لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۰ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۰۹

معاون دونالد ترمپ از تصمیم تعلیق پرواز های پناهجویان افغان به امریکا دفاع کرد


 جی دی وینس، معاون رئیس جمهور امریکا در مراسم تحلیف در ۲۰ جنوری ۲۰۲۵
جی دی وینس، معاون رئیس جمهور امریکا در مراسم تحلیف در ۲۰ جنوری ۲۰۲۵

معاون رئیس جمهور امریکا در نخستین مصاحبهٔ رسانه‌ای خود پس از به قدرت رسیدن رئیس جمهور دونالد ترمپ، با دفاع از تصمیم او مبنی بر تعلیق پروسه مهاجرت به آن کشور تاکید کرده که همه افراد منتقل شده به امریکا به طور درست ارزیابی نشده اند.

جی دی وینس، به تازگی روز یکشنبه ۲۶ جنوری در مصاحبه با سی بی اس، رسانه‌ امریکایی گفته که به دلیل ارزیابی نادرست، تهدید های امنیتی از سوی این مهاجران در امریکا، به میان آمده است.

ما نمی‌توانیم به گونهٔ کامل هزاران فرد غیر ارزیابی شده را به کشور خود بیاوریم.»

او در پاسخ به یک پرسش مطرح شده در مورد مهاجران افغان گفت:

«من باور ندارم که همهٔ این مهاجران به گونهٔ درست ارزیابی شده باشند، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهند برخی حتی نیت انجام حملات تروریستی را داشتند، به عنوان معاون رئیس جمهور اولین نگرانی من در مورد مواظبت از اتباع امریکایی است، حال که می‌دانیم با بسیاری از برنامه‌های مهاجرت مشکل بررسی داریم، ما نمی‌توانیم به گونهٔ کامل هزاران فرد غیر ارزیابی شده را به کشور خود بیاوریم.»

آقای وینس، به قضیهٔ ناصر احمد توحیدی به عنوان مثال یکی از کاستی‌های این روند اشاره کرده که او به انجام طرح حمله تروریستی در روزهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا متهم شده بود.

به اساس گزارش‌های استخبارات یا (اف بی آی) امریکا، ناصر احمد توحیدی، در سال ۲۰۲۱ از طریق ویزهٔ ویژهٔ مهاجرت (اس آی وی) وارد این کشور شده بود.

روند مهاجرت ۴۰‌ هزار تن که پروسه پرونده مهاجرتی شان تکمیل شده بود را با بی نظمی رو‌به‌رو کرد.

دونالد ترمپ، روز دوشنبهٔ گذشته پس از نجام مراسم تحلیف به عنوان ۴۷‌مین رئیس جمهور امریکا، به شمول امضای فرمان‌های مختلفُ تا ۹۰ روز انتقال همه مهاجران به امریکا را به حالت تعلیق درآورد.

گفته می‌شود که این تصمیم ترمپ، روند مهاجرت ۴۰‌ هزار تن که پروسه پرونده مهاجرتی شان تکمیل شده بود را با بی نظمی رو‌به‌رو کرد.

همکاران افغان امریکا که به گفتهٔ آن‌ها در ۲۰ سال گذشته در زمینه‌های مختلف با امریکا همکاری داشته اند، در صحبت با رادیو آزادی ابراز نگرانی می‌کنند که پس از اعلام این فرمان اجرایی از سوی ترمپ در وضعیت بدی قرار دارند.

یک افغان در دوحه پایتخت قطر در یک کمپ مربوط به مهاجران که نخواست به علت حساسیت موضوع نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت: «خانمم، فرزندانم، دختران و پسرانم همه پیش از من از پاکستان به امریکا رسیدند، من این‌جا تنها ماندم. اکنون مشخص نیست که چه خواهد شد، واضح است که همه بسیار نگران هستیم.»

فاطمه اعتمادی، افغان مقیم در البانیا و فعال حقوق زنان می‌گوید، پس از فرمان ترمپ، پرواز تنظیم شدهٔ شان به امریکا لغو شده است.

امیدواریم که حکومت و رئیس جمهور امریکا وضعیت افغان‌های را که در کشور خود امن نیستند درک کنند

به گفتهٔ او، در سه سال گذشته، پرونده‌های آن‌ها از نظر امنیتی، صحی و همکاری با امریکا در افغانستان به طور کامل و جامع ارزیابی شده است و آن‌ها فقط منتظر پروازهای خود هستند.

«با آمدن دونالد ترامپ همه پرواز‌ها مختل شده اند، وضعیت همه دشوار و بحرانی شده است. ما امیدواریم که حکومت و رئیس جمهور امریکا وضعیت افغان‌های را که در کشور خود امن نیستند درک کنند، و این مشکلات مهاجرات ما را کاهش دهند.»

به اساس گزارش‌ها، پس از این فرمان دونالد ترمپ رئیس جمهور جدید امریکا، وزارت خارجهٔ آن کشور حمایت مالی آنعده سازمان‌ها و نهادها را نیز متوقف کرده که با مهاجران در بخش‌های مختلف همکاری می‌کردند.

فرمان دونالد ترمپ، مبنی بر تعلیق برنامهٔ انتقال مهاجران ، به ویژه متحدان نظامی سابق افغانستان در ایالات متحده، انتقاد شدید برخی از قانونگذاران و گروه‌های حقوق بشر در ایالات متحده را برانگیخته است.

XS
SM
MD
LG