Atribuțiile Serviciului de Informații și Securitate (SIS) prevăzute în pachetul de legi promovat de autoritățile de la Chișinău „sugerează un serviciu omnipotent într-un regim autoritar, și nu un serviciu funcțional într-un sistem democratic”, arată un raport realizat de mai mulți experți europeni.
Introducerea unor proceduri de pre-vetting sau de vetting pentru polițiști și angajații ministerului de Interne similare celor aplicate de autorități în sistemul judecătoresc și procuratură nu este necesară, a declarat ministra de interne, Ana Revenco, într-un interviu Europei Libere.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus marți, 11 aprilie, o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), la care s-a discutat inclusiv despre interferența Rusiei în Republica Moldova.
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat competențe noi de monitorizare a alegerilor, pentru a preveni amestecul unor state străine, spunând că un asemenea amendament la un pachet de legi ale securității ar răspunde unor recomandări ale Comisiei de la Veneția.
Încarcă mai mult