زن
یوناما: به دختران باید هر چه زودتر اجازه رفتن به مکتب داده شود

میته نودسن، معاون دفتر یوناما در کابل گفته است که فرصت دختران افغان بیشتر از این نباید ضایع شود و آنها اجازه یابند تا هرچه زودتر به مکتب بروند.
بر اساس اعلامیه یوناما، نودسن این سخن را دیروز چهارشنبه در دیدار با شماری از محصلان دختر و نمایندگان زنان در کابل ابراز کرد.
او تأکید کرده است که رعایت حقوق زنان و دختران در افغانستان، به نفع تمامی افغان است.
یوناما بار دیگر خواستار بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه دختران از طالبان شد

میته نودسن معاون هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) میگوید، ضرور است که طالبان دروازه های مکاتب را به روی دختران صنوف بالاتر از شش هر چه زود تر باز کنند.
یوناما دیروز(یکشنبه) در تویتی گفته که خانم نودسن با مولوی محمد علی جان والی پکتیا و نمایندگان زنان، تاجران، رسانه ها، پوهنتونها و جامعه مدنی در شهر گردیز مرکز این ولایت، دیدار کرده است.
او در سخنرانی تاکید کرد که طالبان باید به تعهدات شان در ارتباط به بازگشایی مکاتب عمل کنند.
طالبان در سوم ماه حمل فقط چند ساعت پس از بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه دختران دوباره آنها را مسدود کردند.
این اقدام طالبان واکنشهای را در داخل و خارج از افغانستان بر انگیخت.
رویا محبوب بنیانگذار تیم دختران رباتیک افغانستان برنده جایزۀ بینالمللی شد

رویا محبوب رهبر و بنیانگذار تیم دختران رباتیک افغانستان برنده جایزۀ بینالمللی ۲۰۲۲ انجمن دوحه یا «دوحه فرم» شده است.
این جایزه را به او شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر اهدا کرد.
بانو محبوب امروز شنبه در تویتی گفت که از دریافت این جایزۀ معتبر بسیار خوشحال و مفتخر است.
او در ادامه گفته است که از حمایت و سخاوت امیر قطر سپاسگزاری میکند.
تام وست نمایندۀ ویژۀ امریکا برای افغانستان در توییترش این جایزه را به رویا محبوب تبریک گفته و نوشته است "شما آنچه را افغانها از طریق آموزش به دست می آورند مجسم میکنید."
تیم رباتیک دختران افغانستان پس از سقوط کابل به دست طالبان این کشور را ترک کرد.
ده ها معترض در کابل خواستار بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه دختران شدند

دهها تن از معلمان، شاگردان و فعالان حقوق زن امروز طی تظاهراتی در کابل خواستار بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسۀ دختران در افغانستان شدند.
در تصاویری که در رسانههای محلی نشر شده دیده میشود که بیش از ده زن همراه با دختران ملبس با یونیفورم مکتب که شماری از آنها کتابهای درسی در دست داشتند در تظاهرات اشتراک کرده بودند.
حکومت طالبان بر خلاف وعدهاش به روز چهارشنبه سوم ماه حمل دستور داد که مکاتب دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم تا اطلاع بعدی بسته بماند.
ترکیه از تصمیم طالبان در مورد مکاتب دختران بالاتر از صنف شش ابراز تاسف کرد

بوریس جانسون صدراعظم بریتانیا دیروز در آستانۀ اجلاس سران ناتو و کشورهای عضو گروه هفت در بروکسل گفت، بریتانیا ۶۰۰۰ راکت و ۳۰ میلیون دالر با اردوی اوکراین کمک میکند.
به گفته جانسون، این کمکها راکتهای ضد تانک و سایر سلاحهای سنگین را شامل میشود.
صدراعظم بریتانیا همچنان گفته که از اوکراین در مقاومت آن کشور در برابر تهاجم نیروهای روسیه حمایت میکند.
ترکیه از اعلام طالبان مبنی بر مسدود ماندن مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه در افغانستان، ابراز تاسف کرده.
طالبان دیروز چهارشنبه اعلام کردند که تا امر ثانی مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم مسدود خواهد بود.
وزارت خارجه ترکیه ناوقت دیروز در بیانیهای از مقامات طالبان خواست تا به همۀ شاگردان اجازۀ آموزش بدهند.
این وزارت از حکومت طالبان خواسته که به همه دختران اجازه تحصیل دهد، زیرا این به نفع همه افغانها است و ترکیه در این شرایط دشوار در کنار افغانها خواهد بود.
فعالیت زنان تجارت پیشه بلخ ۸۰ درصد به حالت عادی برگشته است

اتاق تجارت و سرمایه گذاری زنان ولایت بلخ میگوید پس از دو ماه تاخیر در کارهای زنان تجارت پیشه این ولایت حالا فعالیت آنان ۸۰ درصد به حالت عادی برگشته است.
شکیبا شکیب رئیس این اداره امروز شنبه به رادیو آزادی گفت اکنون تولیدات زنان تجارت پیشه بلخ در مارکیتهای رابعه بلخی، سیتی واک و قریشی به گون عادی به فروش میرسد.
خانم شکیب میگوید بیش از ۱۳۰۰ خانم در بخشهای خیاطی، قالین بافی، مکرومه بافی، تولید مواد خوراکی، صنایع دستی و ترشی سازی فعالیت میکنند.
وی افزود قرار است تا یک هفته دیگر نمایشگاه تولیداتشان را به پیشواز گلغندی و نوروز برگزار کنند.
این در حالیست که پس از تحولات سیاسی اخیر در افغانستان فعالیت بیشتر تجار و سرمایه گذاران در افغانستان با مشکل مواجه شده بود.
ذبیحالله مجاهد: حکومت طالبان خود را به رعایت حقوق شرعی زنان متعهد میداند

ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان امروز در تویتر خود نوشت که حکومت آنها خودش را به رعایت حقوق شرعی زنان متعهد میداند.
آقای مجاهد نوشته که روز جهانی زن فرصت خوبی است که زنان افغان حقوق مشروع خود را مطالبه کنند.
او در ادامه افزوده است که از حقوق زنان افغان حفاظت و دفاع میکنند.
امروز هشتم مارچ روز جهانی زن است.
رعایت از حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران بهعنوان یکی از خواستهای عمده غرب برای به رسیمت شناختن حکومت طالبان مطرح شدهاست.
نهاد های حقوق بشر همواره از عملکرد طالبان در برابر زنان انتقاد کردهاند، از جمله دیدبان حقوق بشر روز گذشته در گزارشی گفت که خبرنگاران زن در ولایتهای افغانستان زیر سلطه طالبان شدیداً با شدیدترین سرکوب روبهرو اند.
سازمان عفو بینالملل: وضعیت زنان در جهان بدتر شده است

سازمان عفو بینالملل میگوید در یک سال گذشته وضعیت حقوق زنان در جهان بدتر شده است.
سرمنشی این سازمان اگنیس کالامارد در یک اعلامیه به مناسبت هشت مارچ روز جهانی زن گفت که وقایع سال ۲۰۲۱ و ماه های اول سال ۲۰۲۲ حقوق و وقار میلیونها زن را تضعیف کرد.
خانم کالامارد شیوع ویروس کرونا و محدود شدن حقوق زنان در افغانستان را از جمله وقایع مهمی خواند که بر حقوق زنان و دختران تاثیر گذاشته است.
از ماه اگست گذشته تا حال که طالبان دوباره قدرت را در افغانستان به دست گرفتند زنان و دختران افغان بسیار دست آوردهای را که در ۲۰ سال گذشته کسب کرده بودند، از دست دادند.
یوناما: از استقامت زنان افغان حمایت و در پهلوی آنها میاستیم

سازمان ملل متحد میگوید بدون اشتراک فعال زنان افغان در جامعه تامین صلح و ثبات پایدار در افغانستان ناممکن خواهد بود.
این سخنان در یک اعلامیه دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان "یوناما" که به مناسبت هشت مارچ روز جهانی زن نشر شده، آمده است.
در این اعلامیه گفته شده که ملل متحد باوری کامل دارد که اگر زنان افغان در امور اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور خود نقش فعال نداشته باشند بازسازی و رسیدن به صلح و ثبات دائمی در این کشور ناممکن خواهد بود.
یوناما افزوده است که ملل متحد در پهلوی زنان و دختران افغان ایستاده اند زیرا آنها با شهامت به مقابل نابرابریهای جنسیتی، تبعیض و بحرانهای دیگر استقامت میکنند.
عفو بینالملل: دستاوردهای زنان افغان در معرض خطر جدی قرار دارند

عفو بینالملل میگوید که زنان افغان راه طولانی را پیموده اند اما به گفته این سازمان با به قدرت رسیدن دوباره طالبان، بسیاری از دستاوردهای این زنان در معرض خطر جدی قرار دارد.
این سازمان روز گذشته در حساب توییترش با نشر ویدیویی در مورد دستاوردهای بیست سال گذشته زنان افغان گفته که زنان افغان در این مدت تحصیل کردند، در سیاست سهم گرفتند و بسیاریهایشان در رشد اقتصاد کشورشان هم سهم گرفتند اما این تویت افزوده که حالا با به قدرت رسیدن دوباره طالبان این دستاوردها در معرض خطر جدی قرار دارند.
طالبان بارها گفته اند که حقوق زنان را در چارچوب اسلام رعایت میکنند، اما بسیاری از زنان افغان این را بسیار جزئی میخوانند.
پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در اگست ۲۰۲۱ میلیونها دختر در اکثر ولایتهای افغانستان نتوانستند که به صنفهای بالاتر از ششم بروند و بسیاری از زنان هم کار و وظیفه شانرا از دست دادند.
اما طالبان به تازگی تعهد کرده اند که مکاتب و پوهنتونها را به روی همه دختران دانش آموز در سرتاسر افغانستان در بهار سال آینده خورشیدی بازگشایی خواهند کرد.