لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۳۱

کشورهای عربی پیشنهاد اسکان مجدد باشندگان غزه را در مصر و اردن، رد کردند


دو باشندۀ نوار غزه که بعد از برقراری آتش بس، به خانه های ویران شان بر گشته اند(آرشیف)
دو باشندۀ نوار غزه که بعد از برقراری آتش بس، به خانه های ویران شان بر گشته اند(آرشیف)

مصر، اردن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، فلسطین و اتحادیۀ عرب روز شنبه در اعلامیه‌ای مشترک گفتند که با هر طرحی که منجر به آوارگی فلسطینی‌ها از سرزمین اصلی‌شان شود، مخالفت می‌کنند.

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا علاقمندی خود را به انتقال فلسطینی ها از غزه به مصر و اردن ابراز کرده است

در اعلامیه‌ای مشترک کشورهای عربی گفته شده که برنامه‌هایی مبنی بر اسکان مجدد باشندگان نوار غزه در مصر و اردن"ثبات منطقه‌ای را تهدید می کند، خطر تشدید منازعات را افزایش داده و چشم‌انداز صلح و همزیستی بین ملت‌ها را متاثر می‌سازد."

این اعلامیه روز شنبه(اول فبروری) پس از نشست وزرای خارجه مصر، اردن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر در شهر قاهره پایتخت مصر صادر شد.

در این نشست حسن الشیخ مقام ارشد فلسطینی که مسئول روابط با اسرائیل است و احمد ابوالغیط رئیس اتحادیه عرب نیز حضور داشتند.

این نشست پس از آن صورت گرفت که دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا پیشنهاد انتقال فلسطینی‌ها از نوار غزه به مصر و اردن را مطرح کرد.

کشورهای عربی ضمن رد این پیشنهاد، تاکید کرده اند که آماده همکاری با ادارۀ دونالد ترمپ برای "دستیابی به یک صلح عادلانه و همه جانبه در شرق میانه بر اساس راه حل ایجاد دو کشور" هستند.

مصر تاکید کرده که با هرگونه نقض حقوق فلسطینی ها از جمله بیجا شدن موقت یا دایمی آنها مخالفت است

آنها همچنان از جامعۀ جهانی خواستند که طرحی را برای بازسازی نوار غزه تدوین کند تا فلسطینی ها بتوانند در سرزمین اصلی خود باقی بمانند.

در ۲۶ جنوری، دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا با اشاره به"وضعیت آشفته" در نوار غزه، به خبرنگاران گفت که اردن و مصر باید میزبان فلسطینی های بیشتر باشند.

به گفته آقای ترمپ، اسکان مجدد اکثریت جمعیت 2.3 میلیونی نوار غزه، می تواند موقتی یا دایمی باشد. این پیشنهاد و نظر ترمپ در اوایل جنگ نیز از سوی شماری از مقامات اسرائیلی مطرح شده بود.

این پیشنهاد با واکنش های مقامات اردن و مصر نیز مواجه شده و آنها مخالفت شان را با انتقال فلسطینی ها به این کشورها ابراز داشته اند.

وزارت خارجه مصر در اعلامیه‌ای تاکید کرده که آنها با هرگونه نقض حقوق فلسطینی ها از جمله بیجا شدن موقت یا دایمی آنها مخالفت هستند.

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در هفتۀ گذشته در یک کنفرانس خبری با مفکورۀ دونالد ترمپ در زمینۀ انتقال فلسطینی ها مخالفت کرده، این نظریه را "غیرپذیرفتنی" خواند.

وزیر خارجه اردن مخالفت کشورش را با جابجایی فلسطینی‌ها، موضع قاطع و تزلزل ناپذیر خوانده است

ایمن صفادی، وزیر امور خارجه اردن نیز مخالفت کشورش با جابجایی فلسطینی‌ها، موضع قاطع و تزلزل ناپذیر خوانده است.

با این همه، دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا بار دیگر علاقمندی خود را به انتقال فلسطینی ها از نوار غزه به مصر و اردن ابراز کرده، گفته که فلسطینی ها باید در جای بهتری زندگی کنند که با خشونت مرتبط نباشد.

اردن در حال حاضر میزبان بیش از دو میلیون فلسطینی است.

مصر همچنین هشدار داده که انتقال دسته‌جمعی فلسطینی‌ها به شبه جزیره سینا هم‌سرحد با نوار غزه پیامدهای خطرناک امنیتی در قبال خواهد داشت.

آرش همایون

XS
SM
MD
LG