زن
نامهای سرگشاده: به موضوع حقوق زنان افغان در نشست دوحه اولویت داده شود
گروهی از سازمانها و نهادهای حقوق بشر از جمله عفو بینالملل در یک نامهای سرگشاده به سرمنشی سازمان ملل متحد روی اولویت دادن به حقوق زنان در نشست دوحه تاکید کرده گفته اند که نمایندگان زنان در بحثهای این نشست حضور داشته باشند.
در نامه گفته شده که زنان افغان و حضور معنی دار آنها در همچو نشستهای بینالمللی به حاشیه رفته است.
نویسندگان این نامه همچنین، خواستار مشارکت زنان افغان، معترضان، نمایندگان قومی، اقلیتهای جنسی و سایر گروههای مخالف طالبان در همه بحثهای نشست در دوحه شده اند.
قرار است که در ۱۸ و ۱۹ فبروری به میزبانی سازمان ملل متحد نشستی در مورد افغانستان در شهر دوحه پایتخت قطر دایر شود.
رینا امیری: به صورت دسته جمعی و مستحکم باید از زنان در افغانستان حمایت شود
رینا امیری نماینده ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان می گوید که با ده تن از نمایندگان نهادهای سازمان ملل متحد و افغان ها، در مورد حمایت از زنان و دختران افغان گفتگو کرده است.
امیری در پیامی که دیروز چهارشنبه (۷ فبروری) در شبکه ایکس، توییتر سابق نشر کرد، گفته که با ادامه و شدت یافتن سرکوب از سوی طالبان، نیاز جدی است که به صورت دسته جمعی و مستحکم از زنان در افغانستان حمایت شود.
در این پیام، رینا امیری نگفته که در این نشست با کیها دیدار کرده است.
طالبان در حدود دو و نیم سال گذشته با حاکمیت دوباره در افغانستان بر کار، آموزش و فعالیتهای اجتماعی زنان و دختران محدودیتهای جدی وضع کردند که مورد انتقادهای گسترده نهادها و کشورهای مختلف قرار گرفته اند.
گرین فیلد: جامعه جهانی باید به حمایت از افغان ها هنگام نیازمندی شان ادامه دهد
لیندا توماس گرین فیلد سفیر امریکا در سازمان ملل متحد می گوید که با رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان در مورد حل بحران بشری و تلاش ها برای حمایت از زنان و دختران این کشور در جریان سرکوب طالبان گفتگو کرده است.
گرینفیلد دیروز (۳۱ جنوری) در پیامی در شبکه ایکس، توییتر سابق گفت که جامعه جهانی باید به حمایت از افغان ها هنگام نیازمندی شان ادامه دهد.
رینا امیری تاکنون در این مورد چیزی نگفته. اما دیدار آنها هنگامی صورت گرفته که انتظار می رود دوحه پایتخت قطر در ۱۸ و ۱۹ فبروری، میزبان نشست مهمی در مورد افغانستان باشد.
سازمان ملل متحد میزبان این نشست است و در آن نماینده های کشور های مختلف از جمله ایالات متحده امریکا اشتراک خواهند کرد. برخی نماینده ها از نهاد های مختلف و فعالان جامعه مدنی هم به این نشست دعوت شده اند.
حکومت طالبان که تا هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده، می گوید که از مقام های آنها نیز برای اشتراک در نشست دوحه دعوت شده است.
دیدبان حقوق بشر: طالبان به بدرفتاری علیه زنان و دختران در افغانستان ادامه داده اند
دیدبان حقوق بشر از ادامه چیزی که بدرفتاری طالبان با دختران و زنان در افغانستان خوانده، خبر داده است.
این سازمان امروز چهارشنبه یازدهم ماه دلو در گزارشی پرسیده است که محکمه بین المللی عدالت به وضعیت حقوق بشری زنان در افغانستان رسیدگی کرده می تواند؟
در ادامه آمده است که از زمان حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در پانزدهم آگست ۲۰۲۱، طالبان تمامی حقوق زنان و دختران در این کشور را نقض کرده اند.
حکومت طالبان تاکنون در این مورد به گونه رسمی تبصره نکرده است، اما پیش از این گزارش های مشابه را رد کرده و گفته است که به حقوق زنان در چوکات شریعت اسلام احترام میگذارد.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما با پخش گزارشی مفصلی زیر نام «وضعیت حقوق بشر در افغانستان» در ۲۲ ماه جنوری گفت که مقامات حکومت طالبان به وضع محدودیت ها بر حق آموزش، کار و آزادی گشت و گذار دختران و زنان ادامه میدهند.
امریکا: توانایی پایدار زنان و دختران افغان قابل ستایش است
سفارت امریکا برای افغانستان، در روز جهانی آموزش گفته از توانایی پایدار زنان و دختران افغان ستایش می کند.
این سفارت در پیامی که در شبکه ایکس، توییتر سابق شام دیروز (۲۴ جنوری) نشر کرد، گفت که اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ تعهد کرد که ۷۹ میلیون دالر را در ۵ سال آینده در بخش آموزش در افغانستان فراهم می کند.
در ادامه آمده که امریکا میخواهد تا با این کمک، اطمینان حاصل شود که همه دختران و پسران در افغانستان از حق آموزش با کیفیت برخوردار می شوند.
در این پیام در مورد محدودیت های طالبان بر آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و محصلان دختر در پوهنتون های افغانستان چیزی گفته نشده است.
بر اساس آمار صندوق کودکان سازمان ملل متحد، "یونیسف" در حال حاضر۳.۷ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب باز مانده اند که بیش از ۶۰ درصد آنها دختران استند.
هیدر بار: با گذشت هر روز زندگی برای زنان و دختران افغان سخت تر میشود
سازمان دیدبان حقوق بشر می گوید که با گذشت هر روز زندگی برای زنان و دختران افغان سخت تر میشود.
هیدر بار مسئول امور زنان در این سازمان امروز چهارشنبه در حساب ایکس، توییتر سابق خود به دو دلیل افزایش مشکلات زنان در افغانستان اشاره کرده است.
به گفته او دلیل اول این است که طالبان اکثر اوقات طرح های توهین آمیز را روی دست می گیرند و دلیل دوم که به گفته خانم بار خطرناک است، چگونگی عملی کردن این طرح ها می باشد.
بعد از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان زنان و دختران از کار و تعلیم منع شده اند و در بسیاری ساحات دیگر اجتماعی هم بر اشتراک زنان محدودیت وضع کرده اند.
هرچند جامعه جهانی و موسسات بشری هرازگاهی بر این طرز کار طالبان تنقید میکنند، اما طالبان از این طرح های خود دفاع می کنند.
عفو بینالملل: استخبارات طالبان از مجازات زنان معترض دست بردارد
عفو بینالملل از رئیس عمومی استخبارات حکومت طالبان خواسته است که از مجازات زنان معترض افغان دست بردارد.
این سازمان دیروز دوشنبه (۲۲ جنوری) در شبکه اجتماعی ایکس توییتر سابق نوشت که در نامهای به عبدالحق واثق، رئیس اداره استخبارات طالبان، نگرانی خود را از گزارش ها در باره ادامه بازداشت زنان معترض و شکنجه منیژه صدیقی فعال حقوق زن ابراز کرده است.
در این نامه آمده است که طالبان خانم صدیقی را از حق ارتباط با خانواده و وکیل مدافع و همچنین دسترسی به امکانات صحی محروم کرده اند.
عفو بینالملل خواستار آزادی فوری این فعال حقوق زن شده است.
در این نامه از طالبان خواسته شده که سلسله بازداشت های خودسرانه فعالان زن و اعضای خانواده آنها را متوقف کنند.
طالبان، هنوز به این نامه عفو بین الملل پاسخ نداده اند، اما پیش از این گزارش ها در ارتباط به بازداشت فعالان زن را تایید نکرده اند.
پاتل: اقدامات طالبان علیه زنان در حال تبدیل شدن به یک نگرانی بزرگ برای امریکا است
وزارت خارجه امریکا می گوید که اقدامات طالبان علیه زنان در حال تبدیل شدن به یک نگرانی بزرگ برای این کشور است.
ودانت پاتل معاون سخنگوی این وزارت دیروز دوشنبه (۲۲ جنوری) در یک کنفرانس خبری در واشنگتن تاکید کرد که طالبان خواستار به رسمیت شناخته شدن اند، در حالی که اقدامات غیر قابل قبولی برای ایالات متحده انجام می دهند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) هم میگوید که حکومت طالبان به محدودیتها در تحصیل، کار، رفت و آمد و بازداشت خودسرانۀ زنان به اتهام رعایت نکردن حجاب، ادامه داده است.
یوناما در گزارش سه ماهۀ خود که دیروز دوشنبه زیر عنوان "وضعیت حقوق بشر در افغانستان" منتشر کرده، نوشته است که محدودیتها و ممنوعیتهای تحمیل شده بر دختران و زنان در زمینههای حجاب و داشتن محرم در جریان سفر و کار از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در ولایتهای مختلف افغانستان، تطبیق و نظارت شده است.
یک مسئول امنیتی طالبان: علت بازداشت شماری زنان و دختران در کابل "بدحجابی" بوده است
یک مقام حکومت طالبان می گوید که اخیراً چندین دختر و زن به دلیل آنچه او "بد حجابی" خوانده، در شهر کابل بازداشت شده اند.
احسان الله ثاقب یک مسئول امنیتی طالبان به خبرگزاری فرانسه دیروز چهارشنبه (۱۰ جنوری) گفت که این دختران و زنان به کمک پولیس زن بازداشت شده اند.
خبرگزاری فرانسه میگوید که این مقام طالبان در نشستی که در دشت برچی کابل روز گذشته برگزار شد، این معلومات را فراهم کرد اما شمار دقیق دختران و زنان بازداشت شده شریک ساخته نشده است.
خبرگزاری به نقل از عبدالغفار سباوون سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان افزوده که زنان و دختران بازداشت شده تنها به مراعات کردن آنچه را که او حجاب اسلامی خوانده، توصیه شده اند.
پیش از این، گزارش های بازداشت دختران و زنان از سوی طالبان واکنشها و نگرانیهای را هم به همراه داشت.
پس از برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، یک سلسله محدودیتهای شدید بر زنان و دختران در افغانستان وضع شد که یکی آن حجاب اجباری است.
ملل متحد: ۱۵۰ دختر دانش آموز در بادغیس از کورس آموزش زبان انگلیسی و کمپیوتر فارغ شدند
ملل متحد میگوید ده ها دختر دانش آموز مکتب از کورس آموزش زبان انگلیسی و کمپیوتر در بادغیس فارغ شدند.
کمیشنری عالی ملل متحد برای پناهجویان در خبرنامه خود در حساب ایکس (توییتر سابق) میگوید ۱۵۰ دختر دانش آموز مکتب به کمک این کمیشنری ویک موسسه همکار دیگر در یک پروژه معیشتی در قلعه نو مرکز بادغیس مهارتهای زبان انگلیسی وکمپیوتر آموخته اند.
جزئیات بیشتر داده نشده که این دختران در کدام مرحله تعلیمی در مکاتب بوده اند.
این در حالی است که بعد از برگشت طالبان به قدرت در دو سال گذشته مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم مسدود شده و درهای پوهنتونها نیز تا امر ثانی به روی زنان و دختران بسته شده است.