رئیس جمهور افغانستان میگوید که برای تداوی معتادین مواد مخدر باید امکانات بیشتر گردد و در برابر تولید کنندگان و قاچاقبران مواد مخدر مبارزه جدی آغاز گردد.
محمد اشرف غنی روز چهارشنبه در مراسم افتتاح مرکز ملی تداوی و آموزش های فنی و حرفوی احیای امید در کابلگفت: مسئولیت رو آوردن میلیون ها معتاد به مواد مخدر به دوش کسانی است که از قاچاق این مواد میلیون ها دالر به دست میآورند.
آقای غنی تاکید کرده گفت: جامعه جهانی باید در مبارزه با مواد مخدر حکومت افغانستان را حمایت مالی و تخنیکی کند.
وی افزود:
"قاچاقبران و تولید کنندگان مسئولین این مسئله هستند باید با مشت به سر آنان بزنیم و مسئولیت آن افراد است که برای پُر کردن جیب های شان همه ملت را هم بدنام میسازند و هم معتاد میکنند."
رئیس جمهور محمد اشرف غنی در حالی از تشدید مبارزه با مواد مخدر سخن میزند که به اساس معلومات وزارت مبارزه با مواد مخدر در حال حاضر سه و نیم میلیون تن در افغانستان معتاد به مواد مخدر اند.
همچنان یک گزارش سازمان ملل متحد نشان داده که افغانستان در صدر کشورهای که در آن تولید مواد مخدر در حال افزایش است، قرار دارد.
این در حالیست که یک ماه قبل دو تن از قاچاقبران بینالمللی از سوی نیروهای امنیتی افغان در این کشور بازداشت شدند.
اما معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله تایید کرده که در سالهای گذشته اراده یی برای گرفتاری قاچاقبران مواد مخدر وجود نداشته است.
در عین حال آگاهان امور در این مورد میگویند، حکومت در شرایط کنونی توانایی بازداشت قاچاقبران بزرگ مواد مخدر را ندارد اما تاکید میکنند که یک اراده قاطع برای جلوگیری از کشت کوکنار و قاچاق مواد مخدر به گونه نسبی میتواند موثر باشد.
جنرال خدای داد یکی از این آگاهان در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"فقط یک امر قاطع و فیصله کن در رابطه به قاچاقبران مواد مخدر، زمیندارهای بزرگ و کسانیکه به فساد آغشته اند میتواند که از اعتیاد و تولید مواد مخدر نسبی جلوگیری بکند."
از سوی هم شماری از اعضای ولسی جرگه میگویند که عدالت باید در مورد دوسیه های قاچاقبران مواد مخدر تطبیق شده و تلاش گردد تا در بدل پرداخت پول و روابط مجرمین دوباره از قید رها نشوند.
قدرت الله ذکی یک عضو این جرگه به رادیو آزادی گفته است اگر در نهادهای عدلی و قضایی بیطرفانه قضاوت شود افغانستان از پدیده مواد مخدر نجات خواهد یافت.
گزارش: تمیم اخگر