„Alte națiuni au plătit chiar mai scump libertatea lor actuală și, indirect, au plătit și pentru a noastră. Rîurile de sînge care au curs în Ungaria, Polonia, Germania, iar cu puțin timp în urmă într-un fel atît de înfiorător în România, nu trebuie uitate.”
Preşedinta Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur, evocă, într-un interviu pentru Europa Liberă, căderea Cortinei de Fier, acum 25 de ani, eveniment istoric ce a redat libertatea ţărilor din Europa de Est.
O plimbare pe străzile Pragăi, împreună cu cunoscutul scriitor şi publicist, în locurile unde acum 25 de ani, pe 17 noiembrie 1989, începuse lupta pentru libertate şi democraţie.
Corespondenta Europei Libere la Strasbourg, Iolanda Bădiliţă, în dialog cu parlamentarul german originar din România, membru al APCE.
Interviu cu Simon Panek, fondatorul organizației „People In Need”.
În noiembrie 1989, protestele de amploare de la Praga au dus la căderea rapidă a regimului comunist din Cehoslovacia, la alegerea ca președinte a darmaturgului și dizidentului Vaclava Havel, și la restaurarea democrației. În cîteva luni, armata sovietică s-a retras din țară (Reuter)
Opinii săptămînale în dialog.
Beethoven și-a lăsat mesajul politic imortalizat în Simfonia a IX-a, iar fiecare eveniment marcant simbolizînd fie unitatea, fie libertatea în Europa se desfășoară, de decenii, pe fundalul acestei muzici.
Un complot al vârfurilor nomenclaturii comuniste realizat cu binecuvântarea Kremlinului a devenit data de naștere a democrației bulgare.
Cu microfonul Europei Libere pe străzile capitalei R. Moldova.
Directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT), în dialog cu Vasile Botnaru.
Încarcă mai mult