Ziua de 11 martie 2021 marchează trecerea a zece ani de la cutremurul și a tsunamiului care au distrus centrala nucleară japoneză Fukushima Daiichi. Răcirea insuficientă a reactoarelor a produs explozii chimice de tip hidrogen-aer și eliberarea de materiale radioactive la unitățile 1, 2 și 3 din ziua de 12 martie până pe 15 martie. Cele trei reactoare s-au topit, au murit aproape 16 mii de oameni și au fost produse pagube de neimaginat, incidentul de la Fukushima fiind cel mai mare accident nuclear din istorie după cel de la Cernobîl.
Fukushima: 10 ani de la dezastrul nuclear

17
Imagine de la înălțime a centralei din Fukushima și a containerelor de stocare a apei contaminate, într-o fotografie făcută pe 20 august 2013. În august, TEPCO a spus că 300 de tone de apă s-au scurs dintr-unul din rezervoare.

18
Cu măști pe figură și costume de protecție albe, Yuzo Mihara (stânga) și soția sa Yuko sunt fotografiați pe o stradă pustie din orașul Namie, prefectura Fukushima, Japonia, 22 februarie 2013, în zona de protecție nucleară din Fukushima. După cutremurul, tsunamiul și dezastrul nuclear din 11 martie 2011, zeci de mii de oameni și-au pierdut casele și locuiesc încă în case temporare.

19
Vehiculele distruse au rămas pe câmpul de stuf din Namie, doi ani după tsunamiul și cutremurul din 11 martie 2011, în apropierea centralei nucleare Fukushima Dai-ichi de la TEPCO, în prefectura Fukushima.

20
Chiyoko Hirata (a doua din stânga) își omagiază părinții, Choji și Yoriko Suzuki, împreună cu sora ei mai mare Hisako Matsuda (stânga) în ce a mai rămas în picioare din livingul casei părintești, în fața propriei sale case distruse în cartierul Ukedo, devastat de tsunami, în orașul cu acces restricționat Namie, prefectura Fukushima, nordul Japoniei, la cinci kilometri nord de centrala nucleară Fukushima Daiichi, 11 martie 2014.