Casa de licitații Artmark a ținut să marcheze, cumva ironic, centenarul nașterii dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu printr-o expoziție-licitație cuprinzând lucruri personale ale cuplului prezidențial și ale apropiaților acestora, fotografii de familie și oficiale, afișe și obiecte iconice din acea perioadă.
„Epoca de aur”: expoziție-licitație cu lucruri personale ale dictatorilor Ceaușescu scoase la vânzare.

21
Radioul portabil era omniprezent. Era alimentat de voluminoase baterii prinse cu elastic în spatele aparatului (renumitele baterii Elba). Alături de televizor (care nu avea însă decât un program de două treri ore în ultimii ani de comunist), ziarele (citite de multe ori în comunitate, cu voce tare) și difuzoarele stradale, cel mai important mijloc de propagandă. Nu era gospodină a familiei tradiționale comuniste să nu asculte în bucătărie programul postului național de radio și Cotele apelor Dunării (singura adiere de cosmopolitism: programul, o înșiruire cabalistică de numere și indicatori hidrografici, era multilingv).Dacă aveai recepție bună și nu intervenea bruiajul, puteai asculta chiar și Europa liberă, Voice of America, Deutsche Welle sau BBC. În fotografie, făcând reclamă radioului, Margareta Pâslaru, tânără speranță a muzicii pop oficiale care, cu prima ocazie, a rămas în străinătate.

22
Obiecte uzuale dar de negăsit în perioada comunistă. Hârtia igienică, sursă nesecată de bancuri, și-a păstrat puterea simbolică și după decembrie 1989, când îndrăgitul actor Victor Rebengiuc a adus într-o emisiune TV un sul pentru crainicii care ridicaseră înainte vreme osanale puterii comuniste.

23
Toți copiii de ștabi au avut într-o măsură mai mică sau mai mare aceste privilegii (studii în străinătate, burse, premii, case de protocol, lefuri exorbitante, vizite de shopping la Paris etc), dar ca progeniturile familiei Ceaușescu nimeni alții. Nicu Ceaușescu (1951-1996) a fost cel mai tânăr și zurbagiu dintre cei trei urmași. Toți trei au avut numeroase privilegii ajungând pe baza certificatului de naștere pe cele mai înalte culmi profesionale. Cu toate acestea, și-a dat doctoratul în fizică (!!!) și a câștigat un premiu la Cântarea României pentru performanțele în domeniu. Cine spune că „plagiat” nu e cuvânt românesc. În ultimii ani comuniști a fost prim-secretar PCR la Sibiu și era considerat posibil urmaș la conducere.

24
Afișele erau singurele pete de culoare murdară pe zidurile și avizierele comuniste.