مقامات وزارت خارجۀ پاکستان روز دوشنبه این هفته تایید کردند که حکومت این کشور تصمیم گرفته که اگر امریکا و کشور های غربی دیگر هر چه زودتر افغان هایی را که پرونده های پناهندگی به این کشورها را دارند، از پاکستان انتقال ندهند، آنها را اخراج خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، هزاران افغان در پاکستان منتظر اند که ویزای مهاجرت امریکا را دریافت کنند.
نه پاکستان به عنوان پناهنده قبول میکند و اگر ما را امریکا هم رد کند، به افغانستان هم دوباره برگشته نمیتوانیم
بر اساس فرمان اجرایی دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده، برنامه مهاجرتی امریکا از ۲۷ ماه جنوری برای حد اقل سه ماه تعلیق شده است.
این اقدام، افغان هایی را که در پاکستان منتظر انتقال به امریکا هستند سخت نگران کرده.
یکی از این افغان ها که خواست نامش در گزارش گرفته نشود به رادیو آزادی گفت که قرار بود او و خانواده اش در اوائل ماه جاری میلادی به امریکا منتقل شوند؛ اما پرواز آنها به تعویق افتاد.
او افزود: «ما سخت نگران خود و خانواده و نگران آیندۀ فرزندان خود هستیم که سه سال میشود از درس و تعلیم بازمانده اند. سه سال را انتظار کشیدیم، سه ماه دیگر هم به یک نحوی شاید سپری شود؛ اما نگران هستم که پس از سه ماه هم برای ماه خدای نخواسته جواب رد داده شود یا اینکه این وضعیت ادامه پیدا کند. ما را نه پاکستان به عنوان پناهنده قبول میکند و اگر ما را امریکا هم رد کند و به افغانستان هم دوباره برگشته نمیتوانیم، این برای ما خیلی دشوار خواهد بود.»
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان بین المللی مهاجرت در بیانیه ای مشترک روز چهارشنبه ۱۷ دلو گفتند که از آغاز ماه جنوری سال ۲۰۲۵ به اینطرف روند بازداشت شهروندان افغانستان در اسلام آباد و راولپندی افزایش یافته است و برخی افغان هایی دارای اسناد اقامت نیز دستگیر شده اند.
صدراعظم پاکستان: اگر افغان های دارای کیس های پناهندگی به کشور های غربی از پاکستان انتقال داده نشوند در بارۀ اخراج آنان آمادگی گرفته شود.
این در حالی است که مقام های پاکستانی قبلاً گفته بودند که تنها افغان هایی فاقد اسناد بازداشت و اخراج خواهند شد.
شهبازشریف صدراعظم پاکستان یک هفته پیش در نشستی که در آن عاصم منیر لوی درستیز اردوی این کشور نیز حضور داشت گفت که اگر افغان های دارای کیس های پناهندگی به کشور های غربی از پاکستان انتقال داده نشوند در بارۀ اخراج آنان آمادگی گرفته شود.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان بین المللی مهاجرت گفته اند که در مورد شهروندان افغانستان به ویژه اقلیت های قومی و مذهبی، زنان و دختران، خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و هنرمندان که پس از بازگشت به افغانستان با خطر رو به رو خواهند شد نگران هستند.
این دو اداره در بیانیۀ مشترک گفته اند که از تهدیدات امنیتی که پاکستان با آن رو به رو است آگاه اند؛ اما به گفتۀ آنها، پاکستان نباید نگرانی هایی بشری را نادیده بگیرد.