احمد قریشی، مسئول مرکز خبرنگاران افغانستان به رادیو آزادی گفت که ضمن این که دفتر این دو رادیو هنوز بازگشایی نشده است، دو کارمند آنان نیز در بند طالبان بسر میبرند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان دیروز با نشر اعلامیهای، گفت که معینیت امور نشرات این وزارت «بعد از درخواستهای پی در پی (مسؤلان) رادیوهای بیگم و جوانان برای بازگشایی دوباره، مجوز بازگشایی این رادیوها را مشروط به این که برنامههای خود را بر مبنای اصول امارت اسلامی افغانستان (حکومت طالبان) و اصول خبرنگاری انجام دهند و از هرگونه تخلف در آینده خودداری کنند، صادر کرده است ».
مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن استقبال از صدور مجوز دوباره برای این رادیوها، مجبور کردن آنها به تعهداتی فراتر از قانون رسانهها و ادامه بازداشت کارمندان این دو رسانه را محکوم کرده است.
این مرکز خواستار آزادی فوری کارمندان این دو رادیو شده است.
در همین حال حامد عبیدی، رئیس سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان نیز به رادیو آزادی گفت:
«ما از بازگشایی رایدو بیگم استقبال میکنیم این یک گام مثبت است. در سه سال پسین طالبان ثابت کردند که هیچ تعهدی به آزادی بیان و گردش اطلاعات آزاد و فعالیت رسانه های آزاد ندارند و محدودیت های خیلی زیادی را بر فعالیت های رسانه ی در افغانستان وضع کردند. امیدواراستیم که فعالیت رادیو بیگم بدون شک و تعلل آغاز شده باشد.»
دفتر رادیو بیگم و رادیو جوانان در ۱۶ماه دلو توسط کارمندان وزارت اطلاعات و فرهنگ و نیروهای استخبارات طالبان مسدود شد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در آن زمان گفت که رادیو بیگم افزون بر«تخلفات متعدد»، برای یک تلویزیون مستقر در خارج از کشور محتوای رسانهای و برنامه تولید میکرد و دفتر این رسانه به دلیل «نقض پالیسی» و «سوء استفاده» از جواز کار، بسته شده است.
در همان روز دفتر رادیو جوانان که در یک ساختمان مشترک با رادیو بیگم در منطقه وزیر اکبرخان کابل فعالیت دارد، نیز بسته شد و مأمورین ریاست استخبارات طالبان در همکاری وزارت اطلاعات و فرهنگ آنان بعد از بازجویی از کارمندان، کمپیوترها، هارد دیسکها، اسناد موجود این دو رادیو ضبط کردند و یک خبرنگار رادیو بیگم و یک خبرنگار رادیو جوانان را بازداشت کردند.
رادیو بیگم و رادیو جوانان دو رسانه آزاد و خصوصی است که مالک آن حمید امان، کارآفرین افغان مقیم فرانسه است.
رادیو بیگم در ۱۸ حوت ۱۳۹۹ برابر با هشت مارچ ۲۰۲۱-روز جهانی زن- و پنج ماه قبل از بازگشت دوباره طالبان به قدرت، در کابل ایجاد شد.
رادیو جوانان در سال ۱۳۹۰ تاسیس شده است و هدفش را بالا بردن آگاهی مدنی و ترویج گفتگو بین مردم و فرهنگ ها اعلام کرده است.
در قانون رسانههای همگانی کشور که از سوی حکومت طالبان نیز قابل اجرا خوانده شده است، آمده است که رسانهها در انجام کارهای حرفهای خود آزاد هستند و مسؤلان نباید در کار آنها محدودیت خلق کرده و یا آنها را تهدید کنند، اما این گروه بارها خبرنگاران و کارمندان رسانهها را بازداشت کردهاند.
در فهرست آزادی مطبوعات در سال ۲۰۲۴ میلای که سازمان گزارشگران بدون مرز منتشر کرد، افغانستان در بین ۱۸۰ کشور در رتبه ۱۷۸ قرار دارد. افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی در رتبه ۱۵۲ جهان قرار داشت.