یونیسف روز چهارشنبه در حساب ایکس (تویتر سابق) خود نوشته که با همکاری بانک انکشاف آسیایی و کانادا داروها و لوازم ضروری را برای مراقبت از کودکان به شفاخانههای افغانستان میرساند.
این صندوق تأکید میکند که با ارسال دواها به شفاخانههای افغانستان اطمینان حاصل میکند که کودکان خدمات صحی لازم را دریافت میکنند.
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) سال گذشته بیش از ۱۶۰ هزار مورد بیماریهای شدید تنفسی را در افغانستان ثبت کرده و اعلام کرده بود که ۶۲ درصد بیماران، کودکانی بودند که زیر پنج سال سن داشتند.
این درحالیست که با آغاز زمستان، بسیاری از خانوادهها در افغانستان از ابتلای کودکانشان به بیماریهای تنفسی شکایت دارند.
آنها میگویند که کودکانشان با بیماریهای جدی تنفسی روبهرو هستند و به دلیل مشکلات اقتصادی درمان آنها برایشان دشوار شدهاست.
برای پیشگیری باید کودکان را به طور منظم واکسین کنیم و هوای اتاق را معتدل نگه داریم، نه خیلی گرم باشد و نه خیلی سرد.
راز محمد، یکی از باشندهگان شهر کابل به رادیو آزادی گفت:
"بیماریهای تنفسی بسیار افزایش یافته و همه کودکان را مبتلا کرده و حتی بزرگترها نیز در امان نیستند. دلیل آن این است که بارانها نمیبارد، هوا خراب است و خود ما هم در خانه شش یا هفت بیمار داریم."
احمدالله، یکی از باشندهگان ننگرهار نیز همین موضوع را تأیید میکند و فقر مردم و عدم درمان به موقع را مشکل دیگری در مقابل این بیماری میداند:
"در ننگرهار به دلیل هوای سرد شدید، بسیاری از کودکان با مشکلات شدید تنفسی مواجه هستند. مشکل فقر هم وجود دارد که باعث میشود درمان به موقع انجام نشود. در شفاخانهها نیز خدمات صحی مناسبی ارائه نمیشود. خودم هم دو کودک بیمار دارم و دواهای بیکیفیت هیچ تأثیری ندارند. یک روز خوب میشوند و روز بعد دوباره بیمار میشوند."
برای پیشگیری باید کودکان را به طور منظم واکسین کنیم و هوای اتاق را معتدل نگه داریم، نه خیلی گرم باشد و نه خیلی سرد.
دکتر فریدالله عمری، متخصص داخله در مورد درمان این بیماری در کودکان و جلوگیری از شیوع آن میگوید:
"وقتی که یک کودک در یک خانواده به بیماری تنفسی مبتلا میشود، خانواده باید تلاش کند که دواهای کافی به او بدهد، مایعات بدهد، سوپ سبزیجات، چای، آب گرم که مفید است بدهد. باید از دادن دواهای خودسرانه پرهیز کند. برای پیشگیری باید کودکان را به طور منظم واکسین کنیم و هوای اتاق را معتدل نگه داریم، نه خیلی گرم باشد و نه خیلی سرد. همچنین نباید پنجرههای اتاق را پلاستیک بپوشانیم و باید روزانه دو بار اجازه دهیم هوای تازه وارد اتاق شود. وسایل کودک بیمار باید جداگانه استفاده شود."
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) همچنان اعلام کرده که در زمستان جاری به بیش از ۳۲ هزار خانواده افغان کمکهای نقدی برای تأمین نیازهای روزمره و گرمایش ارائه کردهاست.
بهگفته یونیسف، این تلاشها با همکاری اداره توسعه بینالمللی ایالات متحده (یو اس ای آی دی) انجام شدهاست.
این اداره سازمان ملل اشاره کرده که با آغاز زمستان، فعالیتهای اقتصادی کاهش مییابد و برف ساکنان مناطق دورافتاده را از خدمات اساسی محروم میکند.
پیش از این نیز برخی از سازمانهای بینالمللی زمستان جاری را در افغانستان سخت توصیف کرده بودند.
برنامه جهانی غذا (دبلیو اف پی) نیز به تاریخ ۲۴ دسمبر در بیانیهی در صفحه اکس (تویتر سابق) خود گفته بود که افغانستان با یک زمستان "بیرحمی" روبهروست و در زمستان جاری تنها میتواند به شش میلیون نفر کمک کند.