زن
۶۲ زن در بخش قابلگی در ولایات هلمند و نیمروز آموزش میبینند

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد از آغاز برنامه آموزشی برای ۶۲ قابله در ولایتهای هلمند و نیمروز خبر میدهد.
این صندوق دیروز (۲۷ میزان) در تویتر گفت که این قابلهها آموزشهای حرفهیی را در مورد زایمان و وضعیت مادر و نوزاد فرا خواهند گرفت.
در همین سلسله، هفته گذشته ۳۰ تن از قابلهها از برنامه آموزشی هشت ماهه در کندهار فارغ شدند.
افغانستان از کشورهای به شمار میرود که از لحاظ خدمات صحی با مشکل زیادی روبهرو است و شماری از مردم در مناطق دور افتاده و روستایی از این ناحیه رنج میبرند.
یک مرد همسرش را در ارزگان به قتل رساند

مقامهای محلی طالبان در ارزگان میگویند، مردی در این ولایت همسرش را هنگام لت و کوب به قتل رسانید.
حافظ مبین سخنگوی قوماندانی امنیۀ ارزگان امروز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که این رویداد در نتیجۀ خشونتهای خانوادگی در منطقه شاه ظفر در مربوطات شهر ترینکوت مرکز این ولایت رخداده.
به گفتۀ مبین، قاتل توسط نیروهای امنیتی طالبان دستگیر شده و تحقیقات از او ادامه دارد.
براساس گزارشها، اخیراً خشونتها در برابر زنان در ولایت ارزگان افزایش یافته است.
جمیله افغانی برنده جایزۀ آرورا برای بیداری بشریت شد

هفتمین جایزۀ آرورا برای بیداری بشریت به جمیله افغانی یکی از فعالان در بخش آموزش و مدافع حقوق بشر در افغانستان اهدا شد.
بنیاد موسوم به "ابتکار بشری آرورا" در خبرنامه ای گفته که در نشستی به میزبانی این بنیاد در شهر وینیس ایتالیا از تلاش های این بانوی افغان ارجگذاری شد.
در خبرنامه گفته شده که این نشست روز جمعه آغاز شد و امروز پایان می یابد.
بنیاد ابتکار بشری آرورا گفته که جمیله افغانی بنیانگذار یک موسسۀ آموزشی و ارتقای ظرفیت به نام نور است و پیش از آگست پارسال یعنی قبل از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان ، بیش از صد هزار زن در برنامۀ سواد آموزی این موسسه ثبت نام کرده بودند.
جایزۀ آرورا از سال ۲۰۱۶ به کسانی اعطا می شود که در بخش های بشری کار کرده اند.
ملل متحد: فقر در افغانستان سبب افزایش ازدواج های دختران زیر سن شده است

سازمان ملل متحد میگوید که بسیاری خانوادهها در افعانستان بر اثر فقر و از روی ناامیدی مجبور شده اند که دختران خود را در سن کم به شوهر بدهند.
این سازمان در اعلامیهای امروز به نقل از مرسل فصیحی یک دختر هفده سالۀ افغانستان نوشته که این غم انگیز است زیرا یک کودک چگونه میتواند فرزندی را به دنیا بیاورد و بزرگ کند.
او گفته است که در این سن باید درس بخوانند و زمانی ازدواجشان نیست.
مرسل و دیگر دانش آموزان بالاتر از صنف ششم مکتب در افغانستان پس از بازگشت طالبان به قدرت در این کشور از آموزش محروم شده اند.
با وصف درخواستهای مکرر برای بازگشایی مکتبهای متوسطه و لیسۀ دخترانه در افغانستان، طالبان این مکتبها را بسته نگهداشته اند.
زهرا جویا یکی از برندگان جایزه "Goalkeepers" سال ۲۰۲۲ بنیاد بیل و ملیندا گیتس

بنیاد بیل و ملیندا گیتس جایزهی "Goalkeepers" سال ۲۰۲۲ میلادی را به زهرا جویا، موسس سایت خبری "رخشانه" از افغانستان، اهدا کرد.
براساس سایت خبری رخشانه، زهرا جویا توسط انجلینا جولی، هنرپیشۀ مشهور سینمای هالیوود به اشتراک کنندگان مراسم اهدای این جوایز، معرفی شد.
جایزه امسال همچنان به اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و به دو زن دیگر از کشورهای هند و اوگاندا داده شده است.
سایت خبری "رخشانه" که در سال ۱۳۹۹ تاسیس شده، به گفتۀ این سایت، یک رسانه مستقل است که موضوعات مرتبط با زنان را پوشش میدهد.
پوتزل: بسته ماندن مکاتب متوسطه و لیسه دختران در افغانستان غم انگیز و شرم آور است

مارک پوتزل، سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان "یوناما"، بسته ماندن مکاتب متوسطه و لیسه دختران افغان را غم انگیز و شرم آور خوانده است.
یوناما این مطلب را در خبرنامهای به نقل از آقای پوتزل به مناسبت آغاز سال تعلیمی جدید در مناطق گرمسیر نوشته است: "هیچ توجیه معتبر برای حذف مداوم دختران بالاتر از صنف ششم نیست و چنین چیزی در هیچ جای دنیا وجود ندارد."
به گفته آقای پوتزل، این کار به یک نسل دختران و آینده خود افغانستان آسیب جدی وارد میکند.
در خبرنامه، یوناما این کار را بخشی از سیاستها و اقدامات تبعیض آمیز گسترده حاکمان کنونی خوانده و افزوده است: "این اقدام خطر به حاشیه رانده شدن، خشونت و آزار دختران را افزایش میدهد."
یوناما هشدار داده که اگر این نوع رفتار با دختران و زنان ادامه یابد، بحرانی که افغانستان با آن مواجه است، از جمله ناامنی، فقر و انزوا را عمیق تر خواهد کرد.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، فراهم کردن شرایط مناسب برای تشکیل دولت همه شمول، امنیت، حقوق بشر و بهبود اقتصاد در افغانستان را مسئولیت طالبان دانسته و از آنها خواسته است که دروازه های مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران باز کرده و از آزادی و حقوق زنان حمایت نمایند.
ملل متحد: بیش از دو میلیون زن و دختر در افغانستان نیاز به حمایت های روانی دارند

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید، دو میلیون و ۲۰۰ هزار زن و دختر افغان آسیب پذیر بین سنهای ۱۵ تا ۴۹ ساله، به حمایت هایی روانی نیاز دارند.
این ادارۀ ملل متحد دیروز (چهارشنبه ۱۷ اگست) در توییتر خود گفت که این زنان و دختران افغان برای مصونیت و صحت جسمی و روانی، نیازمند کمک هستند.
پس از اینکه طالبان در اگست سال گذشته دوباره بر افغانستان مسلط شدند، دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش محروم نموده و بسیاری از زنان افغان را از کار منع کردند.
براساس گزارشها، این حالت بر صحت روانی دختران و زنان افغان تاثیر بسیار منفی برجا گذاشته است.
طالبان در کابل گردهمایی زنان معترض را با فیر های هوایی متفرق ساختند

تعداد از زنان ودختران امروز با سر دادن شعار نان ، کار ، آزادی در کابل مظاهره کردند.
درویدیوهای نشر شده در شبکه های اجتماعی دیده میشود که نیروهای طالبان برای متفرق ساختن مظاهره چیان فیرهای هوایی می کنند.
از زخمی شدن کسی هنوز گزارش نشده است. برخی تظاهر کنندگارن بازداشت شده اند. ولی ارقام دقیق در دست نیست .
طالبان هنوز در مورد کدام اعلامیه نشر نکرده اند.
بعد از برگشت طالبان به قدرت محدودیت های برکار وآموزش زنان ودختران دریک سال گذشته وضع شده است.
تیم فوتبال بانوان انگلستان قهرمان جام ملت های اروپا شد

تیم فوتبال بانوان انگلستان با پیروزی در برابر تیم فوتبال بانوان جرمنی، قهرمان جام ملت های اروپا شد.
انگلستان توانست در وقت اضافی، جرمنی را دو بر یک شکست دهد.
بیش از هشتادوهفت هزار تن از علاقه مندان فوتبال این بازی را در ورزشگاه ومبلی انگلستان دیشب تماشا کردند.
انگلستان از ۵۶ سال انتظار چنین پیروزی را در جام ملت های اروپا داشت.
برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت ملل متحد در مورد دختران و زنان افغانستان

شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد براى بحث در مورد وضعيت حقوق بشرى زنان و دختران افغانستان امروز جمعه در ژینو نشست اضطرارى را آغاز کرد.
این نشست ساعت ۱۲ امروز به وقت ژینو آغاز شد و روان است.
میشل باچله، کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد، ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان و فوزیه کوفی عضو هیئت مذاکره کنندۀ صلح نظام مخلوع جمهوری افغانستان سخنرانی میکنند.
خانم باچله در پانزدهم ماه جون در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژینو، طالبان را به «سرکوب نهادینه شدۀ سیستماتیک» دختران و زنان در افغانستان متهم کرد.
خانم باچله افزود که افغانان تاریکترین لحظات یک نسل را تجربه میکنند.
به گفتۀ او، یک میلیون و یکصد هزار دختر از حق آموزش محروم استند.
هرچند حکومت طالبان گفته است که به حقوق زنان و دختران در چوکات شریعت اسلامی احترام دارد، نهادهای مدافع حقوق زن میگویند که طالبان زنان و دختران را از حقوق اساسیشان محروم کرده اند.