در یک حالتی قرار دارند که باور به خدا کنید که دیوانه شدند و همه به تکلیفهای روانی دچار شده اند. چون همه دار و ندارشان را در افغانستان فروختند و مصرف کردند.
میوند علمی، رئیس شورای مهاجرین افغانستان در اسلام آباد میگوید که این افراد در جریان عملیاتهایی که علیه مهاجران فاقد اسناد در پاکستان راه اندازی شده بود، دستگیر شدند.
«در یک حالتی قرار دارند که باور به خدا کنید که دیوانه شدند و همه به تکلیفهای روانی دچار شده اند. چون همه دار و ندارشان را در افغانستان فروختند و مصرف کردند، حال هم سرنوشت کیسهایشان معلوم نیست. حال یک مشکل کلان دیگری که پیدا شده، اکثر افغانها ویزه ندارند و یا امکان تمدید ویزههایشان را ندارند، حال دولت پاکستان برایشان گفته که باید تا پایان مارچ از پاکستان خارج شوند."
بر اساس گزارشها، ۲۱۳ نفر از این افراد به افغانستان اخراج شدهاند و دیگرهایشان در یک مرکز موقت پناهندگان در حومۀ شهر راولپندی، در نزدیک منطقۀ گلرا نگهداری میشوند.
روزنامۀ پاکستانی"دان" هم گزارش داده که به روز چهارشنبه ۲۲ نفر از این مرکز فرار کردهاند.
به گفتۀ مقامهای پاکستانی، ۸۶ نفر بازداشت شده ویزای فاقد اعتبار داشتند، ۱۱۶ نفر دارای کارت شهروندی افغانستان (ای سی سی) هستند و ۲۹۰ نفر دیگر دارای مدارک ثبت نام صادر شده توسط کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) بودند.
پاکستان برای مهاجران افغان فاقد اسناد و دارای کارت "ای سی سی" تا ۳۱ مارچ مهلت داده که به گونۀ داوطلبانه این کشور را ترک کنند.
با این حال مقامهای پاکستانی گفتند که افغانهایی که کارتهای "پی او آر" دارند تا ۳۰ جون در معرض خطر اخراج از پاکستان قرار ندارند.
یک مقام ارشد پولیس به روزنامۀ "دان" گفته که آنان از قبل روشن ساخته بودند که دارندگانهای کارت "ای سی سی" قبل از پایان مهلت تعین شده از راولپندی و اسلامآباد اخراج خواهند شد.
پولیس پاکستان یک طرح امنیتی ویژه را برای مرکز پناهندگان گلرا در راولپندی اجرا کرده است که دستکم ۴۰ افسر پولیس زیر نظر یک مقام ارشد برای حفظ نظم در این مرکز مستقر شدهاند.
مقامها گفتهاند که روند اخراج افغانهای فاقد اسناد مرحله به مرحله اجرا خواهد شد.
گروههای حقوق بشری نسبت به این عملیات ابراز نگرانی کرده و هشدار دادهاند که این اقدام هزاران افغان، به ویژه زنان و کودکان و کسانی را که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان به پاکستان پناه بردهاند، در معرض خطر جدی قرار خواهد داد.
در همین حال سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان خواستار توقف اخراج خبرنگاران افغان از پاکستان شده است.
این سازمان از وضعیت خبرنگاران افغان در پاکستان ابراز نگرانی کرده و از حکومت پاکستان خواسته که به فشار بر آنها پایان دهد و آنها را از خاک خود اخراج نکند.