Casa de licitații Artmark a ținut să marcheze, cumva ironic, centenarul nașterii dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu printr-o expoziție-licitație cuprinzând lucruri personale ale cuplului prezidențial și ale apropiaților acestora, fotografii de familie și oficiale, afișe și obiecte iconice din acea perioadă.
„Epoca de aur”: expoziție-licitație cu lucruri personale ale dictatorilor Ceaușescu scoase la vânzare.

25
Șoimii patriei și pionierii. Mulți dintre ei așa-numiți „decreței”. În 1966 Ceaușescu semnează Decretul 770 care interzice întreruperile de sarcini și orice formă de contracepție. Au murit, se spune, de-a lungul următorilor 24 de ani, peste 10 mii de femei încercând să facă avorturi ilegale. Pe de altă parte, copiii rezultați au fost înregimentați în forme instituționale care făceau ca rolul formativ al familiei să se diminueze până la dispariție. Copiii au fost condiționați să devină soldați de nădejde ai patriei, apărători ai comunismului etc. Organizarea era militară (pe grupe, detașamente, unități) și conducerea era ierarhică. Erau organizații întemeiate pe statute și documente ale partidului. Membrii familiei dictatoriale erau șefii diverselor forme de organizare ale copiilor (nora Poliana era șefă la pionieri, Nicu Ceaușescu era la UTC etc.)

26

27
Daciada, competiție sportivă pentru amatori, avea o componentă naționalistă sesizabilă din denumire (proletarii trebuie să aibă corp sănătos ca dacii; multe promovări se obțineau fără să muncești, pur și simplu pentru că erai membru al unui club sportiv). Se desfășura una la doi ani, pornind de la competițiile pe instituții și întrerprinderi, până la nivel național. Prima ediție a avut loc între 1977-1978. Nu s-a desfășurat decât 6 ediții, ultima desfășurându-se în vara lui 1989.

28
Romania, Vizita la Sofia