Linkuri accesibilitate

Nu încercați să puneți botniţa presei (Timpul)


„Du-te-n referendum” (Ziarul de Gardă).


„Du-te-n referendum”, aşa isi numeşte editorialul Alina Radu în Ziarul de Gardă. Sunt profesori de limba romana sau de istorie care au negat comunismul chiar daca directorul scolii e comunist, medici care au combatut politica in salile de operatie, pensionari care militeaza pentru valorile nationale chiar daca sunt amenintati ca intr-o dimineaţa nu se vor mai trezi – acesti oameni sunt singuri, scrie Alina Radu. Ei cand trec pe drumurile inglodate din sate isi spun noua formula de salut: du-te-n referendum.

„Nu atacaţi presa, domnii mei”, se adresează Constantin Tănase în Timpul. Nu vă judecati cu ziaristii, nu-i speriati cu milioanele pe care le solicitati de la ei, pentru ca niciodata nu veti avea castig de cauza si tot domniile voastre va veti alege cu cucuie si cu imaginea sifonata. Nu incercati sa puneti botniţa presei prin diferite seturi de legi, dar creati cadrul legislativ pentru buna ei functionare – si atunci presa va arăta altfel, dar si dumneavoastră. Constantin Tanase se refera la declaratia premierului Filat de la inceputul saptamanii.

Moldova Suverana publica un articol scris de Milescu Spataru: „Referendum peste bot”. „Poporul meu este unul sănătos la cap. Drept că ne costă. Patruzeci de mln de lei şi alte cîteva milioane spălate de donatorii de granturi, puteau fi investiţi în sfera socială; făceam cîteva drumuri sau măream salariile şi pensiile populaţiei. Asta dacă PD-ul lui Lupu avea să se ţină de interesele naţionale şi nu se lua după capul lui Mihai Ghimpu.
Şi unde a ajuns Lupu? Unde se află Diacov acum? A ajuns prezident? Se plîngeau pe la întîlniri electorale cît de parşiv îi Filat, ce trădător e, cum de a îndrăznit să vrea şi el preşedinte? Dar a avut o şansă. Înseamnă că nu merită. Înseamnă că prezident va fi un altul, mai bun, mai deştept, mai înalt şi mai frumos”, incheie publicaţia.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG