Ziua de 11 martie 2021 marchează trecerea a zece ani de la cutremurul și a tsunamiului care au distrus centrala nucleară japoneză Fukushima Daiichi. Răcirea insuficientă a reactoarelor a produs explozii chimice de tip hidrogen-aer și eliberarea de materiale radioactive la unitățile 1, 2 și 3 din ziua de 12 martie până pe 15 martie. Cele trei reactoare s-au topit, au murit aproape 16 mii de oameni și au fost produse pagube de neimaginat, incidentul de la Fukushima fiind cel mai mare accident nuclear din istorie după cel de la Cernobîl.
Fukushima: 10 ani de la dezastrul nuclear

21
Muncitori îmbrăcați în costume speciale și cu măști de protecție pe figură lucrează la decontaminare adunând în pungi mari de plastic solul iradiat, frunze și resturi într-o operațiune de decontaminare a orașului Tomioka, prefectura Fukushima, în apropierea centralei nucleare Fukushima Daiichi. Fotografia a fost făcută pe 24 februarie 2015.

22
Oamenii se roagă pentru victimele cutremurului din 11 martie 2011 la un cenotaf din Namie, prefectura Fukushima, nord-estul Japoniei, 11 martie 2019, ziua când s-au comemorat opt ani de la cutremurul cu magnitudinea 9,0 și de la tsunamiul declanșat de acesta care a devastat nord-estul Japoniei și a declanșat un dezastru nuclear la centrala nucleară Fukushima Daiichi. Ultimele rapoarte oficiale afirmă că cutremurul și tsunamiul au ucis 15.897 de oameni. Alte 2553 de persoane sunt încă date dispărute.

23
Yuya Hatakeyama, un oficial al orașului Tomioka, trece pe lângă un loc de depozitare temporară pentru saci de resturi și deșeuri radioactive. El conduce reporterii AP printr-o zonă care încă nu a fost redată locuitorilor din orașul Tomioka, prefectura Fukushima, nord-estul Japoniei, vineri, 26 februarie 2021. Hatakeyama a fost forțat să părăsească regiunea pe când era elev de liceu de 14 ani. El s-a întors în oraș ca funcționar debutant. Acum, la vârsta de 24 de ani, Hatakeyama vrea să ajute la refacerea comunității și la revenirea locuitorilor din mult-încercatul oraș.

24
În această fotografie făcută pe 27 februarie 2021, reverendul Akira Sato, îmbrăcat în costum de protecție, se află în fața vechii clădiri a Bisericii Baptiste Biblice din Fukushima din zona de excludere a localității Tomioka, prefectura Fukushima - zonă „interzisă” după dezastrul nuclear din 2011. La zece ani după ce puternicul cutremur a declanșat un tsunami care a compromis sistemele de răcire de la fabrica din apropiere Fukushima Daiichi, din Biserica Baptistă Biblică din Fukushima nu a mai rămas decât fațada.