لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۰

خبر ها

داعش مسئولیت حمله بر دو عالم دین در ولایت بغلان را پذیرفت

افغانستان - نقشه‌ی گوگل
افغانستان - نقشه‌ی گوگل

به گزارش رسانه‌ها، شاخه‌ی ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش، مسئولیت حمله بر دو عالم دین در ولایت بغلان را پذیرفت

پیش از این، شیراحمد برهانی، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در بغلان، به رسانه‌ها خبر داد که دو تن از عالمان دینی شام سه‌شنبه، ۱۸ جدی، هدف حمله مردان مسلح ناشناس قرار گرفتند که در نتیجه یک تن از آن‌ها کشته و یک تن دیگر زخمی شد.

برهانی گفته بود که این دو عالم دین زمانی که از یک مهمانی به‌سوی خانه برمی‌گشتند، هدف حمله قرار گرفتند.

عالم دینی که در این حمله کشته شده است، به نام عبدالرزاق شناسایی شده است.

گروه داعش پیش از این هم مسئولیت یک حمله انتحاری در مسجد امام زمان در ولایت بغلان را به عهده گرفته بود که در آن ده‌ها تن به شمول علمای شیعه کشته و زخمی شده بودند.

این خبر به روز شده است

جست‌وجو برای گیرماندگان زلزله در دامنه‌های هیمالیا امروز نیز ادامه یافت

عمله‌ی نجات در جست‌وجوی افراد گیرمانده در زیر آوار است.
عمله‌ی نجات در جست‌وجوی افراد گیرمانده در زیر آوار است.

مقام‌های چین اعلام کردند که جست‌وجو برای گیرماندگان زلزله در دامنه‌های هیمالیا امروز چهارشنبه ادامه دارد.

این مقامات گفته‌اند که بیش از ۴۰۰ نفر تاکنون نجات یافته‌اند.

تلویزیون دولتی چین (CCTV) گزارش داد که حداقل ۱۲۶ نفر در تبت کشته و ۱۸۸ نفر زخمی شده‌اند.

این زلزله با شدت ۶.۸ درجه که یکی از قوی‌ترین زمین‌لرزه‌های چند سال اخیر منطقه بود، روز سه‌شنبه در تنگری، در منطقهٔ تبت چین، حدود ۸۰ کیلومتری شمال کوه ایورست رخ داد.

این زلزله همچنین ساختمان‌هایی در کشورهای همسایه نیپال، بوتان و هند را به لرزه درآورد.

بیش از ۳۰ هزار نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

بازماندگانی که زیر آوار گیرمانده‌اند، ۲۴ ساعت پس از وقوع زلزله، شب سردی را در دمای زیر صفر سپری کرده‌اند.

بر اساس گزارش رسانه‌های دولتی چین، یک بررسی ابتدایی نشان می‌دهد که بیش از ۳ هزار خانه در منطقهٔ شیگاتسهٔ تبت تخریب شده‌اند.

مرکز شبکه‌های زلزلهٔ چین اعلام کرد که تا ساعت ۸ صبح چهارشنبه بیش از ۵۰۰ پس‌لرزه با شدت تا ۴.۴ درجه ثبت شده است.

درحملات اسرائیل برکرانه غربی حداقل سه فلسطینی کشته شدند

نیروهای امنیتی اسرائیل درکرانه غربی
نیروهای امنیتی اسرائیل درکرانه غربی

اردوی اسرائیل روز سه شنبه(۷ جنوری) موجی از حملات را بر سراسر کرانه غربی اشغالی انجام داد که در نتیجۀ آن حداقل سه فلسطینی به گفته‌ی اردوی اسرائیل"شبه نظامی" کشته شده اند.

بر اساس خبرگزاری اسوشیتد پرس، این حملات یک روز پس از کشته شدن سه اسرائیلی در نتیجۀ تیراندازی بر یک موتر سرویس در شمال کرانۀ غربی، صورت گرفته است.

حماس در اعلامیه ای از این حمله ستایش کرده، اما مسئولیت آن را به عهده نگرفته، گروهی که از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

حماس دیروز در اعلامیه ای گفت که یکی از قوماندان های سابقه دار این گروه به نام جعفر دبابسه(Jaafar Dababsah) توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده، اردوی اسرائیل نیز گفته که یکی از عساکرش زخمی شده است.

در حالیکه جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه به شدت ادامه دارد، گزارش شده که اخیراً پیشرفت هایی در مذاکرات به هدف آتش بس و رهایی گروگان های اسرائیلی از نزد حماس، صورت گرفته است.

سهیل شاهین به حیث سفیر حکومت طالبان در دوحه گماشته شد

سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان درقطر (عکس آرشیف)
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان درقطر (عکس آرشیف)

سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر، به ‌عنوان سفیر طالبان در دوحه، پایتخت قطر گماشته شده است.

یک منبع حکومت طالبان به روز چهارشنبه، ۱۹ جدی، در پیام نوشتاری به رادیو آزادی تأیید کرد که آقای شاهین پس ‌از این به‌حیث سفیر سفارت افغانستان در دوحه که در کنترل طالبان است، کار خواهد کرد.

شاهین پیش از این به‌عنوان رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر ایفای وظیفه می‌کرد و محمد نعیم، سرپرستی سفارت افغانستان تحت کنترل طالبان در دوحه را به عهده داشت.

منبع طالبان همچنان افزود که محمد نعیم، به‌عنوان معاون اداری وزارت خارجهٔ طالبان تعیین شده است.

پس از برگشت طالبان به قدرت در تابستان ۱۴۰۰، هیچ کشوری تا هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است. اما قطر در جمع محدود کشورهایی است که کنترل سفارت افغانستان در آن کشور را به طالبان سپرده است.

این خبر به روز شده است

برازیل اطلاعات طیاره آذربایجانی را که اخیرا دچار سانحه شد به مقامات قزاقستان سپرده است

سقوط طیاره مسافربری خطوط هوایی آذربایجان دراقتاو قزاقستان ، آرشیف
سقوط طیاره مسافربری خطوط هوایی آذربایجان دراقتاو قزاقستان ، آرشیف

آزمایشگاهی که توسط نیروی هوایی برازیل اداره می‌شود، اطلاعات ضبط‌ کننده‌های پرواز طیارۀ شرکت هوایی آذربایجان را که در ماه گذشته سقوط کرد، به مقامات قزاقستان که در مورد سقوط این طیاره تحقیق می‌کنند، ارسال کرده است.

این آزمایشگاه در اعلامیه‌ی گفته که استخراج اطلاعات از ضبط‌کننده کابین طیارۀ نوع امبرایر(Embraer) ساخت برازیل را تکمیل کرده و آن را به تحقیق کنندگان تحویل داده است.

مقامات قزاقستان در ۲۹ دسمبر ۲۰۲۴ اعلام کرده بودند که این ضبط کننده ها به دلیل اتهامات الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان، مبنی بر تلاش هایی روسیه برای "پنهان کردن " علت این فاجعه به برازیل ارسال شده است.

کرملین اعلام کرده که رئیس جمهور روسیه از همتای آذربایجانی اش عذرخواهی کرده، اما قصور در سقوط این طیاره را نپذیرفته است.

طیارۀ مسافربری"آذربایجان ایرلاینز" در ۲۵ دسمبر ۲۰۲۴ زمانیکه از شهر باکو پایتخت آذربایجان به سوی گروزنی در منطقۀ چچنیای روسیه در پرواز بود، از مسیر خود منحرف شد و در قزاقستان سقوط کرد. در این سانحه ۳۸ تن از جملۀ ۶۷ سرنشین این طیاره کشته شدند.

گزارشگر خاص ملل متحد دربارۀ بازداشت واخراج افغان ها ازپاکستان ابراز نگرانی میکند

مهاجران بازداشت شده درپاکستان ، آرشیف
مهاجران بازداشت شده درپاکستان ، آرشیف

ریچارد بنیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان در بارۀ گزارش ها در خصوص بازداشت افغان ها در پاکستان و اخراج آنها از آن کشور ابراز نگرانی کرده است.

آقای بنیت در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) شام امروز سه شنبه ۷ جنوری نوشته است که خواستش را برای حفاظت و جلوگیری از بازگرداندن اجباری به خصوص گروه‌های آسیب‌پذیر تکرار می کند.

او در ادامه به رفتار بهتر با افغان ها در کشورهای منطقه تاکید کرده است.

سفارت افغانستان تحت ‌کنترل طالبان در اسلام‌آباد شب گذشته گفت که پولیس پاکستان حدود ۸۰۰ مهاجر افغان را در اسلام آباد بازداشت کرده است.

این سفارت در اعلامیه ای همچنان گفته است که برخی از این افغان ها ویزای معتبر داشتند و تعدادی دارای کارت های گواهی ثبت نام مهاجران افغانستان POR و شهروندی افغانستان ACC بودند.

مقام ها در اسلام آباد امروز گفتند که تنها افغان های فاقد اسناد اخراج خواهند شد.

محسن نقوی وزیر داخلۀ پاکستان قبلاً گفته بود که مهاجران افغان پس از ۳۱ دسمبر سال ۲۰۲۴ بدون داشتن اجازۀ نامۀ پولیس نمی توانند در اسلام آباد زندگی کنند.

امریکا دربارۀ مبادله زندانیان با طالبان افغان گفتگو می کند

جوبایدن رئیس جمهور امریکا
جوبایدن رئیس جمهور امریکا

روزنامۀ وال استریت ژورنال گزارش میدهد که ادارۀ جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده با طالبان در مورد رهایی زندانیان امریکایی در بدل آزادی حداقل یک زندانی این گروه در حال گفتگو است.

در این گزارش که امروز سه شنبه ۱۸ جدی منتشر شد آمده است که ادعا می شود که این زندانی طالبان در زندان گوانتانامو با اسامه بن لادن رهبر سابق القاعده روابط داشت.

بر اساس گزارش این گفتگو ها از ماه جولای سال گذشته ادامه داشته .

وال استریت ژورنال به نقل از منابع که با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی قصر سفید ماه گذشته در نشست سری کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان اشتراک کرده بودند گزارش داده است.

خبرگزاری رویترز نوشته که نمایندگان قصر سفید و وزارت خارجۀ ایالات متحده و نمایندگان طالبان در افغانستان به درخواست ها برای تبصره در این مورد هنوز پاسخ نداده اند.

ادارۀ جو بایدن تلاش می کند که رایان کوربت ، جورج گولزمن و محمودشاه حبیبی سه شهروند امریکا را که در سال ۲۰۲۲ دستگیر شدند با محمد رحیم الافغانی مبادله کند.

کوربت و حبیبی به طور جداگانه در آگست سال ۲۰۲۲ یک سال پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان و بعد از خروج با هرج و مرج نیروهای امریکایی از افغانستان در این کشور بازداشت شدند.

گولزمن که به عنوان گردشگر به افغانستان رفته بود در سال ۲۰۲۲ دستگیر شد.

محمد رحیم الافغانی یک مرد افغان است و از او به عنوان عضو ارشد القاعده یاد شده.

الافغانی در سال ۲۰۰۸ از توقیف ادارۀ استخبارات مرکزی ایالات می متحد CIA به گوانتانامو منتقل شد.

یک گروه مخالف طالبان ادعا کرده که ۴ طالب را در ولایت قندوز کشته است

نیروهای جبهه مقاومت ملی افغانستان
نیروهای جبهه مقاومت ملی افغانستان

یک گروه مخالف طالبان موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» به رهبری احمد مسعود ادعا می کند که در حملۀ افرادش به اعضای نیروی طالبان مستقر در فرماندهی امنیۀ این گروه در ولایت قندوز ، ۴ تن از آنان کشته و ۵ تن دیگر زخمی شدند.

این جبهه در خبرنامه ای امروز سه شنبه (۱۸جدی) گفت که این حمله ساعت ۰۷:۲۰ دقیقۀ شب گذشته بر قراول فرماندهی امنیه انجام شد.

در ادامه آمده است که کشته شدگان محافظان قوماندان امنیۀ طالبان بودند.

برخی از رسانه های داخلی افغانستان که از بیرون این کشور فعالیت می کنند شب گذشته به نقل از منابع از انفجاری در فرماندهی امنیۀ طالبان در قندوز خبر داده بودند.

طالبان در بارۀ ادعای «جبهه مقاومت ملی افغانستان» هنوز چیزی نگفته اند. رادیو آزادی نمی تواند که این ادعا را به طور مستقل تایید کند.

بورد کرکت انگلستان درخواست‌ لغو مسابقه با افغانستان را رد کرد

بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان (عکس آرشیف)
بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان (عکس آرشیف)

بورد کرکت انگلستان درخواست‌ها برای لغو مسابقه با تیم کرکت افغانستان را رد کرد.

این بورد کرکت افزوده است که به‌جای موضع یک‌جانبه، موضع مشترک همهٔ اعضای شورای بین‌المللی کرکت در این زمینه تأثیرگذارتر خواهد بود.

ریچارد گولد، رئیس اجرایی این بورد، گفت که این بورد رفتار طالبان با زنان و دختران را محکوم می‌کند.

وی تأکید کرد که برای اقدام در این زمینه از سوی شورای بین‌المللی کرکت (ICC) تلاش خواهد کرد، زیرا به گفتهٔ او، تلاش‌های هماهنگ در مقایسه با اقدامات یک‌جانبه بسیار مؤثرتر خواهند بود.

پیش از این، شماری از نمایندگان پارلمان بریتانیا از انگلستان خواسته‌اند تا مسابقهٔ جام قهرمانان کرکت (چمپینز) در برابر افغانستان را که قرار است ماه آینده برگزار شود، تحریم کند.

آنان از بورد کرکت انگلستان (ECB) خواسته‌اند تا در برابر سرکوب زنان توسط طالبان موضع‌گیری کند.

قرار است تیم انگلستان اولین مسابقهٔ خود را در چارچوب گروهی این رقابت‌ها در تاریخ ۲۶ فبروری در شهر لاهور پاکستان مقابل افغانستان برگزار کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از ۱۶۰ سیاستمدار روز دوشنبه در نامه‌ای که امضا کرده‌اند، از بازیکنان و مقامات انگلستان خواسته‌اند تا در برابر رفتار طالبان با زنان و دختران در افغانستان اعتراض کنند.

در این نامه آمده است: «ما همچنین از بورد کرکت انگلستان (ECB) می‌خواهیم که مسابقهٔ پیش‌روی خود در برابر افغانستان را در چارچوب مرحلهٔ گروهی جام قهرمانان شورای جهانی کرکت (ICC) در تاریخ ۲۶ فبروری تحریم کند تا پیام واضحی ارسال شود که چنین رفتار ظالمانه‌ای قابل تحمل نیست.»

انگلستان پیش از این در جام جهانی کرکت پنجاه‌اوور سال ۲۰۲۳ و همچنین در جام جهانی بیست‌اوور سال ۲۰۲۲ با افغانستان روبه‌رو شده بود.

سال گذشته، استرالیا به دلیل وخامت وضعیت حقوق بشری زنان در افغانستان، مسابقات بیست‌اوور خود در برابر این کشور را لغو کرد.

پس از تایید جان باختن ۵۳ تن در زلزله در غرب چین، از گیرماندن بسیاری مردم در زیر آوار نیز خبر رسیده

چین - زلزله‌ی نیرومند جان ده‌ها تن را گرفت
چین - زلزله‌ی نیرومند جان ده‌ها تن را گرفت

زلزلهٔ شدیدی صبح امروز در منطقه کوهستانی غرب چین، نزدیک به مرز نیپال، رخ داد که دست‌کم ۵۳ کشته برجای گذاشت.

گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از زلزله، ده‌ها پس‌لرزه در این منطقه حس شده و بسیاری از مردم همچنان زیر آوار ساختمان‌های فروریخته گیر مانده‌اند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این زلزله دست‌کم ۶۲ زخمی نیز به‌جا گذاشته است.

رسانه‌های دولتی چین گزارش داده‌اند که حدود هزار خانه در این رویداد ویران شده‌اند.

اداره زمین‌شناسی ایالات متحده (USGS) شدت این زلزله را ۷.۱ درجه در مقیاس ریشتر و عمق آن را ۱۰ کیلومتر در منطقهٔ تبت اعلام کرده است.

اما چین می‌گوید شدت زلزله ۶.۸ درجه در مقیاس ریشتر بوده است.

در جریان سه ساعت پس از این زلزله، حدود ۵۰ پس‌ لرزه ثبت شده و منطقه منظره‌ای کوه‌های هیمالیا شامل کوه ایورست که در نزدیکی این ناحیه قرار دارد، به‌طور موقت بسته شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG