لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۵ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۲

باشندگان غور از درج نشان منار جام غور بر روی پیراهن‌های بازیکنان تیم ملی کریکت استقبال می‌کنند


تیم کریکت افغانستان
تیم کریکت افغانستان

برخی از باشندگان ولایت غور از اقدام کریکت بورد افغانستان مبنی بر درج نشان منار جام غور بر روی پیراهن‌های بازیکنان تیم ملی کریکت برای مسابقات چمپیونز ترافی استقبال می‌کنند.

در حالیکه نگرانی‌ها از خطر فروریختن منار جام در ولایت غور وجود دارد، اقدام کریکت بورد افغانستان مبنی بر درج نشان این بنای تاریخی در پیراهن های بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان برای مسابقات چمپینزترافی مورد استقبال شماری از افغان‌ها قرار گرفته است.

شماری از باشندگان ولایت غور می گویند که این اقدام بورد کریکت توجه نهادهای تاریخی و فرهنگی بین المللی را به ترمیم این جام جلب خواهد کرد.

عبدالرحمن و شرف الدین دو باشنده ولایت غور به رادیو آزادی گفتند:

«ما از این اقدام کرکت بورد استقبال میکنیم ، منارجام فقط برای مردم غورمهم نیست ، بلکه برای تمام مردم افغانستان ارزش تاریخی دارد ونیازاست که درحفظ ونگهداری آن نقش خود را ایفا کنیم »

«بورد کرکت اقدام خوب را انجام داده است منارجام ودیگر آثار تاریخی برای افغانستان ارزش مهم دارد،بازسازی ومرمت کاری آن میتواند دربخش صنعت گردشگری کمک خوب کند، دیگراین که با این اقدام امکان دارد گردشگران برای آمدن به افغانستان تشویق شوند،ما ازحکومت وتمام ادارات فرهنگی میخواهیم که دراین زمینه اقدامات بیشتررا انجام بدهند.»

کریکت بورد افغانستان در اواخر ماه جنوری اعلام کرد که برای مسابقات چمپنزترافی بر لباس های بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان نشان منارجام طراحی شده است.

سید نسیم سادات سخنگوی این بورد درمورد به رادیوآزادی گفت :

اهداف ما از این اقدام بسیار زیاد است هدف نخست ما این است که با قدامت وتاریخ افغانستان را به جهان نشان بدهیم، اگرشما متوجه شده باشید و قبلا در برخی لباس ها سنگ های قیمتی رخام ولاجورد، چوب کنر را استفاده کرده ایم وهدف ما همین بوده است که بتوانیم زیبایی های تاریخی وقدامت تاریخی افغانستان را به جهان معرفی کنیم

منارجام یکی از آثار تاریخی ومهم افغانستان است که حدود ۸۰۰سال قبل درزمان امپراتوری سلطان غیاث الدین غوری در۱۲کیلومتری شمال غرب ولسوالی شهرک ولایت غور با بلندی ۶۵متر ازخشت و خاک ساخته شد ویونسکو درسال ۲۰۰۲ میلادی آنرا در فهرست میراث های فرهنگی خود ثبت کرده است.

این بنای تاریخی که دریای هریرود از کنار آن میگذرد، به دلیل بارندگی ها در معرض تخریب قرار دارد.

حدود پنج ماه پیش مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در ولایت غور از احتمال تخریب کامل این بنای تاریخی هشدار داده و از سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) خواستند که منار جام را از نابودی نجات دهند.

غفور لیوال آگاه فرهنگی و نویسنده می گوید که آثار تاریخی از سرمایه های ارزشمند یک کشور و جامعه است که باید در عرصه حفاظت از آن ها توجه خاص صورت گیرد.

"منار تاریخی جام که شاید بعد از مجسمه های بامیان مهمترین میراث گذشته باستانی افغانستان باشد حداقل هشتصد سال قدامت دارد، این منار را می توان نماد فرهنگی افغانستان دانست، ظاهر شدن این تصاویر روی لباس ستاره های کریکت می تواند ارزش زیادی داشته باشد."

قابل ذکر است که مسابقات چمپینزترافی به میزبانی پاکستان از تاریخ ۱۹ فبروری آغاز می شود که تیم کریکت افغانستان نیز در آن شرکت میکند.

گفتنی است که تیم های کریکت کشورهای دیگر هم پیش از این ابتکارات مشابه را برای انتقال پیام های مهم از جمله به نمایش گذاشتن تاریخ، فرهنگ و عنعنات شان داشته اند.

XS
SM
MD
LG