر اطفال در سرما گردیده و از سوی دیگر ترس آن وجود دارد که آنان نیز مبتلا به مواد مخدر گردند.

شماری از معتادین که تحت تداوی قرار دارند.
شماری از معتادین که تحت تداوی قرار دارند.

چند هفته پیش وزارت‌های مبارزه با مواد مخدر و صحت عامه در همکاری با دیگر ارگان‌های ذیربط برنامه جمع آوری معتادین را در شهر کابل آغاز کردند و به تعداد ۴۰۰ معتاد را از ساحه پل سوخته کابل جمع آوری کرده و جهت تداوی به شفاخانه تداوی متعادین (امید) انتقال دادند.

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان می‌گوید که برنامه‌های جمع آوری متعادین ادامه داشته و در نظر است تا چند هفته آینده تمام معتادین از شهر کابل جمع آوری گردند.

جاوید قایم معین این وزارت روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که برای جمع آوری و تداوی زنان معتاد و اطفال‌شان نیز تدابیری اتخاذ شده‌است.

وی افزود:

"کوشش این‌است که تا دو سه هفته آینده کم از کم تمام معتادین که از طرف شب می‌مانند همه‌شان را جمع آوری کنیم، هدف کسانی‌اند که بیشتر در روی سرک هستند، کارکنان اجتماعی صحت عامه در جریان اند و آن‌ها خانم‌ها را با اطفال‌شان به مرکزی که برای آنان ساخته شده‌ انتقال می‌دهند ما ظرفیت یک و نیم صد بستر را داریم و در تلاش هستیم که دیگران را نیز دریافت کرده شامل بستر بسازیم."

به اساس معلومات وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان در حال حاضر بیش از سه میلیون تن در افغانستان از مواد مخدر متأثر بوده و بین یک اعشاریه دو تا یک اعشاریه شش میلیون تن مواد مخدر استفاده می‌کنند.

برخی از اعضای ولسی جرگه تأکید می‌کنند که حکومت باید روند تداوی معتادین بخصوص خانواده‌های‌ شان را به جدیت تعقیب کند تا از افزایش آنان در جاده‌های شهر جلوگیری شده و به این مشکل در جامعه خاتمه داده شود.

جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG