لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۰۵

زن

ذکیه خدادادی به مدال برونز مسابقات ستاره‌های پاراتکواندوی جهان دست یافت

ذکیه خدادادی پاراتکواندو کار موفق افغان مقیم فرانسه
ذکیه خدادادی پاراتکواندو کار موفق افغان مقیم فرانسه

ذکیه خدادادی پاراتکواندو کار موفق افغان مقیم فرانسه به مدال برونز مسابقات جایزه بزرگ مکسیکو دست یافت.

به گزارش فدراسیون جهانی تکواندو ذکیه خدادادی روز چهارشنبه توانست که حریف کوریایی‌اش را با نتیجه ۱۷ بر ۵ شکست بدهد ولی به ورزشکار پرو باخت و به مدال برونز مسابقات جایزه بزرگ یا ستاره‌های پاراتکواندو جهان دست یافت.

این رقابت‌ها به میزبانی شهر ویراکروز مکسیکو برگزار شده بود که در آن ۲۳۶ پاراتکواندوکار از کشور‌های مختلف جهان شرکت داستند.

خدادادی چند هفته قبل نیز توانسته بود که مدال طلا و عنوان قهرمانی پاراتکواندوی اروپا را کسب کند.

۱۲ کشور: آزار و اذیت جنسیتی در افغانستان در حال نهادینه شدن است

نیروهای طالبان با شلیک های هوایی زنان معترض در کابل را متفرق می سازند. عکس از آرشیف
نیروهای طالبان با شلیک های هوایی زنان معترض در کابل را متفرق می سازند. عکس از آرشیف

دوازده کشور جهان بار دیگر نگرانی عمیق شانرا در مورد آزار جنسیتی از سوی طالبان در افغانستان ابراز کرده و گفته اند که آزار و اذیت جنسیتی در آنکشور در حال نهادینه شدن است.

این کشورها از جمله فرانسه، جرمنی، اسپانیا، دنمارک و بلجیم در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که تبعیض سیستماتیک علیه زنان در افغانستان جریان دارد.

در بیانیه آمده که طالبان مسئول انزوای زنان در جامعه هستند، اقدامات طالبان علیه زنان بی‌سابقه بوده و می‌تواند جنایت علیه بشریت دانسته شود.

در این بیانیه همچنان از طالبان خواسته شده تا بگونه فوری محدودیت‌های وضع شده بر زنان را حذف کرده و از اصول بشردوستانه محافظت کنند.

در این اعلامیه گفته شده که از زمان برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، زنان و دختران به آرامی اما بطور حتمی از طریق مجموعه‌ای از فرمان‌های که آنها را هدف قرار می‌دهد، از زندگی عمومی حذف شده اند.

طالبان تا هنوز در مورد این بیانیه تبصره‌ای نکرده اند.

سرمنشی ملل متحد بار دیگر خواستار رفتن دختران به مکتب در افغانستان شد

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد
انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد بار دیگر خواهان رفتن دختران افغان به مکتب شد.

گوترش امروز دوشنبه در صفحه ایکس یا توییتر سابق خود نوشت: «روز دوشنبه، دو سال از نرفتن دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب در افغانستان به پایان رسید.»

گوترش افزوده، ممنوعیت دختران از رفتن به مکتب غیرقابل توجیه و نقض حقوق بشر است که آسیب طولانی مدت به کل کشور وارد می‌کند.

حدود یک ماه پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان حکومت آنها دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کرد و در دسامبر سال گذشته تمامی پوهنتون ها را نیز به روی دختران بستند.

مقام‌های طالبان استدلال می‌کنند که مکاتب و پوهنتون‌های‌ دختران تا زمانی که شرایط آن مساعد نگردد بسته خواهد بود اما معلوم نیست که چه زمانی شرایط آن مساعد خواهد شد.

مقام‌های طالبان: ۹ تن به شمول یک زن در ولایت زابل دره زده شدند

موقعیت ولایت زابل در نقشه عمومی افغانستان
موقعیت ولایت زابل در نقشه عمومی افغانستان

مقام‌های محلی طالبان گفته اند که ۹ تن به شمول یک زن را در ولایت زابل امروز یکشنبه (17 سپتمبر) دره زدند.

در اعلامیه ستره محکمه طالبان آمده که این افراد به اتهام دزدی، رابطه جنسی نامشروع و ازدواج‌های غیر شرعی شلاق زده اند.

بر اساس برخی گزارشها، طی بیش از دو سال گذشته که طالبان دوباره به قدرت رسیده اند، چند صد تن از سوی آنها، بنابر اتهام‌های مختلف شلاق زده شده اند.

این اقدام‌های طالبان با واکنش و نکوهش شماری از نهاد های مدافع حقوق بشری از جمله سازمان ملل متحد روبرو شده است.

چهار دختر جوان در بدخشان در دریا غرق شدند

موقعیت ولایت بدخشان در نقشه عمومی افغانستان
موقعیت ولایت بدخشان در نقشه عمومی افغانستان

قوماندانی امنیه ولایت بدخشان از غرق شدن چهار دختر در ولسوالی ماه مَی خبر می دهد.

احساس الله کامگار سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در ولایت بدخشان به رادیو آزادی گفته که چهار دختر جوان هنگام گذشتن از یک پل لرزان در منطقه تنگ شیوه ولسوالی مایمَی در دریا افتادند و غرق شدند.

این منبع گفته که تا هنوز هیچ سراغی از این دختران پیدا نشده است.

مردم محل به رادیو آزادی گفته اند که تلاش‌ها را برای پیدا کردن سر نخی از چهار دختر آغاز کرده اند.

پدر ملاله یوسفزی به اعتصاب غذایی شماری از فعالان زن افغان در جرمنی پیوست

ضیاءالدین یوسفزی پدر ملاله یوسفزی
ضیاءالدین یوسفزی پدر ملاله یوسفزی

ضیاءالدین یوسفزی پدر ملاله یوسفزی فعال آموزش و برنده جایزه صلح نوبل به اعتصاب غذایی شماری از فعالان زن افغان در جرمنی پیوست.

آقای یوسفزی با نشر تصویرش در میدان هوایی دیروز یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که به شهر کلن جرمنی می‌رود تا در کنار تمنا پریانی، زرمینه پریانی و دیگر فعالان به گفته او زنان شجاع افغان در اعتصاب غذایی‌شان بپیوندد.

او افزوده که از جهان می‌خواهد که افغانستان را به عنوان مکانی که در آن آپاراتاید جنسیتی حاکم است به رسیمت بشناسد.

اعتصاب غذایی شماری از فعالان زن افغان در شهر کلن جرمنی در اول سپتمبر ۲۰۲۳ آغاز شد که معترضان در آن از جامعه جهانی خواسته اند تا آپارتاید جنسیتی در برابر زنان در افغانستان را به رسمیت بشناسد و تحریم‌های شدید بر مقام‌های حکومت طالبان وضع کند.

جامعه جهانی و حکومت طالبان تا کنون رسماً در این مورد چیزی نگفته اند.

احمدالله وثیق شرکت ورزشکاران زن افغان در بازی‌های آسیایی را رد کرد

احمدالله وثیق رئیس کمیته ملی المپیک افغانستان تحت کنترل طالبان
احمدالله وثیق رئیس کمیته ملی المپیک افغانستان تحت کنترل طالبان

کمیته ملی المپیک افغانستان تحت کنترل طالبان، گزارش خبرگزاری رویترز در مورد اعزام هفده ورزشکار زن افغان به بازی‌های آسیایی را رد کرد.

احمدالله وثیق رئیس این کمیته که از سوی طالبان تعیین شده امروز چهارشنبه در یک پیام کتبی به رادیو آزادی گفت که قرار است ۱۳۳ ورزشکار از افغانستان در بازی‌های آسیایی شرکت کنند اما به گفته او، در این میان ورزشکاران زن حضور نخواهند داشت.

پیش از این خبرگزاری رویترز صبح وقت امروز چهارشنبه به نقل از اعلامیه منتشر شده از سوی این کمیته گزارش داد که افغانستان هفده ورزشکار زن را به بازی‌های آسیایی می فرستد.

اما احمد الله وثیق می‌گوید که این کمیته اعلامیه‌ای را در این مورد نشر نکرده است.

بازی‌های آسیایی از ۲۳ سپتمبر آغاز و تا هشتم اکتوبر در شهر هانگ ژوی چین برگزار خواهد شد.

در دو سال حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، زنان و دختران اجازه شرکت در بازی‌های ورزشی را نداشته و باشگاه‌های ورزشی هم به روی زنان و دختران در این کشور مسدود شده اند.

اوچا: یک میلیون زن و ۷ صد هزار کودک در افغانستان از دریافت مواد بهداشتی محروم مانده اند

شماری از زنان بی بضاعت در کابل - عکس از آرشیف
شماری از زنان بی بضاعت در کابل - عکس از آرشیف

ادارۀ هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانۀ ملل متحد "اوچا" می‌گوید به علت خلاء بودجوی امسال یک میلیون زن و هفتصد هزار کودک در افغانستان از دریافت مواد بهداشتی محروم مانده اند.

اوچا این خبر را روز دوشنبه چهارم سپتامبر در حساب اکس خود که قبلاً توییتر نامیده می‌شد نشر کرده است.

این ادارۀ ملل متحد هشدار می‌دهد که اگر خلاء بودجوی در مدت باقی مانده سالجاری میلادی ادامه یابد، بیش از بیست میلیون نفر در افغانستان در بخش‌های متعدد خصوصاً از لحاظ دسترسی به آب آشامیدنی و حفظ الصحه با مشکلات روبرو خواهند شد.

مقامات فرانسه: پنج زن افغان که از سوی طالبان تهدید شده بودند در راه رسیدن به فرانسه اند

مقامات فرانسوی می‌گویند پنج زن افغان که در افغانستان از سوی طالبان تهدید شده بودند امروز دوشنبه به این کشور خواهند رسید.

فرانس پرس به نقل از رئیس اداره مهاجرت فرانسه نوشته که این زنان افغان شامل رئیس سابق یک پوهنتون، مشاور سابق یک موسسه، یک گوینده سابق تلویزیون و معلم یک مکتب در کابل است.

در خبر نام‌های این فعالان افغان گرفته نشده است.

فرانسه پس از تشدید محدودیت‌های طالبان بر زنان در افغانستان، روند انتقال زنان فعال افغان به این کشور را تحت عنوان دهلیز بشری آغاز کرد.

در دو سال گذشته، طالبان دختران را از تحصیل و آموزش و همچنین کار در نهاد های داخلی و بین المللی منع کرده اند و اعتراضات زنان هم هر از گاهی سرکوب شده است.

یو ان دی پی: ۲۵ زن متشبث افغان در یک دوره آموزشی تجارتی شرکت کرده اند

برنامۀ توسعه‌ای سازمان ملل متحد (یو ان دی پی) می‌گوید که ۲۵ زن متشبث افغان در یک آموزش سه روزه در بخش تجارت‌های کوچک و متوسط اشتراک کرده اند.

این اداره ناوقت دیروز در شبکه اجتماعی ایکس یا تویتر سابق نوشت که این زنان در جمع شصت تن از باشنده‌های کابل، پروان و وردک شامل اند که در این آموزش سهم گرفته اند.

به گفتۀ این اداره ملل متحد این افراد در بخش تبلیغات آنلاین، برند سازی و فروش اینترنتی آموزش خواهند دید.

از این دوره آموزشی تجارتی در حالی خبر داده شده که شماری از شهروندان افغانستان در دو سال حاکمیت طالبان وظایف شانرا از دست داده اند.

حکومت طالبان کار زنان و دختران در موسسات غیردولتی خارجی و داخلی را منع کرده و چندی پیش فعالیت آرایشگاه‌های زنانه را هم در سرتاسر افغانستان متوقف کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG