Interviu cu președinta Centrului Național de Mediu.
Săptămânalul dreptei progresiste lansează un surprinzător apel în favoarea unei mai mari justiții sociale și economice.
Republica Moldova a pierdut în ultimii 30 de ani aproape toate stațiile de epurare. Din cele 233, câte mai sunt astăzi, doar 8 funcționează în limitele normative, arată datele Inspectoratului pentru Protecția Mediului.
Punct de vedere săptămânal în dialog.
Primarul Capitalei vrea să introducă o taxă pe circulația autoturismelor din provincie în București.
Conducătorii moldoveni n-au treabă cu rîurile, cu solul, cu aerul. Ei vor voturi, mărire, călătorii în ţări străine. Cam atît.
Sobele pe lemne și cărbune vor fi înlocuite gratuit prin sisteme de încălzire cu gaze, curent electric, peleți și prin conectarea la sistemele de termoficare centralizată.
Tinerii au cerut autorităților municipale decretarea stării de criză de mediu în Chișinău, așa cum deja s-a reacționat în cazul a peste 190 de orașe din întreaga lume, inclusiv Londra, Milan sau Geneva.
Ţările est-europene constituie o adevărată curte din spate și un talcioc permanent și profitabil pentru vehiculele de mâna a doua.
Republica Moldova are peste 3000 de râuri mici şi toate sunt murdare. Niciunul n-a scăpat din calea tonelor de gunoaie şi ape uzate produse de oameni. Lipsa educaţiei ecologice, indiferenţa şi corupţia şi-au făcut efectul: apa din aceste râuleţe a atins cel mai înalt grad de poluare din Europa.
Comisia Europeană a încercat mai degrabă să sensibilizeze populația, decât să pedepsească guvernele.