لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۵۵

زن

'۹۵ درصد زنان و دختران به جرایم اخلاقی در افغانستان زندانی اند'

آرشیف، یک زندانی زن در یکی از زندان‌های افغانستان
آرشیف، یک زندانی زن در یکی از زندان‌های افغانستان

سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که ۹۵ درصد زنان و دختران جوان در زندان‌های افغانستان، به جرم‌های اخلاقی مانند داشتن روابط نامشروع زندانی می‌باشند.

دیده‌بان حقوق بشر این موضوع را دیروز یک‌شنبه (۲۶ اپریل) در صفحه تویترش نوشته بود.

این سازمان هفته گذشته تویتر تریند یا سلسلۀ از بحث‌ها در مورد حقوق بشر را آغاز کرد که یکی از این بحث‌ها جرم‌های اخلاقی است.

هیدر بار مسؤل بخش نظارت از حقوق زنان دیده‌بان حقوق بشر هم در صفحه تویترش نگاشته است: "این زنان به اتهام به اصطلاح جرایم اخلاقی نباید دستگیر می‌شدند و باید فوراً آزاد گردند و توقیف زنان به جرایم اخلاقی باید متوقف گردد."

برعلاوه شرایط نامناسب در زندان‌های افغانستان، از آزار و اذیت زنان زندانی نیز گزارش‌های زیاد منتشر می‌شود.

بر اساس معلومات ادارۀ محابس افغانستان حدود ۱۲۰۰ زن در زندان‌های افغانستان محبوسند که شماری از آن‌ها به هدف جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در زندان‌ها، اخیراً مورد عفو رئیس جمهور قرار گرفته‌اند.

رویا رحمانی: بدون مشارکت واقعی زنان، برقراری صلح در کشور امکان‌پذیر نیست

سفیر افغانستان در امریکا: بی توجهی به زنان در توافق بین امریکا و طالبان نگران کننده است
سفیر افغانستان در امریکا: بی توجهی به زنان در توافق بین امریکا و طالبان نگران کننده است

رویا رحمانی سفیر افغانستان در واشنگتن می‌گوید، بدون مشارکت واقعی و با مفهوم زنان در روند صلح، برقراری صلح در کشور امکان پذیر نیست.

رحمانی به روز (پنج‌شنبه، ۱۶ اپریل) در گفتگوی از طریق اسکایپ به رادیو آزادی گفت که همواره اهمیت حقوق زنان را برجسته ساخته.

بانو رحمانی افزود: "نه تنها ذکر نشدن مسئلۀ حقوق زنان بلکه یادآوری نشدن از سیستم جمهوری اسلامی افغانستان در توافقنامه میان امریکا و طالبان باعث نگرانی است و من بارها این نگرانی را با مقام‌های امریکایی شریک ساخته‌ام و آنها درک می‌کنند که بدون مشارکت واقعی زنان در روند صلح این روند موفق و کامیاب نخواهد بود."

به تازگی، دو عضو ارشد کانگرس امریکا از حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، از آیندۀ ط در افغانستان ابراز نگرانی کردند.

کارولین بی‌مالونی رئیس کمیتۀ نظارت و اصلاحات در مجلس نمایندگان امریکا گفته است، خیلی متاثر شده که در توافق میان امریکا و طالبان، "یک کلمه" هم در مورد مصونیت حقوق زنان و دختران در افغانستان وجود ندارد.

توافق‌نامه صلح میان امریکا و طالبان در ۲۹ فبروری در دوحۀ قطر امضاء شد.

طالبان قبلاً گفته اند که در چارچوب اسلام و سپس عنعنۀ افغانی به تمامی حقوق زنان متعهدند.

در زمان حاکمیت طالبان در سال های نود میلادی زنان عمدتاً از رفتن به مکتب و پوهنتون و کار بیرون از خانه بی بهره بودند.

'۷۰۴۱ مورد خشونت با زنان در سال ۱۳۹۸ ثبت شده است'

ارشیف
ارشیف

وزارت امور زنان افغانستان می‌گوید ۷۰۴۱ مورد خشونت با زنان در سال ۱۳۹۸ثبت شده است.

سپوژمی وردک، معین این وزارت روز یکشنبه (‍۱۳ دلو) در یک نشست خبری در کابل گفت که ۴۰۱۰ مورد این خشونت‌ها برای بررسی و رسیدگی به نهادهای عدلی و قضایی فرستاده شده‌اند.

خانم سپوژمی گفت:‌ "با تأسف که در سال ۱۳۹۸ قضایای دل‌خراش و جدی رخ داده است که بربنیاد آمارهای ما، ۵۱ درصد این رویدادها خشونت قضایای شدید بوده‌اند."

بربنیاد گزارش این وزارت قتل، تجاوز جنسی، خودکشی، محاکمه صحرایی از موارد جدی خشونت با زنان بوده است.

بربنیاد یافته‌های تازه وزارت امور زنان، امسال موارد خشونت با زنان در مقایسه به آمار سال گذشته، یک درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وزارت امور زنان گفت بیشتر این خشونت‌ها در برابر زنان در ولایت‌های غور، بادغیس، فاریاب، جوزجان، تخار، ننگرهار و کابل رخ داده اند.

افزایش خشونت در برابر زنان نگرانی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان را نیز بر انگیخته است.

شکرالله مشکور، سخنگوی این کمیسیون به رادیو آزادی گفت که قضایایی ثبت شده در این کمیسیون ۸ درصد افزایش خشونت در برابر زنان را نشان می‌دهد.

او افزود: "بیشتر مردم از این خشونت‌ها آگاهی دارند و می‌خواهند این خشونت‌ها در برابر زنان را به این کمیسیون گزارش کنند."

وزارت زنان از شکنجه لعل بی‌بی از سوی شوهرش که از دل‌خراش‌ترین موارد خشونت امسال در برابر زنان گفته شده، به عنوان یکی از مثال‌های خشونت در برابر زنان یاد کرد.

این رویداد در۲۰ جدی در ولایت فاریاب رخ داد و این زن هنوز هم در شفاخانه بستری است.

وزارت امور زنان می‌گوید شماری از افراد در پیوند به این قضیه بازداشت شده‌اند و به این قضیه به گونه جدی رسیدگی خواهد شد.

طالبان یک زن حامله را در سرپل تیر باران کرده‌اند

یک زن حامله در ولسوالی سانچارک سرپل توسط طالبان تیر باران شده است.

نقیب الله دقیق ولسوال سانچارک ولایت سرپل امروز به رادیو آزادی گفت که معصومه خانم ۲۵ ساله حامله که باشنده قریه اوقاف سانچارک است شب گذشته از سوی طالبان تیرباران شده است.

ولسوال سانچارک گفت که این زن توسط قاری عتیق الله یکتن از قوماندانان طالبان درقریه اوقاف به جرم محکوم نمودن جنگ طالبان بر علیه دولت تیر باران شده است.

بگفته دقیق خانم معصومه بعد از آن که تعدادی از طالبان در یک عملیات نیروهای امنیتی کشته و زخمی شده بودند در بین خانواده های دهاتی گفته بود «نمیرفتند کشته نمی شدند.»

طالبان با شنیدن این سخن خانم معصومه را تیرباران کردند.

اما طالبان تا هنوز درین باره چیزی نگفته اند.

صافی: با وجود پیشرفت‌ها هنوز هم خشونتدر برابر زنان وجود دارند

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید روی ترویج فرهنگ کاهش منع خشونت در برابر زنان و عملی کردن تمامی قوانین در این راستا دستاورد های داشته است.

حسینه صافی سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان امروز در مراسم پایانی کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت با زنان در کابل گفت با وجود پیشرفت های چند ساله هنوز هم خشونت و چالش ها در برابر زنان وجود دارند.

در این نشست میرویس بلخی سرپرست وزارت معارف افغانستان گفت که تلاش دارند تا مسایل مربوط به محو خشونت با زنان را از طریق مکاتب به شاگردان آموزش بدهند.

در جدول جهانی امسال کشورهای خطرناک برای زنان، هند در جایگاه اول و افغانستان در جای دوم قرار دارند.

یک دختر ۱۷ ساله در دایکندی به زور تیزاب خورانده شده‌است

مقام‌ها در دایکندی از کشته شدن یک دختر جوان در نیلی مرکز این ولایت خبر داده‌اند.

علی اکبر ناطقی سخنگوی والی دایکندی به رادیو آزادی گفت که این دختر جوان که متعلم یکی از مکاتب بود در مسیر راه مکتب از سوی افراد ناشناس تیزاب خورانده شده‌است.

آقای ناطقی گفت که تحقیقات در مورد آغاز شده است و تا کنون کسی در این مورد بازداشت نشده است.

در سال روان ۲۲۷ قضیه خشونت علیه زنان در بلخ ثبت شده‌است

ریاست امور زنان ولایت بلخ میگوید که از آغاز سال روان بدینسو ۲۲۷ قضیه خشونت علیه زنان را ثبت کرده‌است، که اکثراً شامل خشونت های خانواده‌گی و قضایای حقوقی می شوند.

براساس معلومات این اداره، خشونت های خانواده‌گی علیه زنان در این ولایت شامل موارد لت‌و‌کوب زنان، قتل، فرار از منزل و ازدواج‌های اجباری می‌باشد.

شهلا حدید رئیس امور زنان بلخ به رادیو آزادی گفت:

"در جریان سال روان ما ۲۲۷ قضیه خشونت علیه زنان را با خود به ثبت رسانده‌ایم که شامل موارد جدی خشونت‌های خانواده‌گی و قضایایی حقوقی می‌شود و به اکثری از آن از سوی سارنوالی رسیده‌گی صورت گرفته است."

اما مسئولان کمیسیون حقوق بشر در زون شمال افغانستان می گویند که به دلیل نا امنی‌ها در ولایات سرپل، سمنگان و بلخ آنان نتوانسته اند، صدها قضیه خشونت علیه زنان را با خود به ثبت برسانند.

طالبان ۲ زن را در جوزجان شلاق زده اند

مسئولان امنیتی در ولسوالی درزاب جوزجان می گویند که شورشیان طالب دو زن را به اتهام تماس تیلیفونی با مردان شلاق زده اند.

محمد اسماعیل قوماندان امنیه ولسوالی درزاب جوزجان امروز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که این واقعه در قریه قزیل قشلاق ولسوالی درزاب رخ داده است.

او افزود:

"شما هم دیده باشید که ویدیوی آن در فیس بوک ها نشر شده و ما تائید می‌کنیم که چنین واقعه رخ داده و دو خانم را طالبان شلاق زدند. از این که ساحات ولسوالی درزاب نا امن، صعب العبور و شبکه های مخابراتی قطع است از این لحاظ ما از بعضی رویداد ها نا وقت خبر میشویم."

تصویر جریان شلاق زدن که از سوی شورشیان طالب در یک نوار ویدیویی در صفحات اجتماعی نشر شده نشان میدهد که دو زن چادری پوش قشلاقی در حالت نشسته، توسط یک طالب در حال شلاق زدن است.

طالبان تا هنوز درین مورد با رسانه ها تبصره نکرده اند.

پیش از این دفتر ولایتی کمیسیون حقوق بشر ولایت فاریاب نیز از شلاق زدن یک دختر جوان توسط طالبان در بازار خواجه ناموسای این ولایت خبر داده بودند.

پولیس بادغیس: یک زن در ولسوالی قادس با فیر مرمی کشته شده‌است

پولیس بادغیس می‌گوید که یک زن جوان روز گذشته در ولسوالی قادس این ولایت از سوی شوهرش با فیر مرمی کشته شده‌است.

نقیب الله امینی سخنگوی قوماندانی امنیه بادغیس به رادیو آزادی گفت شوهر این خانم بعد از این حادثه به مناطق تحت کنترول طالبان فرار کرده‌است.

او ادعا می‌کند که عامل این رویداد با طالبان مسلح همکاری داشته و زمانی‌که خانم‌اش با این موضوع مخالفت می‌کند از سوی شوهرش به قتل می‌رسد.

سخنگوی پولیس بادغیس می‌گوید نیرو های امنیتی تلاش‌های شان را برای گرفتاری این مرد آغاز کرده‌اند.

یک دختر هژده ساله در ولسوالی آقچه جوزجان خودکشی کرد

یک دختر هژده ساله در ولسوالی آقچه در ولایت جوزجان خودکشی کرد.

خانم نجیبه قریشی رئیس امور زنان ولایت جوزجان امروز به رادیو آزادی گفت، این دختر فارغ صنف دوازدهم بود و در دفتر برک کار می‌کرد.

به گفته خانم قریشی، این دختر فوزیه نام داشت و شب گذشته به علت نا معلوم با فیر تفنگچه که در خانه موجود بود، خودکشی کرده است.

رئیس امور زنان ولایت جوزجان گفته است، از آغاز سالجاری ۱۳۹۷شمسی تا اکنون این چهارمین مورد قتل و خودکشی ثبت شده دختران در ولایت جوزجان محسوب می شود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG