Înregistrarea online a unei companii în R. Moldova a devenit posibilă după adoptarea la sfârșitul anului 2021 a pachetului de legi cu privire la digitalizarea economiei.
Ce se schimbă pentru Ilan Șor după decizia Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie, care i-a confirmat vinovăția în cazul „furtului miliardului” și a dublat pedeapsa cu închisoarea dată de prima instanță pentru fostul bancher fugar, care se află în străinătate, probabil în Israel?
Este legală sau nu purtarea benzii negru-oranj, considerată un simbol al propagandei războiului? Decizia Curții Constituționale din 11 aprilie 2023 a cauzat confuzie. Europa Liberă a examinat și decizia, și explicațiile ulterioare ale Curții împreună cu avocatul Promo-LEX Vadim Vieru.
Premierul Dorin Recean spune că „R. Moldova nu mai consumă gaze de la Gazprom”, iar ministrul Energiei, Victor Parlicov, afirmă că malul drept al Nistrului „nu mai are nevoie de gaze rusești”.
După ce legea care prevede substituirea „limbii moldovenești” cu „limba română” în legislație va fi votată în a doua lectură și va intra în vigoare, urmează o procedură tehnică pentru ca aceasta să fie aplicată.
Ministerul Justiției a publicat conceptul legii deoligarhizării, scopul căreia este de „a limita influența excesivă a oligarhilor în țară”. Cine sunt oligarhii și cum și-au propus autoritățile să lupte cu ei?
Orașele și satele din R. Moldova vor trece printr-un proces de amalgamare și, în cazul în care primăriile vor putea prelua competențele raioanelor, cele din urmă ar putea să dispară. Cel puțin asta prevede noua strategie privind reforma administrației publice.
Întreprinderea de stat Termoelectrica cere, din nou, majorarea tarifelor la agentul termic furnizat în Chișinău și la energia electrică pe care o produce, după ce acestea au crescut cu circa 25%, la 1 octombrie 2022.
Pașaportul diplomatic este oferit, de regulă, slujitorilor statului, pentru a fi folosit în misiuni diplomatice sau la îndeplinirea unor funcții oficiale peste hotare, dar printre beneficiari sunt și fețe bisericești.
Prezența președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington, pe 21 decembrie, pune într-o lumină dramatică cel mai recent anunț al administrației Biden privind ajutorul militar acordat acestei națiuni devastate de război.
Aproape toți cetățenii R. Moldova care luptă în Ucraina sunt mercenari. Legea spune că unii sunt infractori, iar alții - nu. În acest articol răspundem la câteva întrebări: De ce e legal să lupți de partea Ucrainei și ilegal - împotriva ei? În ce cazuri se consideră legal să lupți pentru Rusia?
Încarcă mai mult
Un episod nou în fiecare vineri
Săptămânal, în zi de joi
Un episod nou în fiecare luni
Odată la două săptămâni, marțea
De patru ori pe săptămână: luni, marți, miercuri și joi