اولین سالگرد قربانیان حمله انتحاری به مراسم عروسی در کابل. مسئولیت این حمله را که در ۲۶ اسد صورت گرفت، گروه داعش پذیرفت. در این حمله ۶۳ تن کشته و ۱۸۲ تن زخمی شدند. با گذشت یک سال از این رویداد هنوز هم خانواده های قربانیان وضعیت روانی خوب ندارند. جزئیات بیشتر در گزارش لیمه هادی
سهشنبه شب هفتۀ جاری موتری که در شاهراه کابل-کندهار در حرکت بود دزدان مسلح در منطقه «محمدی پمپ» ولسوالی اندر ولایت غزنی تمام اموال مسافرین را سرقت کردند. رانندۀ این موتر ادعا میکند که دزدان بر یک خانم نیز تجاوز جنسی کرده اند-ادعایی که تاکنون از سوی مقامهای رسمی تایید نشده است.
درآمد بیشتر زنان در ولسوالی زنده جان هرات به پیلهوری و ابریشم بافی وابستگی دارد. هماکنون زنان این ولسوالی، افزون بر پیلهوری، مهارت ابریشم بافی را فرا گرفتهاند و تحول در زندگیشان ایجاد شدهاست. این زنان از حکومت میخواهند که بازار فروش مناسب را فراهم سازد. گزارش شاهپور صابر
فرود آمدن گلوله هاوان در ولسوالی سوکی ولایت کنر دختر جوانی را معلول کرد. او آرزو داشت که داکتر یا معلم شود، اما پس از معلولیت خیاط شد. روحالله انوری خبرنگار رادیو آزادی این گزارش را تهیه کردهاست.
زنان خسته از جنگ در افغانستان میگویند که آنها صلح میخواهند. زنانیکه در لویه جرگه مشورتی صلح حضور داشتند میگویند که آنها حاضر اند خون اعضای خانواده خود را ببخشند، اما تنها در صورت برقراری صلح پایدار. جزئیات بیشتر در گزارش لیمه هادی.
لویه جرگه مشورتی صلح با حضور ۷۲۰ زن از سراسر افغانستان امروز جمعه آغاز شد. قرار است این جرگه تا دو روز دیگر ادامه داشته باشد و شرکت کنندگان، در مورد سرنوشت ۴۰۰ زندانی طالب به حکومت مشوره دهند. اما بانوان که عضو این جرگه استند دیدگاههای مختلف دارند. شفیع کریمی با شماری از بانوان صحبت کردهاست.
در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان جاری شدن سیل جان ۱۶ نفر را گرفته است. قربانیان شامل یک زن و چند کودک میشوند. منابع محلی گفتهاند که سیل و طوفان شدید در ولسوالی کوزکنر ولایت ننگرهار باعث این تلفات شده است. جزئیات بیشتر در گزارش سهارگل امیرزی که لیمه هادي تقدیم میکند.
حکومت افغانستان میخواهد در هر ولایت یک معاون زن بگمارد. حالا ۶ ولایت معاونین زن دارند. مونسه حسنزاده معاون والی هرات است. گزارش از ژکفر احمدی و شاهپور صابر
رییس جمهور افغانستان محمد اشرف غنی و رقیب سیاسیش عبدالله عبدالله روز یکشنبه توافق سیاسی را امضا کردند که بحران برخواسته از انتخابات را پایان داد. اما این توافق خوش بینی ها و نگرانی ها را میان مردم به وجود آورده. از زنان افغانستان در ولایتهای مختلف پرسیده ایم که در بارۀ این توافق چی میگویند.
کشاورزی شغل اصلی باشندگان فراه است و معمولاً مردان این شغل را به پیش میبرند. اما بعد از این که خانواده روستای در این ولایت نانآورش را از دست میدهد، برای پیدا کردن مخارج زندگی خانواده بیشتر زنان کشاورزی میکنند. حفیظ نورزاد در فراه پای صحبت زنی نشسته که مشغول کار دهقانی است.
دیده بان حقوق بشر در گزارشی که تازه نشر کرده میگوید زنان معلول افغان به طور سیستماتیک با تبعیض روبرو اند و حتی هنگام مراجعه در اداره های دولتی با آنها بدرفتاری جنسی میشود. در گزارش همچنان گفته شده که معلولین افغان در موارد زیاد از حقوق اساسی شان که دسترسی به آموزش و خدمات صحی است محروم اند.
نصرت پارسا خبرنگار رادیو آزادی به منطقه زیر تسلط طالبان رفته و چگونگی فعالیت یک کارکن صحی زن را به تصویر کشیده است. طالبان در برابر فعالیتهای زنان محدودیتهای سختگیرانه دارند، اما خالده با این محدودیتها چگونه کنار آمده است؟
بیشتر "لود" شود