مسئولان ریاست مبارزه با مواد مخدر بلخ از افزایش تعداد معتادین در این ولایت ابراز نگرانی میکنند.
عبدالرحیم اوغلی رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر ولایت بلخ در صحبت با رادیو آزادی گفت که از سال ۲۰۰۹ تا به اکنون تعداد معتادین به ده ها هزار افزایش یافته است.
آقای اوغلی گفت که نظر به سروی های سال ۲۰۰۹ تعداد مجموعی معتادین موجود در بلخ به ۸۰ هزار تن میرسید، اما در جریان بیش از پنج سال گذشته تعداد این افراد به ده ها هزار تن افزایش یافته و با کمبود و نبود مراکز درمانی مواجه اند.
اوغلی میگوید که از میان معتادین موجود در این ولایت بیش از ۳۰ درصد آنان را زنان تشکیل میدهند که اکثراً مربوط به ولسوالی های شورتیپه، کلدار و دولت آباد ولایت بلخ هستند.
وی افزود که بیکاری، وضع حاکم اقتصادی، نا امنی و مهاجرت های بی موقع به کشور های بیرونی از عوامل اساسی افزایش آمار معتادین موجود در بلخ میباشد.
آقای اوغلی در رابطه گفت:
" نا امنی، بیکاری، وضع حاکم اقتصادی و مهاجرت های بی موقع سبب افزایش آمار معتادین در ولایت بلخ گردیده است."
مسئولان اداره مبارزه با مواد مخدر بلخ میگویند که جهت تداوی و درمان معتادین بیش از پنج مرکز در ولایت بلخ فعالیت داشته که به طور مجموعی ظرفیت ۲۶۰ بستر را دارد.
عبدالرحیم اوغلی این مراکز را جهت تداوی بیش از ۱۲۵ هزار معتاد کافی ندانسته و خواهان ایجاد مراکز درمانی بیشتر برای معتادین در بلخ است.
اوغلی در مورد افزود:
" در این ولایت بیش از پنج مرکز تداوی معتادین موجود است، اما این مراکز برای این تعداد معتادین بسنده نبوده و نیاز مبرم است تا یک مرکز بزرگ تداوی معتادین در این ولایت ایجاد شود که علاوه بر بلخ معتادین دیگر ولایات شمال نیز در اینجا مورد تداوی قرار گیرند."
در حالی مسئولان اداره مبارزه با مواد مخدر ولایت بلخ از نبود و کمبود مراکز درمانی برای بیش از ۱۰۰ هزار معتاد در این ولایت ابراز نگرانی میکنند که مسئولان نهاد های مبارزه با مواد مخدر سمنگان، سرپُل و جوزجان نیز در ولایات شان از افزایش آمار معتادین و نبود مراکز درمانی شکایت دارند.
گزارش: مجیب الرحمن حبیب زی