10.500 de persoane, selectate, conform Primăriei Capitalei, de autorități sanitare, urmează să fie testate cu așa numitele teste rapide. Rezultatul vine în cel mult 15 minute, dar criticii programului afirmă că acest tip de teste nu este concludent din cauza acurateții scăzute.
Litoralul românesc se apropie de al doilea weekend de activitate de la relaxarea restricțiilor. Oamenii cu ștate vechi din zonă văd o oportunitate pentru turismul românesc, dar doar dacă e făcut cum trebuie.
70 de voluntari lucrează la livrarea de alimente și medicamente pentru vârstnicii de peste 65 de ani precum și pentru bolnavii cronici din Cluj-Napoca. Inițiativa a pornit dintr-un grup de Facebook, unii organizează echipa, alții un call center, iar ceilalți fac cumpărături.
Germania aduce câte 40 de mii de sezonieri în aprilie și mai pentru muncile agricole, majoritatea vin din România, Polonia și Bulgaria. Se organizează zboruri charter speciale. Joi, la Cluj, prima plecare a sute de români a încălcat toate regulile sanitare, o zi mai târziu, lucrurile par remediate.
Un documentar filmat de un cititor al Europei Libere arată lipsa de organizare a procedurilor de triaj și carantinare a oamenilor sosiți în România pe unul dintre ultimele zboruri din Marea Britanie.
La Cluj s-a început dezinfecția orașului. Autoritățile lipesc anunțul în același timp cu operațiunile de dezinfecție, cu toate că locatarii nu ar trebui să circule timp de minim două ore pe casa scării după efectuarea acestuia, iar pentru cardiaci și astmatici circulația este interzisă pentru patru
De miercuri, 25 martie, în România au intrat în vigoare reguli mult mai stricte de „înghețare a vieții sociale”. Între altele este interzisă circulați pe timp de noapte, fără un motiv serios. Se pare că au fost deja aplicate peste 1700 de amenzi.
Criza economică provocată de pandemia de coronavirus se simte deja. Deși există opțiunea de șomaj tehnic, pentru mulți angajați asta ar însemna scăderea veniturilor lor.
În vizită la memorialul de la Sighet: „Toată lumea trebuie să cunoască trecutul ca să înțeleagă viitorul”
Goethe-Institut București și Decât o Revistă, Școala9 și Teleleu au organizat o expoziție de fotografii în cadrul proiectului Acasă: wohin?, care documentează poveștile românilor din Germania.
Încarcă mai mult