لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۱۰

زن

صدها فعال خواستار به رسمیت شناختن تیم فوتبال دختران افغان از فیفا شدند

روزنامه گاردین و یک تعداد رسانه های اینترنتی نوشته اند که یک تعداد فعالان زن و  اعضای زن در پارلمان‌های استرالیا و اروپا در این کمپاین سهم دارند.
روزنامه گاردین و یک تعداد رسانه های اینترنتی نوشته اند که یک تعداد فعالان زن و  اعضای زن در پارلمان‌های استرالیا و اروپا در این کمپاین سهم دارند.

ملاله یوسفزی فعال آموزش دختران و برنده جایزه صلح نوبل و در حدود ۱۰۰ فعال دیگر، از فدراسیون بین‌المللی فوتبال "فیفا" خواسته اند که تیم فوتبال دختران افغان را که از کشور خارج می‌باشد به رسمیت بشناسد.

روزنامه گاردین و یک تعداد رسانه های اینترنتی نوشته اند که یک تعداد فعالان زن و اعضای زن در پارلمان‌های استرالیا و اروپا در این کمپاین سهم دارند.

آنها در یک نامه از فیفا خواسته اند که محدودیت ها را بر فوتبالران زن افغان دور کنند و به آنها اجازه فعالیت آزاد را بدهند.

طبق خبرها بعد از برگشت طالبان به قدرت فوتبالران زن از افغانستان، اکثراً به استرالیا و کشورهای دیگر پناه برده اند.

دیدبان حقوق بشر: سینیرلی اوغلو در ارزیابی خود از بحران افغانستان به حقوق زنان اولویت دهد

شماری از زنان معترض در کابل
شماری از زنان معترض در کابل

سازمان دیدبان حقوق بشر از فریدون سینیرلی اوغلو هماهنگ کننده خاص ملل متحد خواستار شد تا در ارزیابی مستقلی که به اساس قطعنامه شورای امنیت در باره رویکرد بین‌المللی به بحران افغانستان انجام می‌دهد، به حقوق بشر، بخصوص حقوق دختران و زنان اولویت داده شود.

سازمان دیدبان حقوق بشر گفته که همآهنگ کننده خاص باید اطمینان حاصل کند که در این ارزیابی صدای کسانی که حقوق شان نقض شده شنیده شده است و این ارزیابی باید توصیه‌های در بارۀ جلوگیری از نقض حقوق بشر و پاسخگو قرار دادن ناقضان داشته باشد.

شورای امنیت در قطعنامه ماه مارچ از ملل متحد خواستار شد که این ارزیابی را تا هفدهم نومبر به اساس مشورت با اطراف ذیدخل از جمله زنان افغان انجام داده ارائه کند.

از ملل متحد خواسته شد که این ارزیابی برای یک رویکرد منسجم اطراف ذیدخل سیاسی، امداد رسان و انکشافی صورت گیرد و در برگیرنده توصیه‌های آینده نگر باشد.

طالبان بعد از برگشت به قدرت به کار و آموزش زنان و دختران و گشت و گزار آنها محدودیت وضع کرده اند.

کار زنان در اکثریت دوایر دولتی، موسسات غیردولتی داخلی و خارجی و شعبات ملل متحد منع شده است.

دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ آموزش و تحصیل دریافت نکرده اند و درهای پوهنتون نیز به روی آنها تا امرثانی مسدود شده است.

یوناما: حاکمان فعلی افغانستان نباید حق آزادی اظهار عقاید را از افغان‌ها بگیرند

شماری از زنان معترض در کابل.
شماری از زنان معترض در کابل.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در مورد گزارش‌ها در باره متفرق ساختن خشونت آمیز اعتراض روز چهارشنبه زنان در کابل، عمیقاً ابراز نگرانی کرده است.

یوناما روز چهارشنبه (۱۹ جولای) در اعلامیه‌ای گفته که افغان‌ها حق دارند که به طور آزادانه عقاید‌شان را بدون خشونت بیان کنند و حاکمان فعلی افغانستان، باید این حق را به مردم بدهند.

شماری از زنان معترض می‌گویند که در جریان اعتراضات روز چهارشنبه در کابل با فیرهای هوایی و موتر‌های آبپاش نیروهای امنیتی طالبان رو به رو شدند.

طالبان هنوز در مورد این اظهارات معترضان به رادیو آزادی چیزی نگفته اند.

این معترضان که اکثر آنها مالکان و کارمندان آرایشگاه‌های زنان بودند، می‌گویند که تصمیم طالبان برای مسدود ساختن آرایشگاه ها، آخرین تلاش برای به حاشیه راندن زنان از زندگی اجتماعی است.

براساس دستور طالبان، آرایشگاه‌های زنان باید تا سوم اسد بسته شوند. با برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱ میلادی، محدودیت‌های شدید بر کار و آموزش زنان و دختران در افغانستان وضع شده است.

یک مقام اتحادیه اروپا از اشتراک زنان در نمایشگاهی در کابل ابراز خرسندی کرد

عکس از آرشیف - شماری از زنان تجارت پیشه صنایع دستی شانرا در یک نمایشگاه در ولایت هرات به نمایش گذاشته اند.
عکس از آرشیف - شماری از زنان تجارت پیشه صنایع دستی شانرا در یک نمایشگاه در ولایت هرات به نمایش گذاشته اند.

یک مقام اتحادیۀ اروپا در افغانستان از اشتراک زنان تجارت پیشه در نمایشگاهی در کابل و دیدار با آنها ابراز خرسندی کرده است.

رافایلا یودیچی، شارژدافیر اتحادیۀ اروپا در افغانستان در توییتی دیروز یکشنبه گفت که ۲۵ زن از هرات و دیگر ولایت ها به حمایت مالی این اتحادیه، برنامۀ انکشافی ملل متحد و سازمان بین‌المللی مهاجرت در نمایشگاه ملی و بین‌المللی افغانستان شرکت کرده اند.

به گزارش خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان، در این نمایشگاه که به روز یکشنبه در کابل افتتاح شد، حدود ۷۰۰ شرکت داخلی و خارجی اشتراک کرده اند و علاوه بر صنایع دستی زنان، مواد غذایی، ادویه، وسایل الکترونیکی، فلزات، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، قالین و دیگر محصولات و تولیدات داخلی در آن به نمایش گذاشته شده اند.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ میلادی، طالبان محدودیت هایی را بر آموزش دختران و کار زنان در این کشور وضع کرده اند.

طالبان در ماه دسمبر پارسال زنان را از کار در موسسات داخلی و خارجی غیر دولتی منع کردند.

در تازه ترین مورد طالبان دستور داده اند که آرایشگاه های زنانه در افغانستان در ماه آینده خورشیدی بسته شوند.

روز تولد ملاله یوسفزی به عنوان روز دفاع از حقوق آموزش پذیرفته شد

ملاله یوسفزی برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق آموزش
ملاله یوسفزی برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق آموزش

توماس ویست نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان می‌گوید که روز تولد ملاله را به عنوان روز دفاع از حقوق آموزش پذیرفته اند.

ویست این اظهارات را روز گذشته در توییترش به مناسبت روز تولد ملاله یوسفزی فعال آموزش و برنده جایزه صلح نوبل نوشت.

او به مناسبت این روز یکبار دیگر تاکید کرد که دختران افغان سرمایه بزرگ برای آینده افغانستان استند و آنها باید دسترسی کامل به آموزش و پرورش برای استفاده از توانایی‌های خود را داشته باشند.

رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان هم روز گذشته در توییترش سالروز تولد ملاله یوسفزی را مبارکباد گفت و از تلاش‌های خستگی ناپذیر او برای دسترسی برابر به آموزش ابراز سپاس کرد.

خانم امیری هم خواستار اقدام بین‌المللی علیه پالیسی‌های سیستماتیک حکومت طالبان شد که زنان و دختران را از کار و تحصیل محروم کرده.

ملاله یوسفزی که دیروز چهارشنبه (12 جولای) در یک نشست سازمان ملل متحد به مناسبت سالروز تولدش سخنرانی می‌کرد گفت که هیچگاه تصور نمی‌کرد که دختران در افغانستان روزی از آموزش باز می‌مانند.

با برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکاتب را نیافتند و در دسمبر ۲۰۲۲ دروازه‌های پوهنتون‌ها هم به روی دانشجویان دختر مسدود شدند.

یک زن و سه مرد در ولسوالی پغمان ولایت کابل شلاق زده شدند

موقعیت ولایت کابل در نقشه عمومی افغانستان
موقعیت ولایت کابل در نقشه عمومی افغانستان

یک زن و سه مرد در ولسوالی پغمان ولایت کابل، از سوی یک محکمه طالبان، بیست بیست شلاق زده شدند. هر یک از آنها به سه سه ماه زندان هم محکوم شده اند.

ستره محکمه طالبان دیروز چهارشنبه (۱۲ جولای) در یک خبرنامه گفت که حکم شلاق زدن بر چهار تن تطبیق شده. در ادامه آمده است که افراد محکوم شده، از منطقه قرغۀ کابل بازداشت شدند.

تا هنوز معلوم نیست که چه اتهامی بر این افراد وارد شده، اما ستره محکمه طالبان در اعلامیه‌اش گفته است که یک زن و سه مرد به اتهام فساد بازداشت شدند.

شلاق زدن علنی طالبان در کابل و ولایت‌های افغانستان، همواره با واکنش‌های جدی نهاد‌های جهانی مدافع حقوق بشر همراه شده.

این نهاد ها، گفته اند که شلاق زدن علنی، کار غیر انسانی و ظالمانه است، اما طالبان بار‌ها تاکید کرده اند که بر اساس قوانین اسلامی عمل می‌کنند.

هیدر بار: آسیب‌های جنگ طالبان با آموزش برای نسل‌ها تکرار خواهد شد

یکی از صنف های خالی از دانش آموز یکی از مکاتب دخترانه در کابل. طالبان پس از برگشت به قدرت در افغانستان دختران بالاتر از صنف شش را از رفتن به مکتب منع کرده اند. عکس از آرشیف - Dec. 22, 2022
یکی از صنف های خالی از دانش آموز یکی از مکاتب دخترانه در کابل. طالبان پس از برگشت به قدرت در افغانستان دختران بالاتر از صنف شش را از رفتن به مکتب منع کرده اند. عکس از آرشیف - Dec. 22, 2022

هیدر بار مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر می‌گوید که آسیب‌های به گفته او جنگ طالبان با آموزش برای نسل‌ها تکرار خواهد شد.

او این را روز گذشته در حساب توییترش نوشت.

خانم بار در اشاره به بازداشت مطیع‌الله ویسا فعال آموزش از سوی طالبان این پرسش را مطرح کرد که جرم ویسا چیست؟

هیدر بار در ادامه نوشته که جرم ویسا این است که برای یک مدت طولانی در حمایت از دسترسی هر کودک افغان به آموزش فعالیت کرده.

ویسا به تاریخ ۲۷ مارچ در ساحه خوشحال خان شهر کابل از سوی استخبارات طالبان بازداشت شد.

طالبان ادعا کرده اند که ویسا به دلیل فعالیت‌های مشکوک بازداشت شده.

مسئول بخش زنان دیدبان حقوق بشر در حالی آسیب‌های ناشی از محدودیت آموزش دختران برای آینده افغانستان را زیان بار خوانده که نزدیک به دو سال از ممنوعیت تحصیل دختران در مکاتب متوسطه و لیسه در این کشور می‌گذرد و پس از دسمبر ۲۰۲۲ دروازه‌های پوهنتون‌ها هم به روی دانشجویان دختر مسدود باقی مانده اند.

رینا امیری: طالبان با بستن آرایشگاه‌ها به زنان نان آور زیان می‌زنند

رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان
رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان

رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان می‌گوید که ممنوعیت فعالیت آرایشگاه‌های زنانه از سوی طالبان، محل کاری مهم دیگری را برای زنانی که نان آور خانواده‌هایشان است، زیان می‌رساند.

خانم امیری دیروز در توییترش گفت طالبان با ممنوعیت فعالیت آرایشگاه‌های زنانه، یکی از محدود پناهگاه‌های زنان در خارج از خانه را از بین می‌برند و افغانستان را به یک کشور بی‌رحم و منزوی در جهان مبدل می‌کند.

در مکتوبی که در رسانه‌‌های اجتماعی نشر شده و ادعا می‌‌شود از جانب وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان صادر شده، بر اساس دستور شفاهی رهبر طالبان بدون آنکه دلیل مشخصی ذکر شود، آمده است که از تاریخ ۴ سرطان تا تاریخ ۳ اسد برای آرایشگاه‌‌های زنانه در شهر کابل و ولایت‌ها مهلت داده شود و پس از آن فعالیت‌‌شان ممنوع گردد.

یک منبع از اتاق پیشه‌ وران و دکانداران افغانستان به رادیو آزادی دریافت این مکتوب را تایید کرده و گفته در حال حاضر ۱۲ هزار سالون آرایشگاه‌ زنانه در افغانستان فعالیت دارند که حدود پنجاه هزار آرایشگر زن در این آرایشگاه‌ها کار می‌‌کنند.

ادعای رهبر طالبان: تمام حقوق شرعی زنان تامین شده است

اعتراض شماری از زنان معترض در یک مکان سر پوشیده در کابل - عکس از آرشیف
اعتراض شماری از زنان معترض در یک مکان سر پوشیده در کابل - عکس از آرشیف

هبت‌الله آخندزاده رهبر طالبان در پیام خود به مناسبت فرارسیدن عید قربان ادعا کرده که با حاکمیت این گروه در افغانستان، در زمینۀ نجات زنان از نکاح اجباری، بد دادن و سایر ظلم‌های به گفته‌اش مروج در این کشور اقداماتی انجام شده و تمام حقوق شرعی زنان تامین شده است.

این اظهارات آخندزاده در حالی است که به تازگی، در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد متخصصان حقوق بشری و ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان گفتند که تبعیض سیستماتیک، بنیادی و عمیق در باور و حاکمیت طالبان نسبت به زنان نهفته است که ممکن است چنین اقدامی مصداق آپارتاید جنسیتی باشد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان، پیام منسوب به آخندزاده را در توییتر امروز منتشر کرد.

رهبر طالبان افزوده است که اقدامات مهم در زمینه اصلاح، حجاب و عفت زنان منحیث نیم پیکر جامعه و سوق دادن آنان در مسیر با سعادت زندگی در سایۀ شریعت اسلامی انجام شده است.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در اواسط ماه آگست سال ۲۰۲۱، دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم را از آموزش متوسطه و عالی منع کردند. همچنان زنان افغان از کار در موسسه‌های مددرسان داخلی و خارجی به شمول اداره‌های ملل متحد در افغانستان ممنوع شدند. بر رفتن زنان به پارک‌های تفریحی و حمام‌های زنانه هم محدودیت وضع شده است. این اقدام‌های طالبان واکنش‌های رهبران کشورهای اسلامی را هم در پی داشت.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در ماه جنوری امسال گفته بود که ممانعت از آموزش دختران افغان «غیر اسلامی» و «غیر انسانی» است.

کمیته بین‌المللی المپیک: وضعیت ورزش در افغانستان بسیار نگران کننده است

آرشیف - دختران تکواندو کار در ولایت هرات. October 8, 2015. طالبان پس از بازگشت به قدرت اشتراک دختران در هر نوع ورزش را ممنوع کرده اند.
آرشیف - دختران تکواندو کار در ولایت هرات. October 8, 2015. طالبان پس از بازگشت به قدرت اشتراک دختران در هر نوع ورزش را ممنوع کرده اند.

کمیته بین‌المللی المپیک دیروز چهارشنبه به دلیل آنچه که افزایش ناامیدی از ممنوعیت دختران و زنان از ورزش از سوی طالبان خواند، اشتراک تیم افغانستان در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ را زیر سوال برد.

این کمیته می‌گوید که وضعیت ورزش در افغانستان با وجود درخواست‌های مکرر آنها برای اقدامات عملی همچنان بسیار نگران کننده است.

کمیته بین‌المللی المپیک می‌گوید که هنوز تصمیمی در مورد شرکت هیئت و تیم کمیته ملی المپیک افغانستان در بازی‌های المپیک پاریس گرفته نشده است.

اما این کمیته هشدار داده که می‌تواند حضور کمیته ملی المپیک افغانستان را به دلیل دخالت حکومت طالبان در ورزش به تعویق بیندازد و به ورزشکاران این کشور اجازه دهد تا به عنوان یک تیم مستقل زیر پرچم و سرود المپیک شرکت کنند.

این کمیته در ۲۰۱۶ همین زمینه را برای ورزشکاران کویتی در المپیک ریودی جینروی برازیل فراهم کرده بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG