لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۶ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۱۹
هیئت ایرانی حاضر در نشست مذاکرات
هیئت ایرانی حاضر در نشست مذاکرات

«گفت‌وگوی مستقیم عراقچی و ویتکاف» در پایان نشست؛ ادامۀ مذاکرات در هفتۀ آینده

۱۵:۵۹ ۲۴.۱.۱۴۰۴

رضا پهلوی: جمهوری اسلامی از مذاکرات هسته‌ای برای وقت‌کشی استفاده خواهد کرد

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با روزنامه بریتانیایی ساندی‌تایمز گفت که «بسیار بعید است که رژیم به هر توافقی که دونالد ترامپ به آن فکر می‌کند، تن دهد.» او افزود که «این با معاملهٔ خرید آسمان‌خراش جدید در منهتن جنوبی [در نیویورک] فرق دارد.»

در این مصاحبه که روز ۲۳ فروردین منتشر شده، آخرین ولیعهد ایران گفت که «رهبری ایران که درمانده و دچار شکاف شده، از این مذاکرات هسته‌ای برای وقت‌کشی و خرید زمان برای بقای خود استفاده خواهد کرد.»

آقای پهلوی تأکید کرد که «در طول این ۴۶ سال، رژیم هرگز به‌اندازهٔ امروز ضعیف نبوده است. ما باور داریم که در آستانهٔ رهایی نهایی خود هستیم و هم‌زمانی عوامل مساعد، پنجره‌ای از فرصت را پدید آورده است.»

وی افزود که «گزینه فقط میان توافق هسته‌ای و مداخلهٔ نظامی نیست ... گزینهٔ بهتر، پشتیبانی از مردم ایران برای تحقق تغییر دموکراتیکی است که خواهان آن هستند. آنچه نیاز است، تغییر رژیم است تا جنگ‌طلبان با صلح‌جویان جایگزین شوند.»

او در این باره توضیح داد که «آنچه حیاتی است، حمایت از معترضان است، در حالی که فشار بر رژیم حفظ شود.»

ساندی‌تایمز در متن این مصاحبه می‌نویسد که شاهزاده رضا پهلوی تأکید می‌کند که در پی بازگرداندن تخت طاووس یا تصدی مقام دولتی نیست. او می‌گوید: «من نامزد هیچ‌چیز نیستم ... من مقصد نیستم، جاده‌ام.»

رضا پهلوی در بخش دیگر این مصاحبه نیز گفت که اذعان می‌کند در دوران حکومت پدرش مشکلاتی وجود داشت و گفت: «هیچ‌کس این را انکار نمی‌کند. من هم انکار نمی‌کنم. اما آیا ارزش این پیامدها را داشت؟»


۱۳:۱۹ ۲۴.۱.۱۴۰۴

بقائی: مذاکرات کماکان غیرمستقیم خواهد بود

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز یک‌شنبه گفت: «این‌که محل دور بعدی مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا عمان باشد یا جای دیگر، در حال بحث هستیم، ولی مهم این است که کماکان عمان این نقش میانجی‌گر را انجام خواهد داد.»

اسماعیل بقائی روز یک‌شنبه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در مورد دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا گفت: کماکان مذاکرات به صورت غیرمستقیم و با میزبانی عمان خواهد بود... چارچوب مذاکرات همان‌طور که بوده، ادامه پیدا خواهد کرد.»

او تأکید کرد: «هر جایی که باشد، عمان مسئولیت تنظیم تمهیدات و ترتیبات مربوط به‌جای هیئت‌ها را بر عهده دارد، اینکه چگونه هیئت‌ها با یکدیگر پیام‌ها را تبادل کنند، این کار را عمان انجام خواهد داد، ولی ممکن است بنا به ملاحظاتی که خیلی هم به نظر من مهم نیست، مهم نیست که کجا باشد. مهم این است که شکل و فرمت مذاکرات کما فی السابق به همین شکل غیر مستقیم با وساطت عمان ادامه پیدا خواهد کرد.»

۱۱:۲۱ ۲۴.۱.۱۴۰۴

سی‌ان‌ان: دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا احتمالاً در اروپا برگزار شود

شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌گوید نشست بعدی میان ایران و آمریکا احتمالاً هفته آینده در اروپا برگزار خواهد شد.

این شبکه در مورد محل برگزاری گفت‌وگوهای روز شنبه میان استیو ویتکاف، نماینده آمریکا، و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، نیز جزئیاتی نوشت.

سی‌ان‌ان نوشت که مذاکرۀ شنبه «در اقامتگاه باشکوه بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، موسوم به «بیت هایل» در نزدیکی فرودگاه مسقط برگزار شد. در این نشست غیرمستقیم، ۵ نماینده از هر یک از طرف‌های ایرانی و آمریکایی و ۳ مقام عمانی حضور داشتند که پیام‌ها را میان دو طرف به زبان انگلیسی منتقل می‌کردند.»

سی‌ان‌ان در گزارشی در وب‌سایت خود ادامه داد که «گزارش‌ها حاکی از آن است که هیئت آمریکایی در سالن پذیرایی به سبک غربی و هیئت ایرانی در بخش شرقی‌پسند خانه مستقر بودند. پس از پایان مذاکرات، دو طرف هنگام خروج تنها چند دقیقه با هم گفت‌وگوی کوتاهی داشتند. به گفته منابع مطلع، دولت ترامپ تمایل دارد هرچه سریع‌تر به توافق برسد و نماینده آمریکا به‌دنبال تصمیم‌گیری سیاسی بدون ورود به جزئیات فنی زمان‌بر است.»

۱۰:۰۸ ۲۴.۱.۱۴۰۴

نیویورک تایمز: آمریکا از ایران نخواست که به‌طور کامل غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقام‌های آگاه، استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا که روز شنبه در عمان با وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی دیدار کرد، از ایران نخواست که غنی‌سازی اورانیوم را به‌طور کامل متوقف کند. مقام‌های یادشده گفتند این گفت‌وگوها در عمان «گسترده و با هدف حفظ گفت‌وگو» بوده است.

بر اساس این گزارش، ویتکاف که ریاست هیئت آمریکایی را بر عهده داشت، خواستار توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم از سوی جمهوری اسلامی نشد و تمرکز اصلی مذاکرات «بر این بود که ایران مواد موجود را به سمت تولید سلاح اتمی نبرد».

به نوشته نیویورک تایمز، نخستین دور گفت‌وگوها برای ایران به‌گونه‌ای پیش رفت که انتظار می‌رفت و به تحقق اهداف کلیدی برای پیشبرد مذاکرات به سطح بعدی کمک کرد؛ تمرکز همچنان بر برنامه هسته‌ای باقی ماند. افزون بر این، در مذاکرات هیچ اشاره‌ای به برچیدن تأسیسات هسته‌ای ایران یا سیاست‌های منطقه‌ای آن در ارتباط با گروه‌هایی چون گروه افراطی حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها نشد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG