Imagini la aproape 20 de ani de la încetarea focului declarată în mai 2014, care a pus capăt războiului din Nagorno-Karabach, soldat cu preluarea controlului de către forțele armene asupra enclavei din teritoriul Azerbaidjanului. În cele două decenii trecute conflictul nu a putut fi reglementat, refugiații din regiuni nu au putut reveni la casele lor, iar Declarația de Independență a enclavei Nagorno-Karabakh, din 1991, nu este recunoscută de nimeni. (Photos by Margot Buff, RFE/RL)
Născut la Brno, cu o sută de ani în urmă, la 28 martie, Bohumil Hrabal este unul din cei mai importanți scriitori cehi ai secolului XX. Hrabal a scris într-o limbă colocvială și este faimos pentru eroii săi carismatici și pentru observațiile sale acide la adresa societății cehe. Cele mai cunoscute romane ale sale sînt „În slujba regelui Angliei” și „Trenuri bine păzite”, ultimul ecranizat de Jiří Menzel în pelicula cu același titlu care a cîștigat un premiu Oscar în 1968.
Grafice Radio Europa Liberă/Libertatea pentru o realitate istorică îngrijorătoare în contextul actualei crize internaționale, cauzată de anexarea Crimeei de către Federația Rusă.
Statele Unite au anunțat un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, care au ca țintă cîteva din figurile cu cea mai mare putere din țară, între care membri din anturajul cel mai apropiat al președintelui Putin.
O acțiune urbană la Praga a acoperit denumirile străzilor Crimeea, Marea Neagră și Sevastopol cu un sticker pe care scrie „Rusia?”.
După ce președintele Ucrainei, Victor Ianukovici, și cercul să de apropiați au fugit de la Kiev, în noaptea de 21 spre 22 februarie, activiștii și ziariștii au ocupat reședința luxoasă ce fusese abandonată. Anchetatori au umblat prin casă în căutarea unor documente despre corupția guvernului Ianukovici. Corespondenta RFE/RL, Natalie Sedletska, a făcut cîteva fotografii la vremea respectivă în interiorul reședinței prezidențiale.
În timpul călătoriilor sale prin fosta Uniune Sovietică, fotograful canadian Christopher Herwig a descoperit că stațiile de autobuz din zonele vizitate sînt o lume neexplorată a artei publice din era sovietică. Relativa insinifianță a acestor structuri au permis autorităților sovietice să dea mână liberă administratorilor locali, arhitecților și artiștilor care primiseră sarcina să le decoreze. Rezultatul a fost o mare varietate creativă în cele mai neașteptate locuri.
...şi abordări editoriale în publicaţii occidentale şi ruseşti.
Japonia comemorează victimele catastrofei naturale care a devastat țara la 11 martie 2011. La Koriyama, în apropierea centralei nucleare avariate de la Fukușima, autoritățile au recomandat părinților să țină în casă copiii sub doi ani și să nu îi scoată afara mai mult de 15 minute pe zi, pentru a evita expunerea la radiații. Copiilor între trei și cinci ani li se recomanda să nu iasă afară mai mult de 30 de minute pe zi. Restricțiile au fost ridicate cu un an în urmă, dar numeroase grădinițe și instituții preșcolare continuă să le respecte la cererea unor părinți îngrijorați. (13 PHOTOS)
O expoziție retrospectivă omagială la Muzeul de Artă de la Wiesbaden.
Încarcă mai mult