به گفته مسئولان این دفتر، دهها تن از علاقهمندان اتن ملی در این برنامه شرکت کرده بودند.
داکتر یحیی وردک رئیس دفتر افغانیک، به رادیو آزادی گفت که هدف آنها از برگزاری این برنامه، معرفی رقص ملی اتن به افغانهای مقیم خارج و نسل جدید آنها و همچنان ترویج و حفظ این رقص بود.
او افزود «برای افغانهای مهاجر و نسل جدید ما، همانگونه که صنفهای آموزشی زبان برگزار میکنیم تا زبانهای ما را یاد بگیرند و سمینارهایی درباره افغانستان داریم تا درباره کشورشان آگاهی کسب کنند، هدف ما از برگزاری این برنامه نیز همین است که بخشی از فرهنگ غنی افغانستان، یعنی اتن، را به آنها معرفی کنیم و تشویقشان کنیم که آن را حفظ کنند.»
شماری از شرکتکنندگان نیز در صحبت با رادیو آزادی از برگزاری چنین برنامههایی استقبال کرده و خواهان ادامه آن شدند.
داوود قادری، یکی از شرکتکنندگان، به رادیو آزادی گفت «اتن یک فرهنگ ملی افغانها است،در میان تمام اقشار و اقوام رایج است. مردم آن را دوست دارند و در همه محفلها اجرا میشود. در عروسیها، میله ها، محفلهای خصوصی، چه در خانه ها و چه در گردهمایی های بیرون، این رقص اجرا میشود.»
محمد ابراهیم سپیڅلی نویسنده و ژورنالیست، شرکتکننده دیگر این محفل نیز به رادیو آزادی گفت « اتن نشانه ملی ما است، نماد اتحاد و گردهمایی ماست و نشان میدهد که افغانها مردمان خشن نیستند. این رقص، بازتاب فرهنگ ماست، امیدوارم این روند ادامه یابد.»
اتن رقص ملی افغانستان است که از دیرزمان بخشی از فرهنگ مردم این کشور بوده است.
با آنکه حکومت طالبان در افغانستان موسیقی را ممنوع کرده است، اما پیشتر یکی از مسئولان وزارت امر به معروف ونهی از منکر که نخواست نام و صدایش منتشر شود به رادیو آزادی گفته بود که آنها بر اجرای اتن ممنوعیت وضع نکردهاند.
در حالیکه اتن معمولاً با موسیقی اجرا میشود و در گذشته، در نظام جمهوری و سایر نظامها، هم در محفلهای خصوصی و هم در برنامههای رسمی به طور گسترده اجرا میشد، اکنون در افغانستان چنین اجراهایی دیده نمیشود، اما در برخی محفلهای خانوادگی و بهصورت پنهانی همچنان اجرا میشود.
در بیرون از افغانستان، این رقص همچنان در جشنها، نشستهای رسمی و فستیوالهای مختلف، نیز از سوی مردان و هم زنان، اجرا میشود.
اتن تنها میان افغانها محبوب نیست، بلکه بسیاری از خارجیها نیز آن را میشناسند و علاقمند آن اند.
رقص اتن در نصاب درسی پوهنزی هنرهای زیبا در پوهنتون ویسکانسین ایالات متحده امریکا شامل شده است.
مایکل استینیچ رئیس بخش رقص این پوهنتون ، پیشتر به رسانهها گفته بود که پس از ارزیابی فرهنگ افغانستان و ارزش اتن در جامعه آنان، این رقص سنتی را در نصاب آموزشی خود گنجانیدهاند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در جمهوری مخلوع در سال ۱۳۹۵ خورشیدی به یونسکو پیشنهاد کرده بود که اتن و ۲۵ میراث فرهنگی دیگر را به نام افغانستان ثبت کند، اما این اقدام تا کنون صورت نگرفته است.