خبر ها
اتحادیه عرب : بیجا کردن فلسطینیها از نوار غزه و کرانه غربی غیرقابل قبول است
![احمد ابوالغیط، رئیس اتحادیه عرب، آرشیف](https://gdb.rferl.org/12DEADE4-AD19-41E7-B620-09EC268CBED0_w250_r1_s.jpg)
احمد ابوالغیط ، رئیس اتحادیه عرب میگوید که بیجا کردن فلسطینیها از نوار غزه و کرانه غربی غیرقابل قبول است.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، آقای ابوالغیط این را امروز چهارشنبه ۲۴ دلو، در نشست اتحادیه عرب که در شهر دبی امارات متحده عربی برگزار شد، گفت.
او در پاسخ به پرسشی در مورد پشنهاد دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا مبنی بر انتقال فلسطینیها از غزه و گرفتن کنترول آنجا بخاطر بازسازی اش گفت که این پیشنهاد برای جهان عرب که از صد سال با این ایده مبارزه می کنند، غیرقابل قبول است.
ترمپ در ۱۷ دلو، در نشست خبری مشترک با بنیامین نتیاهو صدراعظم اسرائیل پیشنهاد کرد که امریکا نواز غزه را تصرف و بازسازی کند.
اسرائیل از این پیشنهاد ترمپ استقبال کرد اما شماری زیادی از کشورها این پیشنهاد را رد کرده گفتند که این اقدام می تواند دامنه درگیری در شرق میانه را گسترش دهد.
ریچارد بینیت نقش محکمه بین المللی جزایی برای افغانستان را حیاتی می خواند
![ریچارد بینیت، گزارشگر خاص ملل متحد برای افغانستان](https://gdb.rferl.org/99ecb512-ebaf-4784-9ef1-e5820ccf2161_w250_r1_s.jpg)
ریچارد بینت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان می گوید که محکمه بین المللی جزایی، نقش حیاتی برای افغانستان دارد و یکی از معدود راه های رسیدگی به جنایات بین المللی است.
آقای بنیت روزگذشته، سه شنبه ۱۲ فبروری، در شبکه اجتماعی ایکس، توییتر سابق نوشت که تحریم ها علیه محکمه بین المللی جزایی، این محکمه را تضعیف می کند و آرزو های قربانیان برای عدالت و غرامت در برابر بدترین جنایات در سراسر جهان را از بین میبرد.
قصر سفید در ششم فبروری اعلام کرد که دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا با صدور یک فرمان اجرایی، بر محکمه بین المللی جزایی تحریم وضع کرد.
دلیل این اقدام، تحقیقات به گفتۀ قصر سفید بی بنیاد این محکمه که امریکا و اسرائیل را هدف قرار داده، خوانده شد.
این در حالیست که کریم خان سارنوال ارشد محکمه بین المللی جزایی در ۲۳ جنوری امسال درخواست حکم بازداشت ملا هبت الله اخندزاده رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی رئیس ستره محکمه این گروه را اعلام کرد.
پس از این اعلام، ملا هیبتالله اخندزاه در یک در سخنرانی منسوب به او که بخشهایی از آن توسط برخی رسانههای داخلی افغانستان منتشر شد، ظاهراً در واکنش به درخواست محکمه بینالمللی جزایی از طالبان خواست که در برابر کشورهای جهان مقاومت کنند.
اما این اقدام سارنوال محکمه بین المللی جزایی، مورد حمایت شماری زیادی از فعالان حقوق بشر قرار گرفت.
دونالد ترمپ، از رهایی مارک فوگل از زندان روسیه استقبال کرد
![](https://gdb.rferl.org/4e3e98b5-eb8a-4ddb-b061-08dd4a80fec4_w250_r1_s.jpg)
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا، رهایی مارک فوگل، یک معلم امریکایی از زندان روسیه را استقبال کرد.
آقای ترمپ روزگذشته سه شنبه ۲۳ دلو در دیدار با فوگل در قصر سفید گفت که رهایی او بعد از سه و نیم سال از زندان روسیه، "نشانهای از حسن نیت روسیه" در زمینه خاتمه جنگ در اوکراین است.
همزمان، استیفن کاپوس رئیس رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی روزگذشته در بیانیهای به مناسب آزادی فوگل گفت که این یک خبر خوشایند است و این موفقیت را به مارگ فوگل و خانواده اش و همچنین اداره دونالد ترمپ تبریک میگوید.
آقای فوگل در کنار مایک والتز، مشاور امنیت ملی قصر سفید و آدم بولر، نماینده ویژه اداره ترمپ در امور گروگان ها اواخر روز سه شنبه از یک طیاره در پایگاه اندروز در مریلند، پا به خاک امریکا گذاشت.
در بیانیهای که مایک والتز، مشاور امنیت ملی قصر سفید منتشر کرده، آمده است که فوگل در نتیجه مذاکرات رئیس جمهور ترمپ، استیو ویتکاف نمایندۀ ویژه ترمپ در شرق میانه و مشاوران او با روسیه، آزاد شده است.
فوگل در تابستان ۲۰۲۱ به اتهام قاچاق داروی ماریجوانا در روسیه بازداشت و به ۱۴ سال زندان محکوم شده بود.
فوگل در نشستی در قصر سفید به خبرنگاران گفت احساس میکند که «خوشبختترین مرد روی زمین» است. او ترمپ را برای کوشش در آزادی و بازگشتش یک «قهرمان» نامید.
تیم وکلای مدافع مارک فوگل از دونالد ترامپ و حکومتش به خاطر کوشش در آزادی آقای فوگل تقدیر کرد و رهایی او را «تاریخی» و گواه «رهبری قدرتمند» در امریکا دانست.
داعش مسئولیت حملۀ دیروز در کندز را بدوش گرفت
![](https://gdb.rferl.org/688B3045-432B-4CA2-812E-3EE9C11F0DD6_w250_r1_s.png)
جناح خراسان گروه دولتی اسلامی ( داعش ) مسئولیت انفجار روزگذشته ۲۳ دلو، درپیشروی یکی از نمایندگی های کابل بانک در مرکز شهر کندز را پذیرفت.
خبرگزاری فرانسه به نقل از اعلامیهای داعش که در کانال تلگرام اعماق مربوط به این گروه نشر شده امروز چهارشنبه ۲۴ دلو، خبر داد که در این حمله انتحاری شماری از کارمندان حکومت طالبان را که برای دریافت تنخواه در بیرون نمایندگی کابل بانک جمع شده بودند، هدف قرار داده است.
جمعه الدین خاکسار، سخنگوی قوماندانی امنیۀ طالبان در کندز روزگذشته گفت که ۵ نفر شامل غیرنظامیان و اعضای نیروی امنیتی این گروه در این حمله انتحاری در شهر کندز کشته شدند.
او همچنین از زخمی شدن ۷ نفر دیگر در این رویداد خبر داد.
اما دو منبع طالبان که بدلیل حساسیت موضوع نخواستند نام هایشان گرفته شود در صحبت با رادیو آزادی، شمار کشته شده های این رویداد را بین ۱۴ تا ۱۷ نفر گفتند.
این حمله یک روز پس از آن صورت گرفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشستی تهدیدهای شاخۀ ولایت خراسان داعش در افغانستان و منطقه را مورد بحث قرار داد.
دروتی شی، معاون نمایندۀ ایالات متحده در سازمان ملل متحد در این شست روز دوشنبه گفت که ایالات متحده نگران سربازگیری شاخۀ خراسان داعش در افغانستان و پاکستان است.
داعش از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در بیش از سه سال گذشته مسئولیت حملات پرتلفات را در این کشور از جمله مسئولیت حملۀ ۲۱ قوس را که در آن خلیل الرحمان حقانی سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان کشته شد بر عهده گرفته است.
سر مفتش اداره انکشاف بین المللی امریکا برکنار شد
![](https://gdb.rferl.org/01000000-c0a8-0242-c1f6-08dbeb4e3b1d_w250_r1_s.jpg)
یک کارمند اداره انکشاف بین المللی امریکا USAID میگوید پاول مارتین سرمفتش این اداره روز سه شنبه برکنار شد.
این اقدام یک روز بعد از آن صورت گرفت که دفتر وی یک گزارش انتقادی را علیه تلاش های حکومت رئیس جمهور دونالد ترمپ در رابطه به از بین بردن این اداره نشر نمود.
پاول مارتین از دسمبر سال ۲۰۲۳ بحیث سرمفتش USAID که مقرری دراین مقام به تایید مجلس سنا نیاز دارد ، مصروف کار بود.
به اساس گزارش خبرگزاری رویترز ، این مقام USAID که بدلیل حساسیت موضوع نخواست نامش افشا شود، خبر داد که مارتین از وظیفه اش سبکدوش شده است.
پاول مارتین توسط یک ایمیل از سوی ترینت مورس Trent Morse معاون دفتر ریاست جمهوری از برکناری خود اطلاع یافته است. یک نسخه این ایمیل نشان میدهد که به پاول مارتین گفته شده که مقام سرمفتش اداره انکشاف بین المللی امریکا از همین لحظه به بعد وجود ندارد.
قصر سفید در این مورد تبصره نکرده و کدام دلیلی هم برای این اقدام ارايه نشده است.
در یک گزارشی که روز دوشنبه از سوی دفتر سرمفتش USAID به نشر رسید گفته شد که تصمیم رئیس جمهور ترمپ برای از بین بردن این اداره توانایی نظارت بر ۸ میلیارد و دوصد میلیون دالر این موسسه را که هنوز مصرف نشده، به مشکل رو به رو ساخته است.
ملل متحد مرگ یک کارمند خود در بازداشت حوثی ها را محکوم کرد
![انتونیو گوتیرش ، سرمنشی ملل متحد](https://gdb.rferl.org/3bc1911c-19d1-48a9-af71-c7a2737ae43c_w250_r1_s.jpg)
ملل متحد می گوید یک کارمند این سازمان که در شمال یمن در توقیف بسر میبرد، وفات کرده است.
ملل متحد از گروه حوثی چندین بار تقاضا کرده بود که این کارمند را آزاد کنند. این کارمند برنامه جهانی غذای ملل متحد با شش نفر دیگر در ۲۳ ماه جنوری دستگیر شد، اما ملل متحد نگفته که او چه زمانی و چگونه فوت کرد.
انتونیو گوتیریش سرمنشی ملل متحد مرگ این کارمند را محکوم کرده و خواهان تحقیقات فوری وعادلانه و پاسخگو قرار دادن مسئولین شده است.
آقای گوتیریش در یک اعلامیه گفته که دلیل این واقعه غم انگیز تا حال معلوم نیست. در اعلامیه همچنین آمده که ملل متحد از زمامداران حوثی خواهان وضاحت فوری میباشد.
فرحان حق سخنگوی سرمنشی ملل متحد دیروز گفت که بعد از دستگیر شدن کارمندان دیگر ملل متحد، این سازمان فعالیت های خود را در شهر صعده یمن متوقف کرد.
حوثیهای متحد جمهوری اسلامی ایران که کنترول صنعاء، صعده و بخشهای دیگری از یمن را در ۱۱ سال گذشته در دست دارند، از سال ۲۰۲۱ دهها کارمند ملل متحد را بازداشت کردهاند.
مارک فوگل امریکایی از زندان روسیه آزاد شد
![مارگ فوگل](https://gdb.rferl.org/01000000-0aff-0242-7c21-08dc94fe6cb9_w250_r1_s.jpg)
مسکو روز سهشنبه، ۲۳ دلو یک زندانی امریکایی به نام مارک فوگل در نتیجه «مبادله» را آزاد کرد.
قصر سفید اعلام کرد که این اقدام به عنوان نشانهای پیشرفت در مسیر پایان جنگ اوکراین است.
استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترمپ در شرق میانه، فوگل را تحویل گرفته است.
فوگل که در آگست ۲۰۲۱ به اتهام قاچاق داروی ماریجوانا دستگیر و به ۱۴ سال زندان محکوم شده بود.
برخی از مقامات امریکا درباره آزادی فوگل واکنش نشان دادند.
مایک والتز، مشاور امنیت ملی ایالات متحده در بیانیهای گفت: "این تبادل نشانهای از حسن نیت از سوی روسها است و به وضوح نشان میدهد که ما در مسیر درستی برای پایان دادن به جنگ اوکراین حرکت میکنیم."
نتانیاهو: در صورت عدم آزادی گروگانها تا پایان هفته، حملات شدیدتر می شود
![نیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل](https://gdb.rferl.org/5b5ab33c-aff4-4687-9e48-2cb8bf8d599e_cx0_cy4_cw0_w250_r1_s.jpg)
صدراعظم اسرائیل هشدار داده در صورتی که گروگانهای اسرائیلی تا پایان هفته آزاد نشوند، آتشبس شکننده درغزه را لغو می کند و حملات شدید آغاز خواهند شد.
بنیامین نتانیاهو روز سهشنبه ۲۳ دلو پس از برگزاری نشست کابینه امنیتی این موضوع را بیان کرد.
او گفت اعلام حماس مبنی بر آزاد نکردن گروگانها طبق برنامه در روز شنبه نقض آتشبس است و او به اردوی اسرائیل دستور داده داخل و اطراف نوار غزه نیروهای خود را مستقر کند.
پیش از این دونالد ترمپ رئیسجمهور ایالات متحده هشدار داد که تمامی گروگانهای اسرائیلی باید تا ظهر روز شنبه ۲۷ دلو آزاد شوند و درغیر این صورت توافق آتشبس لغو شود.
حماس که از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی شناخته می شود، مدعی شده که اسرائیل در سه هفته گذشته به تعهدات خود در توافق آتشبس عمل نکرده و مانع از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه و آوارگان فلسطینی را هدف قرار داده؛ اسرائیل این اتهامات را رد کرده است.
این توافق آتشبس که از ماه گذشته به اجرا درآمده، شامل تبادل گروگانها با فلسطینیان در اسارت اسرائیل بوده است.
طالبان اظهارات نمایندهی پاکستان در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل را رد کرد
![نشست سازمان ملل](https://gdb.rferl.org/08790000-0a00-0242-98a3-08da8a49bde6_w250_r1_s.jpg)
عبدلقهار بلخی سخنگوی وزارت امور خارجهی حکومت طالبان، اظهارات نمایندهی پاکستان در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل را رد کرده است.
این نمایندهی پاکستانی ادعا کرده بود که از خاک افغانستان تهدید تروریستی متوجه منطقه و جهان است.
بلخی ناوقت سهشنبه ۱۱ فبروری در صفحهی ایکس خود نوشت:
"در افغانستان، داعش و سایر گروهها بهطور کامل از بین رفتهاند و عملاً از خاک افغانستان هیچ نوع تهدیدی علیه هیچ کشوری وجود ندارد. اگر در افغانستان هم حادثهی امنیتی رخ دهد، عاملان آن از آن سوی خط دیورند عبور کردهاند."
وی افزود که برخی کشورها بهجای حل مشکلات داخلیشان، تلاش میکنند افغانستان را بیثبات جلوه دهند و توجه مردم و جامعهی جهانی را از مسائل داخلی خود منحرف سازند.
این اظهارات سخنگوی وزارت خارجهی طالبان در حالی مطرح میشود که یک روز پیش، شورای امنیت سازمان ملل نشست ویژهای دربارهی افزایش فعالیتهای شاخهی خراسان داعش برگزار کرد.
معاون سرمنشی سازمان ملل و رئیس دفتر مبارزه با تروریسم این سازمان، شاخهی خراسان داعش را تهدیدی جدی برای افغانستان، منطقه و جهان خوانده است.
جان باختن ۱۶ تن در نتیجهی غرق شدن کشتی در سواحل لیبیا
![یک پناهجو در حال غرق شدن، آرشیف](https://gdb.rferl.org/62c0b280-a3c8-4185-b394-9cfaba4bc73d_cx0_cy3_cw0_w250_r1_s.jpg)
وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرده است که در پی غرق شدن یک کشتی در سواحل لیبیا، ۱۶ شهروند پاکستانی جان باخته و ۱۰ تن دیگر ناپدید شدهاند.
این وزارت در اعلامیهای که روز سهشنبه ۱۱ فبروری منتشر کرد، گفته است که در کشتی غرقشده در نزدیکی سواحل لیبیا، ۶۳ پاکستانی حضور داشتند.
براساس این اعلامیه پس از وقوع این حادثه سفارت پاکستان در طرابلس نمایندگان خود را به شهر زاویه در لیبیا اعزام کرد.
این نمایندگان با مقامات محلی و مسئولان شفاخانه زاویه دیدار کرده و تاکنون هویت ۱۶ قربانی را بر اساس پاسپورتهای پاکستانی تأیید کردهاند.
طبق معلومات سفارت پاکستان، ۳۷ شهروند این کشور از این حادثه جان سالم به در بردهاند. از این میان، یک نفر تحت درمان در شفاخانه قرار دارد، ۳۳ تن توسط پولیس بازداشت شدهاند و ۳ نفر دیگر به سفارت پاکستان در طرابلس تحویل داده شدهاند.
وزارت امور خارجه پاکستان در اسلامآباد اعلام کرده است که برای انجام اقدامات بعدی، از جمله جستجوی افراد ناپدیدشده و انتقال اجساد قربانیان به پاکستان، با مقامات لیبیا در تماس است.