لینک‌های قابل دسترسی

 
کودکان افغان در کمپ مهاجرین در یونان به "سؤ تغذیۀ حاد" دچار شده اند
خبر تازه
جمعه ۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۵۳

کودکان افغان در کمپ مهاجرین در یونان به "سؤ تغذیۀ حاد" دچار شده اند


کودک ماهجر در یکی از کمپهای مهاجرین در یونان - تصویر از آرشیف
کودک ماهجر در یکی از کمپهای مهاجرین در یونان - تصویر از آرشیف

سازمان داکتران بدون مرز (MSF) می‌گوید که شماری از پناهجویان افغان و سوری در کمپی در یونان به سوء تغذیۀ حاد مبتلا شده اند.

در اعلامیۀ این سازمان که به تازگی نشر شده آمده است که این کودکان بین شش ماه تا شش سال سن دارند "به سوء تغذیه متوسط تا حاد مبتلا اند و نیاز به مداخله فوری صحی دارند".

در ادامۀ اعلامیه آمده است "از زمانی که MSF در سال ۲۰۲۱ کار را در آنجا شروع کرده است این اولین بار است که موارد سوءتغذیه در این مرکز تشخیص می‌شود".

کریستینا پسارا، رئیس عمومی داکتران بدون مرز در یونان اخیراً در صحبت با خبرگزاری اسوشیتید پرس گفته که این شش مورد میان مهاجران افغان و سوریه است که در حدود دو تا سه ماه قبل به این کمپ آمده اند و نمی‌توان تعیین کرد که آیا آنها قبلاً از سوءتغذیه رنج می‌بردند یا خیر.

با وصف آن که سازمان داکتران بدون مرز اعلام کرده که نمی‌تواند موارد سوء تغذیه را به طور قطعی با بودوباش کودکان در کمپ مرتبط بداند، اما هشدار داده که منابع ناکافی غذایی و دسترسی محدود به مراقبت های صحی به طور قابل توجهی سلامتی آنان را به خطر انداخته است.

سازمان داکتران بدون مرز (MSF)
سازمان داکتران بدون مرز (MSF)

اسوشیتید پرس به نقل از وزارت مهاجرت یونان گفته که موارد سوءتغذیۀ گزارش شده، با شرایط کمپ ارتباط ندارد و به گفتۀ این وزارت سه وعدۀ غذایی در روز به ساکنان این کمپ فراهم می‌شود.

شماری از افرادی که در کمپ های یونان مدتی را سپری کرده اند می گویند که مهاجران در این کمپ ها با شرایط نامناسبی روبرو اند.

یکی از آنها که نخواست نامش در گزارش منتشر شود در صحبت با رادیو آزادی گفت "بدتر از همه این است که در کمپ های یونان در اطاق های یک یا دو نفره بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ نفر به مدت دو، سه یا چهار ماه مجبور به زندگی استند. تمام دروازه های حمام های عمومی شکسته و به آب گرم دسترسی وجود ندارد. بزرگسالان و اطفال به مدت ۵ تا ۱۰ یا ۱۵ روز به آب گرم دسترسی پیدا نمی کنند تا حمام کنند."

شماری از کارشناسان امور مهاجرت با تائید مشکلات اساسی در کمپ های مهاجرت یونان می‌گویند که دلیل عمدۀ این مشکلات نبود نظارت مستقل و شفاف از وضعیت پناهندگان، به ویژه کودکان مهاجر، در این کشور است.

احمد ذکی خلیل فعال حقوق مهاجران در اروپا در صحبت با رادیو آزادی در مورد راه های جلوگیری از افزایش بیماری ها در میان کودکان در این کمپ ها گفت "کودکانی که در کمپ های جزیره های مختلف یونان زندگی می‌کنند به کمپ های که در حومۀ شهر آتن است منتقل شوند چرا که این کمپ ها به دلیل موقعیت جغرافیایی شان امکانات بیشتر دارند و حتی سازمان های که نمایندگی هایشان در شهر آتن است می‌توانند نظارت بیشتر داشته باشند نسبت به جزیره های دور افتاده که معمولا حق دسترسی به اطلاعات دقیق از این کمپ ها هم گاه‌گاهی زیر سوال رفته است."

مرکز پذیرش و شناسایی ساموس که توسط اتحادیه اروپا تمویل می‌شود، در سال ۲۰۲۱ به عنوان جایگزینی برای کمپ سابق واتی شروع به فعالیت کرد که زمانی بالغ بر ۷هزار نفر را در خود جا می‌داد.

پیش از این سازمان عفو بین‌الملل با انتقاد از شرایط این کمپ ازدحام بیش از حد، کمبود آب و فقدان خدمات ضروری در این کمپ را "غیر انسانی و تحقیرآمیز" توصیف کرده بود.

همچنان صندوق بین المللی نجات کودکان (Save The Children) و شورای پناهندگان یونان در گزارشی در ماه دسمبر سال ۲۰۲۴، از وضعیت دشوار کودکان، از جمله افغان ها، در کمپ های یونان ابراز نگرانی کرد ند.

در این گزارش به واقعیت‌های دشواری که کودکان در کمپ‌های پناهندگان یونان با آن مواجه هستند، از جمله از بین رفتن کودکان به دلیل "بی‌توجهی سیستماتیک"، اشاره شده است.

بر اساس معلومات سازمان بین المللی نجات کودکان در ۱۱ ماه اول سال گذشته میلادی بیش از ۱۳ هزار کودک از طریق بحر به یونان رسیده اند که نسبت به سال ۲۰۲۳، ۵۰ درصد افزایش را نشان می دهد.

XS
SM
MD
LG