مقامات افغان میگویند که برای اشتراک در نشست بروکسل آمادهگیهای همه جانبه از سوی حکومت اتخاذ شدهاست.
اکلیل حکیمی وزیر مالیه افغانستان امروز یکشنبه در پایان نشست بورد مشترک نظارت و انسجام به خبرنگاران گفت که حکومت افغانستان در اقدامات اش توانسته است تا قناعت جامعه جهانی را تا حد زیادی حاصل کرده و برای عملی ساختن تعهداتش به گونه جدی کار میکند.
آقای حکیمی ابراز امیدواری کرد تا در نشست بروکسل کمکهای قابل توجه به افغانستان صورت گیرد.
وی افزود:
"تا جایکه بررسی امروز مجلس نشان میدهد موافقت کلی بین ما و دوستهای بین المللی ما موجود است، حکومت توانسته تا نه تنها تعهداتش را عملی کند بلکه اعتماد دوستان بین المللی را به شکلی که انتظار داشتند حاصل کند."
با آنکه انتقادات زیادی بالای حکومت وارد است اما وزیر مالیه میگوید، آنان توانسته اند تا قناعت جامعه جهانی را حاصل و در نشست بروکسل با آمادگی کامل اشتراک کنند.
در آغاز این نشست محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز گفت که حکومت در امر مبارزه با فساد اداری کارهای زیادی را انجام داده و بر عملی ساختن تعهداتش با جامعه جهانی متعهد است.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه نیز در این نشست گفت، افغانستان با یک پلان منظم در نشست بروکسل اشتراک خواهد کرد اما افزود که امید این است تا وضعیت کنونی این کشور به گونه درست آن در این نشست تشریح شود.
قرار است نشست بروکسل در مورد افغانستان در چهارم ماه آینده میلادی در بلجیم برگزار شود.
در این نشست نمایندههای بیشر از پنجاه کشور و حدود چهل سازمان بین المللی اشتراک خواهند کرد.
ماسر وینی مسئول همکاریهای بینالمللی انکشافی اتحادیه اروپا در افغانستان گفت که کمکهای شان با افغانستان ادامه خواهد داشت و جامعه جهانی این کشور را تنها رها نخواهد کرد.
در عین حال تادامیچی یاماموتو نماینده خاص سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید که کارهای زیادی در افغانستان انجام شده و به اقدامات بیشتر نیاز است.
وی افزود:
"برای خود کفایی، نشست بروکسل در پیش است اما صد در صد هیچ چیز امکان ندارد، ما تعهد واقعی و پیرفت منظم حکومت را می بینیم، اما باید برای پیرفت کارهای بیشتر انجام شود تا ما احساس آرامش کنیم.
در کل جامعه جهانی پیشرفتها در افغانستان را قناعت بخش میخواند."
افغانستان چهل مورد را در راستای خودکفایی تعهد کرده بود.
وزیر مالیه میگوید که حکومت افغانستان بخاطر تحقق تعهداتش اقدامات جدی نموده و هنوز هم جریان دارد.
اما یک سروی بانک جهانی نشان میدهد که افغانستان تا چند سال دیگر هم به خود کفایی نرسیده و به کمکهای دوامدار جامعه جهانی نیاز خواهد داشت.
گزارش از تمیم اخگر