لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۳۵

عبدالرحیم زی: آمادگی‌ها برای شرکت در کنفرانس بروکسل نهایی شده‌است


وزارت مالیه افغانستان از آمادگی‌های کامل برای شرکت در کنفرانس بروکسل خبر می‌دهد.

مقامات این وزارت می‌گویند، طرح‌های تمامی ادارات مربوطه را برای شرکت در کنفرانس بروکسل بدست آورده و در این راستا آمادگی کامل دارند.

اجمل حمید عبدالرحیم زی سخنگوی وزارت مالیه افغانستان روز سه شنبه به رادیو آزادی گفت که طرح‌های حکومت افغانستان برای شرکت در این کنفرانس نهایی شده‌ و چوکات صلح و انکشاف ملی نیز قبلاً از سوی حکومت نهایی گردیده و در این نشست پیشکش خواهد شد.

اجمل حمید عبدالرحیم زی سخنگوی وزارت مالیه افغانستان
اجمل حمید عبدالرحیم زی سخنگوی وزارت مالیه افغانستان

وی گفت:
"ما به دو دلیل آمادگی کامل داریم، یکی سند نهایی شده و دوم تعهداتی که ما در نشست توکیو به جهان کرده بودیم، اکثر آن عملی شده‌است."

خودکفایی اقتصادی و اولویت‌های افغانستان از مسایل مهم است که به گفته آقای عبدالرحیمزی در کنفرانس بروکسل از سوی حکومت افغانستان به آن تأکید خواهد شد.

وی می‌گوید، پروژه‌های زیربنایی از جمله آب، انرژی، زراعت، خط آهن و دیگر بخش‌ها نیز مورد بحث قرار می‌گیرد.

قرار است که کنفرانس بروکسل در ۴ و ۵ ماه اکتوبر سال روان میلادی به اشتراک ۷۰ کشور و ۳۰ سازمان بین‌المللی برگزار شود و هدف آن کمک اقتصادی جهان به افغانستان گفته شده‌است.

در کنار این، تقویت زنان، همکاری منطقوی و مهاجرین افغان از مسایل اند که در حاشیه این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.

اما در مقابل حکومت افغانستان متعهد به آوردن اصلاحات، مبارزه جدی با فساد اداری و بهتر کردن وضعیت حقوق بشری است.

کنفرانس بروکسل به ادامه کنفرانس‎های توکیو و لندن که در سال‎های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ میلادی راه اندازی شده بود، برگزار می‌شود.

کنفرانس توکیو در مورد افغانستان
کنفرانس توکیو در مورد افغانستان

در کنفرانس توکیو جامعه جهانی تعهد کمک ۱۶ میلیارد دالری را برای چهار سال کرد و در کنفرانس لندن تجدید تعهد کمک‎ها به افغانستان صورت گرفت.

با آنکه حکومت افغانستان از آمادگی کامل برای کنفرانس بروکسل سخن می‌زند اما کار های که تا حال از سوی حکومت انجام شده، بسنده‌است یا خیر؟

قیس محمدی آگاه سیاسی در پاسخ به این پرسش گفت:
"فکر می‌کنم حکومت تاکنون آمادگی همه جانبه ندارد تا راهی کنفرانس بروکسل شود، زیرا بسیاری از تعهدات اش را تاکنون عملی نکرده‌است."

آقای محمدی می‌گوید، شاید حکومت در این کنفرانس تعهدات تازه کند و جامعه جهانی در مقابل آن متعهد به یک مقدار کمک شود، اما به گفته وی این مسایل درد مردم افغانستان را دوا نمی‌کند.

وی پیشنهاد می‌کند که جامعه جهانی باید یک پلان منظم نظارت از حکومت افغانستان را روی دست گیرد و بر اساس آن تعهدات حکومت را در زمان معین بررسی کرده و در راستای عملی شدن آن بالای حکومت فشار وارد کند.

گزارش: نورالله شایان

XS
SM
MD
LG