Știrile presei moldovene
- Mai mulți militari ai Armatei Naționale a R. Moldova sunt instruiți, alături de colegii lor români, în perioada 14 - 26 ianuarie, la Centrul Secundar de Instruire pentru luptă de la Smârdan, potrivit postului public de televiziune. Antrenamentele au drept scop asigurarea interoperabilității între forțe, îmbunătățirea coordonării și consolidarea parteneriatului.
- Primăria Chișinău va stabili taxe fixe pentru grupele cu program prelungit în școli: 360 de lei lunar – pentru programul prelungit cu trei ore și 690 de lei – pentru șase ore. Plățile se vor face în baza bonului eliberat de instituție. Șase mii de copii din familiile social-vulnerabile vor frecventa grupele cu program prelungit gratuit, a precizat șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, transmite IPN.
- La zece zile de la prelungirea „codul galben de pericol terorist” în stânga Nistrului, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a cerut forțele neconstituționale din regiune să își sporească activitatea de „monitorizare și contracarare a posibilelor acte teroriste”. Reprezentanții Biroului pentru reintegrare au declarat că nu este clar motivul pentru care Tiraspolul a lansat semnalele de alertă și pe ce argumente se bazează, „persistând senzația că se navighează în spații virtuale”, potrivit newsmaker.md.
- Comisia pre-vetting a anunțat că a finalizat evaluarea reluată a Tatianei Chiriac, candidată la funcția de membră în Consiliul Superior al Magistraturii din rândul candidaților non-judecători, scrie jurnal.md. Potrivit Comisiei, candidata nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică.
Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore
- Pe Facebook, de interes din partea internauților s-a bucurat reportajul difuzat de ProTV Chișinău, în care se anunță că la păstrăvăria din Naslavcea a început recoltarea icrelor roșii.
- Pe Instagram, în top a fost citatul preotului Pavel Borșevschi de la care jurnaliștii TV8 au luat interviu. El a declarat că fețele bisericești nu au ce căuta lângă suspecții de hoții. Anterior, Pavel Borșevschi și-a pus cuvânt în apărarea unui politician.