این سازمان دوشنبه ۷ جولای، در صفحه ایکس (توییترسابق) خود با پخش ویدیوی که تصاویر مختلفی از مردم افغانستان، مشکلات آنان و توزیع کمکها را نشان میدهد، نوشته که به دلیل کاهش بودجه، آنان نمیتوانند از همه نیازمندان حمایت کنند و منابع فقط برای یک میلیون از آسیب پذیرترین افغانها را در اختیار دارد.
روزانه توسط کراچی دستی فقط ۱۰۰ یا ۱۵۰ افغانی درآمد دارم، نمیدانم با این پول چه کنم
برنامه جهانی غذا گفته است که بستههای مواد غذایی به شمول آرد، روغن، دال و نمک را برای خانوادههای نیازمند در مناطقی که سطح بالای ناامنی غذایی را دارند، توزیع میکند، اما افزوده که این اقدامات تنها کمک موقت و ناکافی به شمار میرود.
برنامه جهانی غذا هشدار داده است که بدون دریافت بودجه جدید، ادامه کمکهای نجات دهنده زندگی این سازمان در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
یکی از باشندگان شهر جلال آباد مرکز ولایت ننگرهار که نخواست نامش در این گزارش گرفته شود به شرط تغییر صدایش به رادیو آزادی گفت که سرپرستی خانواده یازده نفره اش را به عهده دارد و نمیتواند با کار کردن در کراچی دستی مصارف آنها را تأمین کند: "من روزانه توسط کراچی دستی فقط ۱۰۰ یا ۱۵۰ افغانی درآمد دارم، نمیدانم با این پول چه کنم، حتی از سه وقت غذا پول یک وقت را هم پیدا کرده نمیتوانم، بیشتر اوقات کودکان ام گرسنه میخوابند."
بشیراحمد باشنده لغمان نیز به رادیو آزادی گفت که مردم با بیکاری گسترده مواجه اند: "هیچ کسب و کار نیست، مردم برای غذایی شب شان حیران میمانند، وقتی در شهر بیرون میشوی، همه از بیکاری شکایت دارند، هیچ کسی یک لقمه نان پیدا کرده نمیتواند، اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد، میزان فقر روز به روز افزایش مییابد."
پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، فقر و بیکاری افزایش یافته است، زیرا جامعه بینالمللی از جمله امریکا کمک های خود را به این کشور کاهش داده و یا کاملا قطع کرده اند.
هیچ کسب و کار نیست، مردم برای غذایی شب شان حیران میمانند، وقتی در شهر بیرون میشوی، همه از بیکاری شکایت دارند
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا در ماه جنوری در یک فرمان اجرایی تمامی کمکهای خارجی امریکا را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد و گفت که این کمکها با منافع امریکا همخوانی ندارد.
بر اساس گزارشها، به دلیل تغیرات اقلیمی سرازیر شدن سیلاب های ویرانگر، خشکسالی های طولانی مدت و بازگشت بی سابقه پناهجویان بحران بشری در افغانستان را دامن زده است.
برنامه جهانی غذا (دبلیوافپی) در آغاز سال جاری خورشیدی هشدار داد که بدون حمایت بینالمللی، ناامنی غذایی در مناطق روستایی افغانستان عمیقتر خواهد شد.
این سازمان گفته که یک سوم جمعیت افغانستان با گرسنگی روبهرو هستند.
پیش از این دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) با نگرانی از کاهش بودجه برای کمک بشری با افغان ها اعلام کرده بود که در سال جاری میلادی نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در این کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.