خبر ها
محکمهی طالبان مهدی انصاری، خبرنگار افغان را به زندان محکوم کرد

محکمهی طالبان در کابل، مهدی انصاری خبرنگار «آژانس خبری افغان» را به یکونیم سال زندان محکوم کرد.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان در اعلامیهای به روز چهارشنبه، ۱۹ جدی، محکومیت آقای انصاری را تأیید کرد و از نهادهای بینالمللی خواست تا برای آزادی این خبرنگار بهگونهٔ فوری اقدام کنند.
اما حکومت طالبان هنوز رسماً در این مورد چیزی نگفته است.
مهدی انصاری در میزان سال جاری پس از خروج از دفتر کاریاش در منطقهٔ پلسرخ کابل ناپدید شد.
حکومت طالبان پس از افزایش واکنشها در این مورد، دستگیری مهدی انصاری از سوی استخبارات طالبان را رد کرد.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان میگوید که حکومت طالبان مهدی انصاری را به اتهام تبلیغات ضد حکومتی محکوم به زندان کرده است.
این سازمان این اتهامات را غیرقانونی و مخالف اصول آزادی بیان خوانده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
تیم کریکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان به جام جهانی ۲۰۲۶ راه یافت

هرچند بازی امروز تیم افغانستان در برابر نیپال به دلیل باران بینتیجه ماند، اما از آنجای که افغانستان در بازیهای قبلی حریفان خود را شکست داده بود، قهرمان این تورنمنت شد و به جام جهانی راه یافت.
پیش از این، تیم زیر سن ۱۹ سال افغانستان هانگ کانگ را با تفاوت ۸ ویکیت و امارات متحدۀ عرب را با تفاوت ۱۸۰ رنز شکست داده بود.
قرار است جام جهانی کریکت زیر ۱۹ سال در ماه های جنوری و فبروری سال ۲۰۲۶ میلادی در زیمبابوی و نامیبیا برگزار شود.
دور دوم مذاکرات ایران و امریکا در پایتخت ایتالیا آغاز شد

مقامهای ایرانی و آمریکایی اعلام کردند که ایران و ایالات متحده روز شنبه، ۳۰ حمل، دور دوم مذاکرات دربارهٔ برنامه هستهای تهران را در روم، پایتخت ایتالیا، آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، گفت این مذاکرات پشت درهای بسته در سفارت عمان در روم در جریان است.
رسانههای دولتی ایران نیز گزارش دادند که این گفتوگوها اندکی پیش از ظهر شنبه آغاز شده، در حالی که خبرنگاران در بیرون محل، آن را دنبال میکنند.
این مذاکرات بار دیگر با محوریت استیو ویتکاف، میلیاردر آمریکایی و نماینده ویژه رییس جمهور امریکا در امور خاورمیانه، و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، دنبال میشود.
میانجیگری این گفتوگوها همچنان بر عهده بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، است.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در پیامی در شبکه ایکس (تویتر سابق) نوشت که گفتوگوهای ایران و آمریکا در روم «غیر مستقیم» است.
پیش از این مقامهای امریکایی گفته اند که مذاکرات بین دو کشور مستقیم خواهد بود.
ایران و ایالات متحدۀ شنبه هفتۀ گذشته دور نخست این مذاکرات در مسقط، پایتخت عمان برگزار کردند.
هردو کشور دور نخست مذاکرات را "مثبت" توصیف کردند.
اسحاق دار، وزیر خارجه و معاون صدر اعظم پاکستان به کابل رسید

وزارت خارجۀ پاکستان گفته است که آقای دار و هیئتی از وزیران کابینۀ پاکستان در این سفر یک روزه با مقامهای ارشد طالبان، از جمله ملا حسن آخند، رییس الوزرای حکومت طالبان دیدار خواهد کرد.
پیش از این گزارش شده بود که اجندای این سفر بر گسترش همکاریها میان حکومت طالبان و پاکستان در زمینههای "امنیت، تجارت، اتصال منطقهای و روابط مردمی" متمرکز است.
وزیر خارجۀ پاکستان در حالی به افغانستان سفر می کند که در کمتر از ۲۰ روز گذشته پاکستان دهها هزار افغان مهاجر را از خاکش بیرون کرده است.
طلال چاودری وزیر داخلۀ پاکستان روز جمعه، ۲۹ حمل، در یک کنفرانس خبری گفت که از آغاز ماه اپریل تا به حال ۸۵۰۰۰ افغان از پاکستان به افغانستان برگشته اند.
حکومت طالبان اما این آمار را حدود ۷۱۰۰۰ نفر خوانده است.
ایران و امریکا امروز دور دوم مذاکرات را در روم برگزار میکند

انتظار میرود امروز شنبه در روم پایتخت ایتالیا، گفتوگوهایی میان مقامهای ایرانی و امریکایی آغاز شود.
به نقل از روزنامه امریکایی "اکسوس"، رادیوفردا بخش ایران رادیو آزادی گزارش داده که این مذاکرات امروز شنبه ساعت ۱۱ صبح به وقت اروپا آغاز میشود و احتمالاً پنج ساعت ادامه خواهد داشت.
مقامهای ایرانی و امریکایی در این دور گفتوگوها به بررسی راهحلهایی برای اقدامات آینده خواهند پرداخت.
روز جمعه، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران اعلام کرد: «ما با امریکاییها بهصورت غیرمستقیم گفتوگو خواهیم کرد.»
به گفته عراقچی، در نخستین مرحله مذاکرات، درباره برنامه هستهای ایران و برداشتن تحریمها صحبت شده بود.
هفته گذشته نیز مقامهای ایرانی و امریکایی در عمان در مورد برنامه هستهای ایران گفتوگوهایی انجام داده بودند.
شورشیان حوثی می گوید در پی حملات نیروهای امریکایی شمار کشتهشدگان به ۷۴ تن رسیده

شورشیان حوثی یمن تحت حمایت ایران، اعلام کردهاند که در پی حملات نیروهای امریکایی در دریای سرخ، شمار کشتهشدگان به ۷۴ تن و زخمیها به ۱۷۰ نفر رسیده است.
نیروهای امریکا روز جمعه در بیانیهای گفت: «در این حملات هوایی، یک بندر مهم نفتی که در اختیار شورشیان حوثی بود، ویران شده است.»
به گفته قومندانی مرکزی نیروی امریکا، این نیروها بندر رأس عیسی را هدف قرار دادهاند تا منابع نفتی را از دسترس حوثیها خارج کنند.
در این بیانیه آمده است که هدف این حملات، تضعیف توان اقتصادی حوثیها است.
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در تاریخ ۱۵ مارچ کمپینی را علیه حوثیها آغاز کرد.
در پی این کمپین، حملات هوایی امریکا علیه حوثیها افزایش یافته تا به حملات این گروه بر کشتیهای نظامی و غیرنظامی در دریای سرخ و خلیج عدن پایان دهد.
در منطقه سوات ایالت خیبر پختونخوا؛ در پیوند به قتل یک دختر خرد سال، کاکا و مامای او بازداشت شدهاند

در منطقه سوات ایالت خیبر پختونخوا؛ در پیوند به قتل یک دختر خرد سال، کاکا و مامای او بازداشت شدهاند.
به گفته یکی از مسئولان پولیس در منطقه متی سوات که دو روز پیش با بخش مشال رادیو آزادی صحبت کرده بود، «این دختر ۱۲ ساله به تاریخ چهارم اپریل در منطقه شکردره کشته شده و خانوادهاش مرگ او را خودکشی خوانده بودند.»
به بیان مقامات پولیس، تحقیقات نشان داده که این دختر به دلیل مسایل مربوط به "ناموس" کشته شده است.
این نخستینبار نیست که در خیبر پختونخوا دختری به نام ناموس کشته میشود. پیش از این، در ششم اپریل نیز دختری که خواسته بود با فردی به میل خود ازدواج کند، از سوی پدر و برادرش کشته شده بود.
قرار است هیأتی به رهبری اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان، امروز به کابل سفر کند

انتظار میرود هیأتی به رهبری اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان، امروز به کابل سفر کند.
وزارت خارجه پاکستان روز جمعه در بیانیهای گفته بود: «این سفر به دعوت امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان صورت میگیرد.»
قرار است اسحاق دار در این سفر با ملا حسن آخوند رئیسالوزرای طالبان، معاون اقتصادی او ملا عبدالغنی برادر، و نیز امیرخان متقی دیدار کند.
اجندای این سفر بر گسترش همکاریها میان افغانستان و پاکستان در زمینههای امنیت، تجارت، اتصال منطقهای و روابط مردمی متمرکز است.
این سفر در حالی انجام میشود که در همین هفته، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان نیز در رأس هیأتی به کابل سفر کرده بود.
در سوی دیگر، هیأتی به رهبری نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنایع حکومت طالبان، شام روز گذشته از اسلامآباد به کابل بازگشته است.
پولیس جرمنی بالای موارد "جعل اسناد" توسط افغانهای تازه وارد تحقیق میکند

پولیس جرمنی بالای ۸ مورد از احتمال جعل اسناد، توسط افغانهای که تازه به این کشور منتقل شده اند تحقیق میکند.
خبرگزاری DPA جرمنی به نقل از مقامهای این کشور گزارش داده است که تحقیقات اولیه در این زمینه آغاز شده است.
این خبرگزاری به اساس اطلاعاتی که از منابع امنیتی جرمنی به دست آورده گزارش میدهد که در این قضیه عمدتاً شامل موارد "جعل و یا تقلب اسناد" میشود.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱ حکومت جرمنی شماری از افغانهای را که با خاطر پیگرد از سوی طالبان مواجه بودند، به جرمنی منتقل کرد.
در تازه ترین مورد، روز چهارشنبه، ۱۳۸ افغان از اسلام آباد، پایتخت پاکستان، به شهر لایپزیخ جرمنی منتقل شدند.
خبرگزاری DPA جرمنی به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجۀ آن کشور گزارش داده است که در بارۀ هویت این افغانها شک و تردیدی وجود ندارد زیرا آنها از مراحل امنیتی خاصی گذشته اند که "اولویت مهم" در این پروسه است.
هنوز نزدیک به ۲۶۰۰ افغان دیگر در انتظار منتقل شدن به جرمنی استند.
آنها کسانی اند که پیش از حاکمیت دوباره طالبان یا با حکومت جرمنی کار کردهاند و یاهم خبرنگار، فعال مدنی و کارمند ارگانهای قضایی افغانستان بودهاند و میگویند در افغانستان زندگی شان در خطر است.
مارکو روبیو: در صورت نبود پیشرفت سریع، دونالد ترمپ، از میانجیگری صلح روسیه و اوکراین عقبنشینی میکند

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده میگوید که دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، ظرف چند روز از تلاش برای میانجیگری صلح میان روسیه و اوکراین عقبنشینی خواهد کرد، مگر اینکه نشانههای روشنی از امکان دستیابی به توافق وجود داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای روبیو پس از دیدار با رهبران اروپایی و اوکراینی روز جمعه، ۲۹ ماه حمل در پاریس گفت: «ما قرار نیست این تلاش را هفتهها و ماهها ادامه دهیم. بنابرین همین حالا باید خیلی سریع، و منظورم واقعاً در ظرف چند روز است، مشخص کنیم که آیا این در چند هفتهٔ آینده قابل اجراست یا نه. اگر قابل انجام باشد، ما در آن خواهیم بود؛ اگر نه، اولویتهای دیگری هم داریم که باید بر آنها متمرکز باشیم.»
وزیر خارجۀ ایالات متحده افزود که ترمپ هنوز هم علاقمند دستیابی به توافق است، اما به گفتۀ آقای روبیو، در صورت نبود نشانههای فوری از پیشرفت، ترمپ آمادگی دارد که از این موضوع بگذرد.
ترمپ در جریان کمپاین انتخاباتیاش وعده کرده بود که جنگ در اوکراین را ظرف ۲۴ ساعت نخست حضورش در قصر سفید پایان خواهد داد.
اما او پس از ورود به قصر سفید و با افزایش موانع، پیشنهاد کرد که دستیابی به توافق در این بخش در ماه اپریل یا می ممکن خواهد بود.
حملات هوایی امریکا بندر نفتی یمن را هدف قرار داد؛ حوثیها میگویند حمله ۲۰ کشته برجای گذاشت

اردوی ایالات متحده گفته است که در حملات هواییاش یک بندر کلیدی مواد سوخت در یمن که در تصرف شورشیان حوثی بود، نابود شده است.
به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، حوثیها گفتهاند که در حملات هوایی ایالات متحده ۲۰ تن کشته و ۵۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
فرماندهی مرکزی اردوی ایالات متحده، سنتکام، گفته است که نیروهای امریکایی بندر «رأسعیسی» را هدف قرار دادهاند تا منبع تأمین سوخت برای شورشیان حوثی تحت حمایت ایران را از میان ببرند و آنها را از درآمد محروم کنند.
سنتکام در بیانیهای گفت: «هدف این حملات، تضعیف منبع اقتصادی قدرت حوثیها بود، گروهی که از مردم کشورشان همچنان سوءاستفاده و رنج فراوانی بر آنها تحمیل میکند.»
در ادامه آمده است: «هدف حمله آسیبرساندن به مردم یمن نبوده است، مردمی که به درستی میخواهند یوغ سلطهٔ حوثیها را از گردن بردارند و در صلح زندگی کنند.»
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده در ۱۵ مارچ کمپاین ضد حوثیها را آغاز کرد.
پس از این کمپاین، حملات هوایی ایالات متحده علیه حوثی شدت یافته است تا به حملات آنها بر کشتیهای ملکی و نظامی در بحیرۀ سرخ و خلیج عدن پایان داده شود.