همزمان با کاهش گردشگران در بامیان، بازار فروش صنایع دستی زنانه در این شهر نیز کم رنگ شده است. فروشندگان این بازار کاهش گردشگران خارجی را یکی از علت های این وضع میدانند.
امیده و آمنه خواهران نوجوان از قهرمانان ورزش بوکس در تاجیکستان استند. آنها پیش از رو آوردن به این ورزش از زبالههای شهر آهنپاره جمعآوری کرده و با فروش آن مخارج زندهگی خود را تأمین میکردند.
صدها پناهجوی افغان در این روزها در زندانهای پاکستان زندانی اند. شماری از آنها ماهها را در زندان سپری کرده اند و در انتظار محاکمه استند. مقامهای پاکستان گفته اند که نزدیک به دوصد هزار افغان از ماه آگست سال گذشته تا به حال به طور غیر قانونی از مرز عبور کرده و وارد پاکستان شدهاند.
مردم در هرات امشب بر بامها بالا شده و با شعارهای "تحصیل حق ماست، الله اکبر" اعتراضهای خود را آغاز کردهاند. این اعتراضها در واکنش به تصمیم اخیر طالبان در مورد ممنوعیت بر تعلیم و تحصیل دختران آغاز شدهاست.
شماری از دانشآموزان در ولایت غزنی از حکومت طالبان میخواهند که دروازههای مکاتب و پوهنتونها را به روی دختران باز کنند.
شماری از دختران دانشجو در هرات به خاطر بسته شدن پوهنتونهای شان از سوی طالبان اعتراض کردند. اما این اعتراض کنندهگان با خشونت و رویکرد شدید طالبان روبهرو شدهاند. از سوی هم قرار بود دانشجویان پوهنتون میروس نیکه در کندهار نیز راهپیمایی کنند، اما از سوی طالبان برایشان اجازه داده نشد.
بسته شدن پوهنتونهای دخترانه توسط طالبان با واکنش های گسترده به همراه شده. طالبان سر از امروز به دختران محصل اجازۀ رفتن به پوهنتون را ندادند. در مکتوب وزارت تحصیلات عالی طالبان که دیروز نشر شد آمده که پوهنتونهای دخترانه "تا امر ثانی" مسدود شوند.
دو زن ایرانی که اکنون در ارمنستان زنده گی میکنند میگویند که در صورت برگشت به کشور خود شان، ممکن است کشته شوند. این زنان به دلایل مختلف از ایران فرار کرده و به ارمنستان پناهنده شده اند.
شماری از اعضای زن اردوی ملی حکومت جمهوری مخلوع افغانستان اکنون با دشواریهای شدید اقتصادی در این کشور روبهرو اند. آنان شکایت دارند با آنکه تنها نانآوران خانواده خود اند، فعلاً در بیسرنوشتی به سر میبرند.
پروانه ابراهیمخیل یکی از بانوان معترض که در کابل توسط طالبان بازداشت شده بود میگوید در زندان با او بدرفتاری شدهاست. ابراهیمخیل همزمان با شماری دیگر از بانوان در اوایل سال جاری میلادی بازداشت و پس از چند هفته از بند رها شد. طالبان در گذشته هر نوع بدرفتاری با زنان بازداشت شده را رد کردهاند.
شماری از زنان در ننگرهار که نانآوران خانههای شان اند، در یک کارگاه پاککاری جلغوزه کار میکنند. این زنان هرچند میگویند که به سختی میتوانند غذای شب و روز خانوادههای شان را تأمین کنند، اما با آن هم خوشحال اند که زمینه کار برایشان فراهم شدهاست.
بازار فروش لباسهای سنتی بلوچی در ولایت نیمروز افغانستان نسبتاً گرم است. فروشندهها میگویند، این نوع لباسها را اکثراً زنانی میدوزند و به بازار عرضه میکنند که نانآور خانوادههای خویش استند.
بیشتر "لود" شود