رسانه های جرمنی از جمله خبرگزاری اییپیدی (EPD) سه شنبه اول اپریل در گزارشی به نقل از کلارا بونگیر یکی از نمایندگان حزب چپ در پارلمان جرمنی نوشته که او از تاخیر در این روند انتقاد کرده گفته است که برای جلوگیری از مرگ و میر بیشتر، مقامات جرمنی باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا حداقل به وعده های اسکان مجدد که قبلا دادهاند عمل کنند.
پس از جولای ۲۰۲۳، چهار کارمند افغان پیشین محلی جان باخته اند که عامل مرگ یکی از آنان خشونت بوده است
در ادامه آمده که بر اساس معلوماتی که وزارت دفاع جرمنی درپاسخ به درخواست کلارا بونگیر که از دولت فدرال این کشور در رابطه با این که به چه تعداد افغان های که وعده اسکان مجدد برای شان داده شده بود، تحت چه شرایطی جان باخته اند، گفته که پس از جولای ۲۰۲۳ چهار کارمند افغان پیشین محلی جان باخته اند که عامل مرگ یکی از آنان خشونت بوده است.
گزارش افزوده که بر علاوه، ۵ تن دیگر نیز در این جریان در گذشته اند که یکی از آنها در یک حادثه جان خود را از دست داده و بقیه موارد به عنوان مرگ طبیعی طبقه بندی شده اند، که با این تعدادی افراد واجد شرایط که قبل از انتقال شان به جرمنی جان های شان را از دست داده اند به ۴۶ تن می رسد.
هرچند زمان دقیق درگذشت همه این افراد مشخص نیست، اما برنامه انتقال افغانهای در معرض خطر و واجد شرایط به جرمنی از زمان حاکمیت مجدد طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱ آغاز شد، براساس برخی گزارشها پرونده های مهاجرت شماری از متحدان افغان جرمنی پیش ازاین تاریخ نیز در جریان بوده است.
در گزارش خبرگزاری اییپیدی به نقل از وزارت خارجه جرمنی آمده که تا اواسط ماه مارچ سال روان، تقریباً ۲۸۰۰ افغان در انتظار سفر به این کشور بوده اند که بیشتر آنها در پاکستان به سر میبرند.
جرمنی اخیراً تصمیم اش را در مورد پناهجویان افغان اعلام کرد.
شماری از کسانی که در افغانستان و یا کشور های سوم منتظر انتقال شان به جرمنی اند از حکومت جرمنی می خواهند تا برای انتقال شان به این کشور اقدام فوری کند.
یکی از آنان که به دلیل مشکلات امنیتی نخواست نامش در گزارش نشر شود و از سه سال بدین سو در افغانستان منتظر انتقالش به جرمنی است در صحبت با رادیو آزادی گفت:"متاسفانه روز به روز چالش های ما رو به افزایش است و ما در افغانستان با چالش های مختلفی از جمله مشکلات امنیتی روبرو استیم، خواست ما از جرمنی این است که همانگونه که برای ما وعدهء پذیرش داده بودند، به این وعدهء خود پایبند باشند و پروسه را سرعت ببخشند."
تا اواسط ماه مارچ سال روان، تقریباً ۲۸۰۰ افغان در انتظار سفر به این کشور بوده اند که بیشتر آنها در پاکستان به سر میبرند
سمیر ریحان دارندهء پرونده مهاجرت جرمنی در پاکستان میگوید: "تقاضای ما از تمام کشور های مهاجر پذیر این است که هر چه زودتر به داد افغان ها برسند و این ها را از این وضعیت بلاتکلیفی نجات دهند، اگر اینها افغانستان میروند هم جان های شیرین شان در خطر است اولاد شان در خطر است و اگر اینجا باشند اولاد ها از تحصیل باز مانده، مخارج زندگی بالایشان تحمیل است و هیچ کدام کار و عوایدی ندارند."
این درحالیست که فریدریش مرتس رهبر اتحادیه دموکراتیک مسیحی (سی دی یو) و صدراعظم احتمالی آینده جرمنی سه هفته قبل در یک نشست خبری اعلام کرد که برنامه پذیرش داوطلبانه پناهندگان افغان را متوقف و هیچ برنامه جدیدی را راه اندازی نخواهد کرد.
در آخرین مورد گزارش شده که گروهی از افغان ها که تعداد شان مشخص نیست به تاریخ ۲۵ مارچ از پاکستان به جرمنی انتقال یافتند و پیش از آن دو پرواز مهاجران افغان از پاکستان در ۲۵ فبروری و چهارم مارچ انجام شد و در مجموع ۲۸۵ افغان از اسلام آباد به برلین انتقال یافتند.
روزنامه ولت آم زونتاگ جرمنی، پیشتر گزارش داده بود که این کشور تنها از سال ۲۰۲۱ تاکنون ۳۵۵۰۰ پناهجوی افغان را از پاکستان اسکان داده است.
بر اساس معلومات اداره احصائیه فدرال جرمنی شمار پناهجویان افغان در این کشور تا پایان سال ۲۰۲۴ به حد اقل ۴۴۲ هزار نفر رسیده است.