Casa de licitații Artmark a ținut să marcheze, cumva ironic, centenarul nașterii dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu printr-o expoziție-licitație cuprinzând lucruri personale ale cuplului prezidențial și ale apropiaților acestora, fotografii de familie și oficiale, afișe și obiecte iconice din acea perioadă.
„Epoca de aur”: expoziție-licitație cu lucruri personale ale dictatorilor Ceaușescu scoase la vânzare.

17
Mască de gaze. În armată, a pune „masca pe figură” era un supliciu îndrăgit pe care ofițerii conducători de trupe îl aplicau recruților. Mulți dintre cei care au făcut armata atunci poartă încă în suflet rănile produse de târâșurile făcute cu masca pe figură pentru că așa i se năzărea locotenentului comandant de pluton. A fost o vreme când se spunea că, pentru a fi pregătiți de dezastre, cu toții ar trebui să aibă o mască de gaze în casă. Din fericire a rămas la nivel de deziderat întrucât nu exista o producție atât de mare cu măști de gaze.

18
Cartela de alimente. Cartela era probabil documentul cel mai important pentru suspraviețuire. Alimentele de bază fuseseră cartelate și nu puteai cumpăra decât o anumită cantitate. De multe ori însă nici alimentele luate pe bază de cartelă nu se mai găseau. Dacă pierdeai cartela, puteai să-ți iei adio de la ulei, zahăr sau ouă.

19
Dușmanul intern. Era periculos dușmanul extern, adică dușmanii proveniți din democrație, capitaliștii, dar la fel de periculoși erau „burghezo-moșierii”, chiaburii, cei care aveau o gândire retrogradă, înapoiată, de tip capitalist (propagandă care la începutul anilor 1990 i-a dat democratic puterea lui Ion Iliescu cu mari procente de entuziasm popular). Securitatea Statului era armata cea mai eficientă împotriva acestor dușmani. Armata punea și ea umărul să apere frontierele de cei care voiau să fugă din țară sau să reprime mișcările de stradă.

20
Calculatoarele Felix au fost fala automaticii românești. Aici un subprodus: un ceas pentru șahiști. Gurile rele spun că ceasul folosit de Ceaușescu îl privilegia marcând mai lent timpul de gândire. Oricum, nu era nevoie. Ceaușescu juca doar partidele pe care le câștiga dinainte.