În sectorul Râșcani al Capitalei, cu o populație de peste 145.000 de rezidenți, persoanele eligibile pentru etapa a II-a de imunizare anti-Covid preferă să aștepte până în Republica Moldova va fi adus vaccinul Sputnik V, decât să-și administreze un alt vaccin.
Ce riscuri există pentru R.Moldova, după ce Rusia a masat în ultimele zile trupe la granița cu Ucraina și în Crimeea ocupată, alertând Kievul și țările NATO? Europa Liberă a stat de vorbă cu Directorul Institutului European de Studii Politice, fost ministru al apărării, Viorel Cibotaru.
Un preot din Orhei a deschis, cu sprijinul unei fundații germane, un centru social unde oamenii străzii din oraș pot să înnopteze, să ia masa, să facă un duș, să-și aleagă haine și încălțăminte.
Avocatul de la Tiraspol, Stepan Popovski, spune că toate procesele de judecată care au loc în regiunea transnistreană sunt incorecte, iar un om de rând nu are nicio șansă să-și facă dreptate în justiție din regiune. Singura posibilitate este să apeleze la CEDO.
Despre lecțiile unui an de pandemie, Vasile Botnaru discută cu Doina Rusu, șefă de secție la Institutul de Ftiziopulmonologie din Chișinău, și activista civică Ana Racu, membra Comitetului ONU împotriva torturii.
Pe 8 aprilie este sărbătorită Ziua internațională a romilor - în cinstea recunoașterii istoriei, culturii și drepturilor milioanelor de romi din întreaga lume, dar și pentru a atrage atenția asupra discriminării și problemelor cu care se confruntă aceste comunități.
Deputatul democrat Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne vorbește despre misterul dispariției judecătorului ucrainean Mykola Ceaus din Republica Moldova, despre dosarul evenimentelor din 7 aprilie 2009, despre politicieni și oligarhie și despre inevitabilele alegeri anticipate.
Primul ministru interimar, Aureliu Ciocoi, despre ultimele restricții impuse în contextul crizei pandemice și cazul judecătorului ucrainean Nikolai Ceaus răpit la Chișinău.
Juristul Iulian Rusu, directorul executiv adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, despre „inadvertențele” juridice ale instituirii stării de urgență.
Cetățenii Republicii Moldova cu dublă cetățenie fac tot mai des naveta peste Prut pentru a se vaccina în România.Un grup de prieteni din Chișinău a venit sâmbătă, 2 aprilie, în comuna Vlădeni, județul Iași, pentru a-și face imunizarea anti-Covid 19.
La o lună de la începerea campaniei de imunizare anti-Covid în R. Moldova, au primit cel puțin o doză de vaccin aproape 46.000 de oameni. Toate serurile au ajuns numai din donații, din România și prin intermediul platformei COVAX. Autoritățile anunță că a fost lansată și etapa a II-a de vaccinare.
Starea de urgenţă înseamnă restricţii şi suspendarea unor activităţi, dar economia se va redresa în funcţie de gradul său de flexibilitate şi de eficienţa măsurilor de relansare, a declarat ex-ministrul economiei, care mai sugerează că legea interzice împrumuturile de la BNM.
Încarcă mai mult